Gå videre til innhold
Også C-MAX får prisbelønnet 1.0-liters EcoBoost-motor

Pressemelding -

Også C-MAX får prisbelønnet 1.0-liters EcoBoost-motor

Ford vil i oktober starte salget av C-MAX og Grand C-MAX med 1.0-liters EcoBoost bensinmotor. Kombinasjonen av motoren, som ble kåret til årets internasjonale motor i 2012 og den populære flerbruksbilen forventes å gi klassens beste drivstoffeffektivitet og CO2-utslipp.

Både 100- og 125-hestersversjonen av 1-liters EcoBoost-motoren vil være tilgjengelig i  C-MAX og Grand C-MAX. Ifølge beregninger vil Ford C-MAX med begge effektutgavene av denne motoren gi et forbruk på 0,51 l/mil og 117 g/km CO2, mens Grand C-MAX forventes å bruke 0,52 l/mil med et utslipp på 119 g/km CO2.

 - Kundene våre er simpelthen henrykt over denne motoren, både på grunn av dens egenskaper og de lave forbrukstallene, sier Steve Kimber, administrerende direktør for Ford Motor Norge AS. – Den er allerede meget populær som motor i nye Focus, så det er svært fornuftig også å gjøre den tilgjengelig i C-MAX og Grand C-MAX så raskt som mulig, sier Ford-direktøren.

Ford har solgt over 200.000 C-MAX og Grand C-MAX i Europa siden den siste modellen ble lansert i 2010. I 2012 har de to modellene tatt den største andelen av markedet for kompakte flerbruksbiler.

Den 3-sylindrede 1.0-liters EcoBoost bensinmotoren har turbolading, direkte drivstoffinnsprøyting og variable ventiltider både på innsug- og eksossiden og har dermed effekt og dreiemoment som en betydelig større motor, med forbrukstall som en liten motor.

- Ifølge Fords beregninger vil over halvparten av Fords biler produsert i Europa ha en EcoBoost-motor innen 2015. Denne motoren er som kjent også tilgjengelig med sylinervolum på 1,6 liter og 2 liter.

# # #

*All forbruks- og utslippstall er hentet fra offisielt godkjente tester I henhold til EU-direktiv 93/116/EC, utført med biler med basisutstyr.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no