Gå videre til innhold
Rekkevidderekord: Knut Wilthil (til venstre) og Henrik Borchgrevink (til høyre) kjørte nye Mustang Mach-E 807,2 km uten å lade.
Rekkevidderekord: Knut Wilthil (til venstre) og Henrik Borchgrevink (til høyre) kjørte nye Mustang Mach-E 807,2 km uten å lade.

Pressemelding -

Rekkevidderekord: Nordmenn kjørte nye Mustang Mach-E 807,2 km uten å lade

De to erfarne økosjåførene Henrik Borchgrevink og Knut Wilthil kjørte i helgen en Mustang Mach-E Long Range med bakhjulstrekk hele veien fra Trondheim i nord til Kristiansand i sør, en strekning på hele 807,2 kilometer, uten å lade underveis.

Kjøreturen, som ble unnagjort med en standard Mustang Mach-E elektrisk SUV med bakhjulstrekk, vanlige sommerdekk, og den største batteripakken, var på vanlig vei og skjedde under svært høstlige forhold, spesielt på starten av turen. Underveis forserte de både et fjellparti, sto i stillestående kø i mer enn 5 timer forårsaket av en alvorlig trafikkulykke, og hadde - både da og flere andre steder - minusgrader.

– Med en oppgitt rekkevidde på opptil 610 kilometer på Mustang Mach-E, er vi selvsagt svært fornøyde med å kjøre den hele 807,2 km som er 32 % lengre enn oppgitt. Det må være norsk rekkevidderekord på vanlig vei under til tider svært så høstlige forhold, sier Henrik Borchgrevink.

– Vi startet med tøffe forhold ut fra Trondheim med en klatring opp til rutas høyeste punkt på 733 meter. Deretter ble vi stående stille i fem timer på grunn av en trafikkulykke. Med to minusgrader i lufta var det en svært kjølig opplevelse. Men etter det gikk det greit. Dette er en fantastisk elbil som helt sikkert vil kunne kjøres enda lengre under ideelle temperaturer sommerstid, sier Knut Wilthil.

Har tidligere satt verdensrekorder med Ranger og Mustang

Etter en lang kjøretur, fra Trondheim, via Østerdalen, Oslo og E18 videre sydover, tok batteriet og kjøreturen slutt rett utenfor Kristiansand natt til søndag. Da hadde de tilbakelagt 807,2 kilometer, mer enn 500 miles, uten å lade den helelektriske SUV-en underveis. Det gir et gjennomsnittsforbruk på 11 kWt/100 km.

De to har tidligere kjørt både Ford Mustang med over 300 HK på en tank med bensin, inn til det som da var en verdensrekord på 1249 kilometer. De satt også det som høyst sannsynlig var en verdensrekord med en Ranger pickup i 2017. Da tilbakela de hele 1616 kilometer, fra Oslo til Kautokeino, uten å fylle drivstoff.

– Meget bra med lave høsttemperaturer og en fjellpassering

– Det er bare å gratulere Knut Wilthil og Henrik Borchgrevink med denne fantastiske bragden. Mustang Mach-E har i flere rekkeviddetester bevist at den er blant elbilene på markedet i dag som er av de aller beste på rekkevidde. Det de gjør med såpass lave høsttemperaturer og en lang oppstigning på fjellet, viser potensiale den har for å kunne kjøres svært billig og langt, også for dem som ikke er like ekstreme økokjørere som disse to rekordholderne, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Den lange turen sydover byttet de på å være sjåfører. Begge var imidlertid med i bilen under hele kjøreturen. Før avreise fra Trondheim ble bilens ladeluke forseglet.

Underveis hadde de, foruten de mange timene de tilbragte i minusgrader i kø på Tynset, enkelte korte stopp for sjåførbytte og for å slippe forbi annen trafikk, men holdt ellers lavere og jevn fart hele tiden.

– Denne turen fra Trondheim er ikke noe vanlig kjøretur. Her har vi planlagt for alle eventualiteter underveis, inklusive sjåførbytte. Målet er å holde en jevn lav fart, med færrest mulig start og stoppsituasjoner. Det betyr at alt fra rushtrafikk til temperaturer, nedbør og vind vurderes. Vi har også vært svært forsiktig med bruk av klimaanlegg da det erfaringsmessig krever en del energi, sier Henrik Borchgrevink.

Jevn kjøring i lavere hastighet uten stopp

De to erfarne økosjåførene har følgende råd til de som ønsker å forsøke å «økokjøre» med sin elbil, eller bil med en mer tradisjonell drivlinje.

– Kjør jevnt og ha blikket festet langt foran deg på veien for å kunne planlegge kjøringen din best mulig og unngå fulle stopp. For å komme lengst mulig må du også holde lavere fart og akselerere jevnt og ikke for sakte når du skal opp i hastighet, sier Knut Wilthil.

Se video fra rekordkjøreturen her:

Knut og Henrik har nå følgende turer på merittlisten:

2021: Trondheim - Kristiansand uten å lade med en Ford Mustang Mach-E Long Range RWD med 290 HK. Distanse: 807,2 km

2017: Oslo - Kautokeino på en tank med en Ford Ranger pickup 2.2-liters TDCI-motor med 160 HK. Distanse: 1616 km

2016: Polarsirkelsenteret - Kragerø med en Ford Mustang med en 2.3-liters EcoBoost-motor med 317 HK. Distanse: 1249,3 km.

2015: Lindesnes - Nordkapp med rekordlavt forbruk på 0,29 l/mil med en Ford Mondeo 1.5-liter diesel.

2015: Nordkapp via Oslo til Sundebru på én tank også med en Ford Mondeo, 1.5-liter diesel.

2013: Kautokeino - Oslo på én tank med bensin med Ford Focus 1-liters EcoBoost-motor. Stående verdensrekord på 1619 km. Dette er også den første registrerte turen over 1000 miles på en tank med en bensinbil.

2012: Helsinki - Oslo (uten ferge) på én tank med en Ford Mondeo. Stående Europa-rekord i kjøring på én tank diesel. Distanse 2536 km.

2011: Murmansk - Oslo - Uddevalla på én tank med en Ford Mondeo stasjonsvogn med 2.0-liters dieselmotor med 115 HK.

2010: Oslo - Kirkenes på én tank med en Ford Mondeo stasjonsvogn med 2.0-liters dieselmotor med 115 HK.

Samtlige turer er gjennomført med helt standard produksjonsbiler.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Helsinki – Oslo på en tank diesel: Nordmenn satte Europa-rekord i dieselforbruk med Ford Mondeo.

Helsinki – Oslo på en tank diesel: Nordmenn satte Europa-rekord i dieselforbruk med Ford Mondeo.

Målsettingen var klar daKnut Wilthil og Henrik Borchgrevink vred om startnøkkelen på en standard Ford Mondeo ECOnetic med 1,6-liters dieselmotor og 70,93 liter diesel på tanken i Helsinki kl. 05.00 lørdag morgen: Uten etterfylling av drivstoff skulle de kjøre til Oslo - 2467,7 km. Minst! Kl. 03.10 mandag morgen var tanken på Mondeoen tom og bilen stoppet – etter å ha tilbakelagt 2536,4 km.

Nye Mustang Mach-E første elbil som består krevende politibiltest i USA

Nye Mustang Mach-E første elbil som består krevende politibiltest i USA

En politibilvariant av nye helelektriske Mustang Mach-E har som den første elbilen noensinne bestått Michigan State Police sin svært krevende evaluering av potensielle politibiler for 2022.
Evalueringen består både av akselerasjonstester, toppfart, bremser og biljakt i høy hastighet. Manøvrering og respons i forbindelse med utrykningskjøring er også vurdert. Michigan State Police er en av to po

Fords bærekraft- og menneskerettighetsrapport: Fokuserer på overgangen til en helelektrisk fremtid

Fords bærekraft- og menneskerettighetsrapport: Fokuserer på overgangen til en helelektrisk fremtid

Innen 2030 skal halvparten av Fords årlige salgsvolum være helelektriske biler. For 23. år på rad har selskapet nå publisert sin bærekraftrapport. For første gang kommer også en rapport hvor de setter søkelys på menneskerettigheter, råvarer og hvordan produktene blir produsert.
I rapporten «2022 Integrated Sustainability and Financial Report» er fokuset på selskapets overgang til å lede den ele

Nye Ford Mustang Mach-E får økt godkjent tilhengervekt til 1500 kg

Nye Ford Mustang Mach-E får økt godkjent tilhengervekt til 1500 kg

Den godkjente tilhengervekten på Mustang Mach-E vil fra modellåret 2023 øke ytterligere – til hele 1500 kg – på flere varianter. I kombinasjon med mulighet for taklast gjør dette at den helelektriske SUV-en nå blir enda mer praktisk i bruk. I tillegg er fri service i 5 år inkludert.
Så sent som i mai i år fikk variantene Long Range RWD og Long Range AWD økt sin tilhengervekt til 1000 kg. Nå øke

Ford Motor Norge med forsterket satsning på Mustang Mach-E: Økt produksjon og kortere ledetider, reduserte priser og kostnadsfritt dekkhotell

Ford Motor Norge med forsterket satsning på Mustang Mach-E: Økt produksjon og kortere ledetider, reduserte priser og kostnadsfritt dekkhotell

Nå blir det kortere ventetid på den populære helelektriske SUV-en Mustang Mach-E. Det skjer som følge av en markant planlagt produksjonsvekst i år, som også er mer kostnadseffektiv. Samtidig introduserer Ford Motor Norge en storsatsing på Mustang Mach-E som bl.a. inkluderer reduserte priser for å imøtegå de nye norske avgiftene, enklere bilhold for kundene og mer attraktiv og forutsigbar finansier

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no