Gå videre til innhold
Ford bygger bil nr. 500.000 med EcoBoost-motor

Pressemelding -

Ford bygger bil nr. 500.000 med EcoBoost-motor

Fords meget etterspurte og drivstoffeffektive serie av EcoBoost bensinmotorer passerte en solid milepæl da motor nr. 500.000 nylig ble produsert - bare tre år etter lanseringen i 2009.

Over 130.000 av disse motorene er bygget for europeiske Ford-biler.

Fords globale EcoBoost motorfamilie inkluderer 1.0-literen - som er kåret til “Årets internasjonale motor” - og ytterligere tre versjoner på henholdsvis 1,6 liter, 2,0 liter og 3,5 liter.

EcoBoost ble lansert i Nord-Amerika i 2009 og hadde Europa-debut i Ford C-MAX og Grand C-MAX ett år senere. I Europa er den nå også tilgjengelig i Fiesta, B-MAX, Focus, C-MAX, Mondeo, Galaxy og S-MAX. Tidlig i 2013 vil nye Kuga bli Ford Europas første 4x4-modell med EcoBoost-motor.

Ford har mer enn 125 patenter knyttet til EcoBoost-teknologien, som bruker turbolading, direkte drivstoffinnsprøyting og variable ventiltider for å bedre drivstofføkonomien med ca. 20 % uten å gi avkall på ytelser.

I Europa tar Ford sikte på å tredoble produksjonen av biler med EcoBoost-motorer til ca. 480.000 i 2015, fra 141.000 i fjor. Over 300.000 av disse bilene vil etter planen være utstyrt med den nye 1,0-liters EcoBoost-motoren.

Etter lanseringen i år har nye Focus med 1,0-liters EcoBoost-motor allerede tatt nesten 30 % av det europeiske Focus-salget og i Norge har det allerede oversteget 50% av Focus-salget..

 

 

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no