Gå videre til innhold
Ford Motor Norge med forsterket satsning på Mustang Mach-E: Økt produksjon og kortere ledetider, reduserte priser og kostnadsfritt dekkhotell

Pressemelding -

Ford Motor Norge med forsterket satsning på Mustang Mach-E: Økt produksjon og kortere ledetider, reduserte priser og kostnadsfritt dekkhotell

Nå blir det kortere ventetid på den populære helelektriske SUV-en Mustang Mach-E. Det skjer som følge av en markant planlagt produksjonsvekst i år, som også er mer kostnadseffektiv. Samtidig introduserer Ford Motor Norge en storsatsing på Mustang Mach-E som bl.a. inkluderer reduserte priser for å imøtegå de nye norske avgiftene, enklere bilhold for kundene og mer attraktiv og forutsigbar finansiering.

– Vi konkurrerer i et knalltøft marked både nasjonalt og internasjonalt, og vi har et klart mål om å være det ledende merket innenfor elektrifisering – både globalt og nasjonalt. Produksjonsøkningen og en mer strømlinjeformet produksjonsprosess gjør at vi nå kan levere flere biler raskere og mer kostnadseffektivt til kundene, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Ifølge han har de nylig innførte norske avgiftene på elbiler skapt en ny usikkerhet blant forbrukerne rundt hvilken teknologi som er riktig å velge, og påvirket etterspørselen negativt. For å sikre at taktskiftet til en helelektrisk bilpark i Norge opprettholdes, har Ford Norge derfor nå valgt å redusere de veiledende prisene på Mustang Mach-E.

– Dermed reduserer vi også mva-beløpet kunden må betale, samt nuller ut effekten av den nylig innførte vektavgiften. Sammen med svært gunstig finansiering, innføring av 3 års kostnadsfritt dekkhotell og dekkskift - og i de fleste tilfeller kostnadsfri hente- og bringetjeneste av kundens Mustang Mach-E - forenkler vi kundenes hverdag betydelig samtidig som vi styrker vår konkurransekraft, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Planlagt produksjonsvekst for å lede an i den helelektriske revolusjonen

Produksjonsøkningen er en viktig del av Ford sin globale Ford+ plan med en investering på opp mot 500 milliarder kroner frem mot 2026 i en helelektrisk fremtid.

Ford har allerede sikret seg leveringer, batterier og råmaterialer som kreves for å skalere opp produksjonen av både Mustang Mach-E, E-Transit og F-150 Lightning i tiden fremover.

Slik ser de nye veiledende prisene på Mustang Mach-E ut:

Forutsigbar finansiering, 3-års kostnadsfritt dekkhotell, hente- og bringetjeneste og 5-års fri service

Som en del av den økte satsningen på Mustang Mach-E introduserer Ford Motor Norge også gunstigere finansiering ved kjøp av Mustang Mach-E: 3,49 % fastrente i 3 år som gjelder både ved lån og privatleasing. Nye Mach-E kunder vil nå også få tilbud om kostnadsfritt dekkhotell og dekkskift de første tre årene av eierskapet. Dette kommer på toppen av kostnadsfri hente- og bringetjeneste som nå innføres for alle Mustang Mach-E kunder (noen begrensninger vil kunne gjelde på hentedistanse) og 5 års fri service som ble introdusert fra 12. april 2022.

– En av våre store styrker er et omfattende nettverk med over 70 Ford-forhandlere lokalisert over hele Norge med nærmere 1500 mennesker som står klare til å gi kundene personlig service – hver eneste dag. Vi ønsker å gjøre alt for at det å eie en Mustang Mach-E – i tillegg til å være morsomt – skal være så rimelig, forutsigbart, enkelt og tidsbesparende som overhodet mulig, sier Berg.

Fortsetter produkt- og tjenesteforbedringene fra 2022

Bare i løpet av det siste halvåret har Ford kommet med en rekke produktforbedringer på Mustang Mach-E – for å gjøre bilen enda mer skreddersydd for norske kunder:

  • Den godkjente tilhengervekten på Mustang Mach-E fra modellår 23, økte til hele 1500 kg på variantene Long Range RWD og Long Range AWD. For modeller av disse to variantene som er produsert før dette, har tilhengervekten tidligere økt til 1000 kg.
  • Fra modellåret 23 fikk også Mustang Mach-E Long Range RWD og Long Range AWD økt kuletrykk ved trekk av tilhenger – til 60 kg.
  • Fra modellår 23 ble også bilene vesentlig bedre utstyrt som standard fra fabrikk.
  • Alle varianter av Mustang Mach-E er nå godkjent for taklast. For biler uten panoramatak er maks taklast 75 kg, mens biler med panoramatak har 65 kg maks taklast.

– Med disse endringene har en av de beste og råeste elbilene blitt aktuell for enda flere kunder. Dette er også en av bilene på markedet med lengst rekkevidde og mest omfattende muligheter for over-the-air (OTA) oppdateringer, noe de eksisterende kundene allerede har merket, og i enda større grad vil oppleve i de kommende månedene. Det er derfor vi liker å si at det er din bil, men fortsatt vår baby, avslutter Berg.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) er et globalt selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA som forplikter seg til å skape en bedre verden, hvor alle kan forflytte seg som de vil og følge sine drømmer. Selskapets Ford+ plan for vekst og verdiskapning, kombinerer eksisterende ressurser, nye muligheter og en «always-on» relasjon med kundene som vil berike deres opplevelser og øke kundelojaliteten. Ford utvikler, produserer, markedsfører og har service på sine tilkoblede, og i økende grad elektrifiserte, personbiler og nyttekjøretøy: Fords lastebiler, nyttekjøretøy, personbiler og Lincolns luksusbiler. Selskapet har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, tilkoblede tjenester og mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler og finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford har cirka 183.000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, deres produkter og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 34.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 54.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 8 er heleide anlegg og 6 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

All informasjon i denne pressemeldingen er gjeldende for det tidspunktet den er publisert på. Informasjonen kan, i likhet med spesifikasjoner og funksjoner i pressemeldingen, endres over tid, og variere fra marked til marked. Ford Motor Norge forplikter seg ikke til å oppdatere denne type utsagn i den enkelte pressemelding.


Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no