Gå videre til innhold
Ford lanserer 14 drivstoffeffektive modeller i år – alle best i sin klasse.

Pressemelding -

Ford lanserer 14 drivstoffeffektive modeller i år – alle best i sin klasse.

I slutten av 2012 vil Ford of Europe også ha en av de største porteføljene av bensin- og dieseldrevne biler med CO2-utslipp på under 100 g/km. Ford vil i slutten av 2012 dessuten lansere Focus Electric, selskapets første helelektriske nullutslipps personbil.

- Lanseringen av EcoBoost bensinmotorer har virkelig hjulpet oss til komme videre i arbeidet med å redusere vårt totale CO2-utslipp samtidig som vi kan levere de ytelsene og dynamiske egenskapene som kundene etterspør og krever, sier Sherif Marakby, Ford of Europe's direktør for drivlinjekonstruksjon.

- Legger du til førsteklasses dieselmotorer og vår serie av ECOnetic Technologies som blir tilgjengelig i flere og flere av våre modellserier, kan vi nå tilby våre kunder en stadig voksende serie av biler ledende innen sine respektive klasser hva gjelder drivstoffeffektivitet.

Fords 1,0-liters EcoBoost bensinmotor, nylig kåret til “Årets Internasjonale motor”, driver ni av de 14 nye modellene med drivstoffeffektivitet, som alle er best i sin klasse.

Denne motoren med henholdsvis 100 og 125 HK, er i dag tilgjengelig i Ford Focus og vil om kort tid kunne leveres til nye B-MAX, C-MAX og Grand C-MAX**.

Fords nye ST-modeller vil også ha ledende drivstoffeffektivitet i sine klasser med EcoBoost-motorer, der det utnyttes turbolading og direkte innsprøyting. Focus ST, som kommer i salg i sommer, vil utvikle 250 HK fra en 2,0-liters EcoBoost-motor, men slipper likevel bare ut 169 g/km CO2.

Fords TDCi dieselmotorer vil gi Fords nyttekjøretøyer enestående lavt forbruk og utslipp. 1-tonns varebil og minibussversjonen av nye Transit vil slippe ut henholdsvis 174 g/km og 164 g/km CO2, som er klasseledende.

En 1,6-liters TDCi-motor har allerede hjulpet Focus ECOnetic Technology til å bli den mest drivstoffeffektive Focus noensinne, med best i klassen-tall på 88 g/km CO2 og 0,34 liter/mil. Her utnyttes hele serien av Ford ECOnetic Technologies, inklusive Auto-Start-Stop, smart regenerativ lading, aktiv grillukking, Eco Mode, giringsindikatorlys og optimalisert girutveksling. Sportsfjæring og dekk med lav rullemotstand bidrar også til senket drivstofforbruk.

Den byr også på en spesiell katalysator – for å fange opp NOx ved mager drifstoffblanding - for å senke CO2-utslippet ved å skape en magrere forbrenningsprosess der det brukes en høyere andel luft i forhold til drivstoff. 

Økt bruk av ECOnetic Technologies og EcoBoost-motorer og drivstoffvennlige dieselmotorer har åpnet for at selskapet skal kunne nå sine målsettinger for drivstoffeffektivitet og CO2-utslipp i årene fremover.

Fords Best i klassen drivstoffeffektive biler i 2012 

 1. Focus 1,0-liters EcoBoost 100 HK
 2. Focus 1,0-liters EcoBoost 125 HK
 3. Focus 1.6-liters ECOnetic Technology 88 g
 4. Focus ST 2,0-liters EcoBoost 250 HK
 5. B-MAX 1,0-liters EcoBoost 100 HK
 6. B-MAX 1,0-liters EcoBoost 125 HK
 7. B-MAX 1.6-liters TDCi
 8. C-MAX 1,0-liters EcoBoost 125 HK
 9. Grand C-MAX 1,0-liters EcoBoost 100 HK
 10. Grand C-MAX 1,0-liters EcoBoost 125 HK
 11. Transit 2,2-liters TDCi 1-tonnmodell
 12. Transit Tourneo Custom 2,2-liters TDCi

Hertil kommer to Ford Fiesta-varianter tilgjengelig i 4. kvartal 2012.

 * Betyr best drivstofføkonomi sammenlignet med kjøretøy i samme kategori og effektklasse og drivlinje (bensin eller diesel).

 ** Alle tall for drivstofforbruk og CO2-utslipp i g/km er fra offisielle godkjente tester i henhold til EU-direktiv 93/116/EC. Oppgitte tall for drivstofføkonomi er basert på det europeiske drivstofføkonomidirektivet EU 80/1268/EEC og vil kunne skille seg fra resultater av kjøresykluser brukt i andre deler av verden.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Helsinki – Oslo på en tank diesel: Nordmenn satte Europa-rekord i dieselforbruk med Ford Mondeo.

Helsinki – Oslo på en tank diesel: Nordmenn satte Europa-rekord i dieselforbruk med Ford Mondeo.

Målsettingen var klar daKnut Wilthil og Henrik Borchgrevink vred om startnøkkelen på en standard Ford Mondeo ECOnetic med 1,6-liters dieselmotor og 70,93 liter diesel på tanken i Helsinki kl. 05.00 lørdag morgen: Uten etterfylling av drivstoff skulle de kjøre til Oslo - 2467,7 km. Minst! Kl. 03.10 mandag morgen var tanken på Mondeoen tom og bilen stoppet – etter å ha tilbakelagt 2536,4 km.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no