Gå videre til innhold
Ford setter ned modellprisene på Mustang Mach-E for å dekke den varslede momsintroduksjonen

Pressemelding -

Ford setter ned modellprisene på Mustang Mach-E for å dekke den varslede momsintroduksjonen

Ford reduserer listeprisen på samtlige Mustang Mach-E varianter av modellår 23 som blir rammet av den varslede momsintroduksjonen på elbiler fra 2023. Med prisreduksjonen beholdes modellprisene på samme nivå som i dag – etter den varslede introduksjonen fra 1. januar 2023.

Den varslede introduksjonen av moms fra 1. januar 2023 innebærer at elbiler som koster mer enn 500 000 kroner vil få 25 % moms på den delen av kjøpssummen som overstiger dette beløpet. I praksis betyr prisreduksjonen at den varslede momsintroduksjonen ikke vil medføre en økning i modellprisene på Mustang Mach-E etter den forventede momsinnføringen, sammenliknet med prisene før denne prisreduksjonen.

– Et innslagspunkt for moms for elbiler på 500.000 kroner vil ramme veldig mange vanlige familiebiler, og vi er skuffet over at myndighetene ikke som et minimum står ved Hurdalsplattformen der innslagspunktet var satt til 600.000 kroner. For oss handler dette både om å sikre at taktskiftet til elbiler fortsatt opprettholdes, og om å bidra til større forutsigbarhet for kundene. Det er mye usikkerhet i markedet rundt innføringen av moms på elbiler som blir bestilt i dag, men som først blir utlevert i 2023. For å redusere denne usikkerheten, og gi våre kunder en mer forutsigbar og konkurransedyktig pris på sin nye helelektriske Mustang Mach-E med levering i 2023, har vi nå valgt å gjøre denne prisreduksjonen på alle varianter av modellår 23 som forventes å bli berørt, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Prisreduksjoner på opptil 36 740 kroner

Prisene for det nye modellåret justeres til dels betydelig ned, slik at de nye bilprisene etter den varslede momsintroduksjonen fra 1. januar 2023 (eksklusiv frakt, levering og ekstrautstyr) vil være lik prisene som var gjeldende frem til 4. september 2022. Prisreduksjonene vil også gjøres gjeldende for kunder som har bestilt sin modellår 23 Mustang Mach-E på et tidligere tidspunkt.

Prisene på de forskjellige variantene av 23-modellen av Mustang Mach-E vil dermed være som følger:

Mustang Mach-E Standard Range RWD vil fortsatt ha en pris på 464 300 kroner (eks. vrakpant), da modellprisen ikke vil bli påvirket av den varslede momsintroduksjonen.

Oppgradert tilhengervekt, godkjent for taklast og fri service

Bare i løpet av de siste månedene har Ford kommet med en rekke produktforbedringer på Mustang Mach-E – som gjør bilen enda mer skreddersydd for norske kunder:

  • Den godkjente tilhengervekten på Mustang Mach-E vil fra modellår 23, som har produksjonsstart 31. oktober i år, øke til hele 1500 kg på variantene Long Range RWD og Long Range AWD. For modeller av disse to variantene som er produsert før dette, er tilhengervekten tidligere økt til 1000 kg.
  • Fra modellåret 23 vil også Mustang Mach-E Long Range RWD og Long Range AWD få økt kuletrykk ved trekk av tilhenger – til 60 kg.
  • Alle varianter av Mustang Mach-E er nå godkjent for taklast. For biler uten panoramatak er maks taklast 75 kg, mens biler med panoramatak har 65 kg maks taklast.
  • Alle Ford Mustang Mach-E leveres nå også med 5 års fri service. Dette gjelder for alle kunder som har tegnet kontrakt på Mustang Mach-E fra 12. april 2022.

– Vårt mål er at Mustang Mach-E skal være den beste elbilen i sitt segment på det norske markedet. Derfor har vi, og vil fortsette med å forbedre både bilen og servicetilbudet. Vi vet at mulighet for taklast, økt tilhengervekt og fri service i 5 år har blitt svært godt mottatt i markedet. Med disse betydelige prisreduksjonene, spesielt på våre aller mest populære varianter, er vi trygge på at Mustang Mach-E vil fremstå som et enda bedre valg for enda flere nordmenn, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) er et globalt selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA som forplikter seg til å skape en bedre verden, hvor alle kan forflytte seg som de vil og følge sine drømmer. Selskapets Ford+ plan for vekst og verdiskapning, kombinerer eksisterende ressurser, nye muligheter og en «always-on» relasjon med kundene som vil berike deres opplevelser og øke kundelojaliteten. Ford utvikler, produserer, markedsfører og har service på sine tilkoblede, og i økende grad elektrifiserte, personbiler og nyttekjøretøy: Fords lastebiler, nyttekjøretøy, personbiler og Lincolns luksusbiler. Selskapet har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, tilkoblede tjenester og mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler og finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford har cirka 183.000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, deres produkter og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 35.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 54.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 8 er heleide anlegg og 6 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no