Gå videre til innhold
Helsinki – Oslo på en tank diesel: Nordmenn satte Europa-rekord i dieselforbruk med Ford Mondeo.

Pressemelding -

Helsinki – Oslo på en tank diesel: Nordmenn satte Europa-rekord i dieselforbruk med Ford Mondeo.

Korrigert versjon: Målsettingen var klar da Knut Wilthil (52) og Henrik Borchgrevink (42) vred om startnøkkelen på en standard Ford Mondeo ECOnetic med 1,6-liters dieselmotor og 70,93 liter diesel på tanken i den finske hovedstaden Helsinki kl. 05.00 lørdag morgen: Uten etterfylling av drivstoff skulle de  kjøre til Oslo - 2467,7 km. Minst!

Kl. 03.10 mandag morgen var tanken på Mondeoen tom og bilen stoppet  – etter å ha kjørt gjennom Oslo - til et sted på nordsiden av byen ikke langt fra Skedsmokorset. Da viste kilometertelleren at de hadde tilbakelagt 2536,4 km, som ga et gjennomsnittsforbruk på 0,279648 liter diesel pr. mil.

Det har skjedd en del i verden de siste ukene når det gjelder drivstoffrekordforsøk med biler, så Mondeo-mannskapet ønsker ikke å fastslå at de har satt verdensrekord i drivstofforbruk.

- Det vi derimot og uten reservasjoner kan fastslå, er at dette er en soleklar Europarekord, sier Knut og Henrik, dødsslitne etter å ha tilbrakt 46 timer sammenhengende i bilen, men samtidig overlykkelige over resultatet. 

Det de også fastslår, er at å tilbringe to døgn sammenhengende i en bil er en belastning det vil ta tid å få lagt bak seg.

Ruten de valgte fulgte den finske vestkysten opp til Haparanda og deretter ned langs den svenske østkysten til Uppsala og Stockholm. Herfra kjørte de på skrå gjennom Sverige til Uddevalla og derfra opp til Oslo. På den måten fikk de lang nok kjørerute – samtidig som de slapp å bruke ferge. 

- Vi prøvde oss på en tilsvarende rekord i fjor, fra Murmansk i Russland til Oslo, men der ble forholdene for tøffe, med pukkbelagte veier i deler av Russland og øs-pøs regn gjennom store deler av Sverige.

Denne gang var de fysiske forholdene fullstendig på vår side, noe som altså ga Europarekord, sier de to.

Samtidig legger de ikke skjul på at den gjeldende verdensrekorden, som ble satt i USA, var med en bil med 2,2 liter mer diesel i tanken, og at kjøringen der borte kun skjedde på dagtid. Denne bilen tilbakela 2617 km, som ga et gjennomsnittsforbruk på 0,28. Så nordmennene slo altså amerikanerne på gjennomsnittsforbruket..

Hvorvidt de kunne tenke seg å gjøre et forsøk på å slå rekorden satt i USA har de ikke energi til å snakke om – i alle fall ikke før de har hatt noen timer på øyet.

Dekkene som ble benyttet er Continental's nyhet ContiEcoContact 5 i dimensjonen 205/60R16. Disse dekkene har meget lav rullemotstand som gir lavere drivstofforbruk uten at det går utover sikkerhetsegenskapene.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no