Gå videre til innhold
Ford appellerer til EU om 100 % helelektrisk bilsalg fra 2035

Pressemelding -

Ford appellerer til EU om 100 % helelektrisk bilsalg fra 2035

Ford Europa har sammen med 27 andre selskaper signert en appell til EU for å sikre at alle nye biler og nyttekjøretøy i Europa har null utslipp fra 2035, og at det etableres forpliktende mål for ytterligere utbygging av ladeinfrastrukturen.

I appellen slår selskapene fast at det er helt avgjørende å fjerne fossildrevne biler fra veiene, for å nå målene om netto nullutslipp i løpet av 2050 - for å bidra til å unngå de verste konsekvensene av klimaendringene. Dette inkluderer også en appell om å innføre lovgivning som etablerer standarder og en klar tidsplan som industrien og leverandørene må følge, for å sikre en overgang til helelektriske biler.

– Ford Europa mener at vår frihet til å bevege seg henger nøye sammen med det å ta vare på kloden og hverandre. Derfor har vi som mål at alle Fords biler og nyttekjøretøy skal ha null utslipp innen 2035. For å nå dette målet må EU også etablere obligatoriske nasjonale mål for en sømløs elektrisk ladeinfrastruktur som det vil bli behov for grunnet den økte etterspørselen etter elektriske biler, sier toppsjefen i Ford Europa Stuart Rowley.

Rowley vil - i forbindelse med appellen - være paneldeltaker når gruppen Transport and Environment inviterer til en diskusjon 18. mai - om når det er riktig tidspunkt for bedrifter og forbrukere å gå over til helelektriske biler.

Forventer at endelig lov blir vedtatt til høsten

Beslutningstakerne i EU er nå i ferd med å bestemme seg for nye regler for mer klimavennlige biler. Det skjer etter at EU-kommisjonen, med støtte fra alle selskapene bak appellen, har foreslått at alle nye biler og nyttekjøretøy som selges i EU fra 2035 skal ha null utslipp. Europaparlamentet og regjeringene i EU-landene vil bestemme seg for sine standpunkter i juni. Den endelige lovreguleringen er forventet å bli vedtatt til høsten.

Ford Europa er på full fart mot en helelektrisk fremtid. Før utgangen av 2024 skal Ford lansere hele 7 nye helelektriske person- og nyttekjøretøymodeller for det europeiske markedet. Dette kommer i tillegg til de to helelektriske modellene Mustang Mach-E og nyttekjøretøyet E-Transit, som allerede er i produksjon.

Ford forplikter seg til å skape en bærekraftig fremtid

Ford forplikter seg til både å ta vare på miljøet og forsikre seg om at kommende generasjoner vokser opp i en miljøvennlig verden. I løpet av de siste 12 månedene har også Ford Europa kommet med en rekke initiativer, omtalt i European Sustainability Digest 2022, for å bidra til en slik utvikling.

I sammendraget vises det i detalj hvilke viktige grep Ford tar for å nå sitt mål om at alle selskapets fabrikker, distribusjon og leverandører er karbonnøytrale innen 2035.

Tidligere i år publiserte også Ford sin første menneskerettighetsrapport. Denne, som er en integrert del av deres bærekraftrapport, setter søkelys på menneskerettigheter, råvarer og hvordan produktene blir produsert.

All elektrisitet som sendes til Fords produksjonsanlegg i Europa er allerede 100 % fornybar. Den planlagte produksjonen av elektriske biler i Køln i Tyskland er nå forventet å bli på 1,2 millioner biler over en 6-års periode. Med en total produktinvestering på 2 milliarder dollar skal dette bidra til å levere enda flere helelektriske biler til kunder i hele Europa.

Fords Blue Oval Charging Network har allerede mer enn 300 000 ladepunkter i hele Europa. I løpet av 2023 vil ansatte få tilgang til mer enn 1000 nye ladestasjoner ved Fords europeiske fabrikker og kontorfasiliteter. Ford deltar også i RouteZero, et globalt samarbeid hvor det jobbes for at alle nye biler globalt skal være nullutslippsvarianter innen 2040.

For å sikre bedre bærekraft i leverandørkjeden, annonserte også Ford nylig at de hadde blitt med i to sentrale leverandørkjedesamarbeid. Disse har som mål å sette nye industristandarder for datadeling mellom samarbeidspartnere og bærekraftvurdering av produksjonssteder.

Fords veldedige fondsavsetning, Ford Fund, ga også mer enn 74,4 millioner dollar til veldedige prosjekter i hele verden i 2021.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) er et globalt selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA som forplikter seg til å skape en bedre verden, hvor alle kan forflytte seg som de vil og følge sine drømmer. Selskapets Ford+ plan for vekst og verdiskapning, kombinerer eksisterende ressurser, nye muligheter og en «always-on» relasjon med kundene som vil berike deres opplevelser og øke kundelojaliteten. Ford utvikler, produserer, markedsfører og har service på sine tilkoblede, og i økende grad elektrifiserte, personbiler og nyttekjøretøy: Fords lastebiler, nyttekjøretøy, personbiler og Lincolns luksusbiler. Selskapet har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, tilkoblede tjenester og mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler og finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford har cirka 183.000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, deres produkter og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 41.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

De første Ford E-Transit på vei til norske kunder: Flere hundre nye vil komme til Norge i sommer

De første Ford E-Transit på vei til norske kunder: Flere hundre nye vil komme til Norge i sommer

Nå er de første Ford E-Transit i ferd med å bli levert ut til norske kunder. Bare i løpet av sommeren vil flere hundre av det nye helelektriske og klasseledende nyttekjøretøyet ha ankommet Norge.
Av de mer enn 5000 europeiske kundeordrene som var mottatt før første E-Transit rullet ut fra Fords fabrikk i Tyrkia like før påske, var en betydelig andel av disse kontraktene tegnet av norske kunder

Ford Pro avduker nye helelektriske E-Transit Custom: Vil sette en ny standard i klassen

Ford Pro avduker nye helelektriske E-Transit Custom: Vil sette en ny standard i klassen

Ford tok i dag nok et stort og viktig skritt på veien mot en helelektrisk fremtid da Ford Pro avslørte de første detaljene om den nye helelektriske E-Transit Custom.

Kort tid etter at produksjonen av nye E-Transit startet i mars i år, annonserte Ford Pro ytterligere 4 nye helelektriske nyttekjøretøy som alle vil bli lansert innen 2024, og allerede idag trekkes duken av det første av disse 4

Ford blir med i datadelingsnettverk for mer bærekraftige og transparente leverandørkjeder

Ford blir med i datadelingsnettverk for mer bærekraftige og transparente leverandørkjeder

Ford skal nå bli med i to sentrale leverandørkjedesamarbeid som har som mål å sette nye industristandarder for datadeling mellom samarbeidspartnere og bærekraftvurdering av produksjonssteder.
Med Catena-X Automotive Network deles data hele tiden mellom deltakerne i nettverket for å bedre bærekraft og effektiviteten i hele leverandørkjeden for bilproduksjon. Det andre initiativet, Responsible Su

Fords bærekraft- og menneskerettighetsrapport: Fokuserer på overgangen til en helelektrisk fremtid

Fords bærekraft- og menneskerettighetsrapport: Fokuserer på overgangen til en helelektrisk fremtid

Innen 2030 skal halvparten av Fords årlige salgsvolum være helelektriske biler. For 23. år på rad har selskapet nå publisert sin bærekraftrapport. For første gang kommer også en rapport hvor de setter søkelys på menneskerettigheter, råvarer og hvordan produktene blir produsert.
I rapporten «2022 Integrated Sustainability and Financial Report» er fokuset på selskapets overgang til å lede den ele

Ford med storstilt europeisk elbilsatsing: Lanserer hele 7 nye helelektriske bilmodeller før utgangen av 2024

Ford med storstilt europeisk elbilsatsing: Lanserer hele 7 nye helelektriske bilmodeller før utgangen av 2024

Før utgangen av 2024 skal Ford lansere hele 7 nye helelektriske person- og nyttekjøretøymodeller for det europeiske markedet. Det inkluderer blant annet en helelektrisk Ford Puma og en 5-seters mellomstor crossover med 500 kilometers elektrisk rekkevidde.
I tillegg introduserer de også en ny og sportslig helelektrisk crossover.
Salget av SUV-er og crossovere stod for hele 58 % av det total

Ford accelerating transformation: Forming distinct auto units to scale EVS, strengthen operations, unlock value

Ford accelerating transformation: Forming distinct auto units to scale EVS, strengthen operations, unlock value

Ford is continuing to transform its global automotive business, accelerating the development and scaling of breakthrough electric, connected vehicles, while leveraging its iconic nameplates to strengthen operating performance and take full advantage of engineering and industrial capabilities.
“This isn’t the first time Ford has reimagined the future and taken our own path,” said Ford Executive

Ford-rapport: Europeere er villig til å fly mindre, spise mindre kjøtt og kjøpe mindre nye klær for å bekjempe klimaendringer

Ford-rapport: Europeere er villig til å fly mindre, spise mindre kjøtt og kjøpe mindre nye klær for å bekjempe klimaendringer

Ifølge en ny europeisk Ford-rapport føler hele ni av ti europeere en grad av personlig ansvar i kampen mot klimaforandringene. I Norge er flest villig til å redusere sine kjøp av nye klær for å bekjempe den menneskeskapte globale oppvarmingen.
I rapporten Climate Countdown, som er den siste av Fords kvartalsvise Go Electric-rapporter, oppgir i gjennomsnitt 90 % av de spurte - i de 8 europeiske

Nye Ford E-Transit blir premiert av Euro NCAP for førerassistanseteknologier

Nye Ford E-Transit blir premiert av Euro NCAP for førerassistanseteknologier

Nye helelektriske Ford E-Transit har fått den høythengende utmerkelsen, «Gold Award», for sine førerassistanseteknologier fra det uavhengige kollisjonstestprogrammet Euro NCAP.
Den anerkjente utmerkelsen er tildelt E-Transit – som nå lanseres i Norge - på grunn av de mange avanserte førerassistanseteknologier den er utstyrt med.
Utmerkelsen ble tildelt etter en grundig analyse av alle tekno

Første norske E-Transit-overlevering: Fra venstre adm.dir Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg, daglig leder NorEngros Kjosavik, Gunnstein Kjosavik og adm. dir. Kverneland Bil, Helge Ellingsen

Her blir de tre første Ford Pro helektriske Ford E-Transit overlevert i Norge

Den første norske kunden er NorEngros Kjosavik, og i dag fikk selskapet de 3 nye elektriske varebilene sine. I løpet av de neste månedene blir hundrevis av nyttekjøretøyet E-Transit, som setter en helt ny standard i klassen, levert til norske kunder.
– Vi er veldig fornøyde med endelig å få tre helelektriske varebiler som kan klare våre lengste kjøreruter. På de varebilene vi har fra før har kj

Alle Ford nyttekjøretøy får nå kostnadsfri serviceavtale som standard

Alle Ford nyttekjøretøy får nå kostnadsfri serviceavtale som standard

Nå lanserer Ford Motor Motor Norge serviceavtale som standard ved kjøpe av alle nye Ford Pro nyttekjøretøy. Serviceavtalen gjelder i hele Norge og inkluderer alle rutineservicer, samt årlig kontroll de årene det ikke gjennomføres service.
Serviceavtalen, som gjelder nyttekjøretøy solgt i Norge, varer i 3 år/ 45 000 km, og kan gjennomføres hos alle de 79 Ford-autoriserte verkstedene i hele Norg

Ford setter ned modellprisene på Mustang Mach-E for å dekke den varslede momsintroduksjonen

Ford setter ned modellprisene på Mustang Mach-E for å dekke den varslede momsintroduksjonen

Ford reduserer listeprisen på samtlige Mustang Mach-E varianter av modellår 23 som blir rammet av den varslede momsintroduksjonen på elbiler fra 2023. Med prisreduksjonen beholdes modellprisene på samme nivå som i dag – etter den varslede introduksjonen fra 1. januar 2023.
Den varslede introduksjonen av moms fra 1. januar 2023 innebærer at elbiler som koster mer enn 500 000 kroner vil få 25 % m

Ford blir med i First Movers Coalition: Vil gjøre nullutslippsteknologier lønnsomme

Ford blir med i First Movers Coalition: Vil gjøre nullutslippsteknologier lønnsomme

Ford Motor Company, den amerikanske største bilprodusenten i USA, har annonsert at de vil delta i First Movers Coalition, et initiativ som ledes av det amerikanske utenriksdepartementet og World Economic Forum. Målet er sammen å skape et marked for innovative og rene energiteknologier.
Koalisjonen består av mer enn 50 selskap med en samlet markedsverdi på rundt 8,5 billioner dollar. Sammen vil

Ford med viktig avtale for å sikre leveranser av lavkarbonstål fremover

Ford med viktig avtale for å sikre leveranser av lavkarbonstål fremover

Ford Europa annonserte i dag ytterligere skritt for å sikre seg leveringer av lavkarbonstål til sine fremtidige produkter, og samtidig bidra til å nå deres mål om å være karbonnøytrale i 2035.
Selskapet går inn i en intensjonsavtale, også kalt Memorandum of Understandings (MoUs), med Salzgitter Flachstahl GmbH, Tata Steel Nederland B.V. og ThyssenKrupp Steel Europe AG for å sikre seg fremtidig

Ford speeds toward all-electric, connected future in Europe; chooses Valencia plant, Spain, for next generation EV architechture

Ford speeds toward all-electric, connected future in Europe; chooses Valencia plant, Spain, for next generation EV architechture

Ford takes next step in its transformation; selects Valencia plant as best positioned to produce vehicles based on a next-generation electric vehicle architecture Ford reiterates its commitment to Germany with a $2 billion investment in a state-of-the-art electric vehicle center in Cologne, where production will start in late 2023 Advances Ford’s goal to achieve zero emissions for all vehicle

Ford introduserer LFP-batterier i Mustang Mach-E og øker sin batteriproduksjonskapasitet

Ford introduserer LFP-batterier i Mustang Mach-E og øker sin batteriproduksjonskapasitet

I løpet av året introduseres LFP-batterier (litium-jern-fosfat) for enkelte modellkonfigurasjoner av den populære SUV-en Mustang Mach-E. LFP-batterier er svært holdbare, lader raskere og benytter færre kostbare og høyt etterspurte råmaterialer.
Ford har også annonsert at de vil investere 3,5 milliarder dollar for å bygge en LFP-batterifabrikk i Michigan, USA, som en del av selskapets over 50

Ford tester robotladestasjon hvor du ikke trenger gå ut av bilen for å lade

Ford tester robotladestasjon hvor du ikke trenger gå ut av bilen for å lade

Ford har nå utviklet en prototype på en robotladestasjon hvor føreren ikke trenger å gå ut av bilen, men starter ladingen fra sin egen mobiltelefon. På sikt kan teknologien i kombinasjon med selvkjørende biler gjøre at hele ladeprosessen kan bli helautomatisk.
Selv om det å lade en elbil blir sett på som en enkel oppgave for de fleste, kan det være en utfordring for mennesker med nedsatt funksj

Ford Pro viser frem nye digitale løsninger for økt produktivitet på nyttekjøretøymessen i Hannover

Ford Pro viser frem nye digitale løsninger for økt produktivitet på nyttekjøretøymessen i Hannover

Ford Pro presenterte i dag nye løsninger for mer oppetid, service og produktivitet for europeiske nyttekjøretøykunder på den internasjonale transportmessen i Hannover ( IAA Transportation Show 2022).
Nye Ford E-Transit Custom fikk sin globale offentlige debut på den internasjonale nyttekjøretøymessen. Ford Pro presenterte samtidig flere detaljer om de andre variantene av neste generasjon Transi

Nye Ford E-Transit Custom: En helelektrisk revolusjon for europeiske bedrifter

Nye Ford E-Transit Custom: En helelektrisk revolusjon for europeiske bedrifter

Ford Pro introduserte i dag den nye helelektriske versjonen av Europas mest solgte varebil, E-Transit Custom. Den er utviklet fra bunnen av for å levere produktivitet på et helt nytt nivå for kunder i 1-tonns varebilsegmentet.
– Med E-Transit Custom redefinerer Ford Pro hva et nyttekjøretøy kan gjøre i en ny digital tidsalder. Våre kunder har gjort Transit Custom til det mest populære nyttekjør

Ford Motor Norge med forsterket satsning på Mustang Mach-E: Økt produksjon og kortere ledetider, reduserte priser og kostnadsfritt dekkhotell

Ford Motor Norge med forsterket satsning på Mustang Mach-E: Økt produksjon og kortere ledetider, reduserte priser og kostnadsfritt dekkhotell

Nå blir det kortere ventetid på den populære helelektriske SUV-en Mustang Mach-E. Det skjer som følge av en markant planlagt produksjonsvekst i år, som også er mer kostnadseffektiv. Samtidig introduserer Ford Motor Norge en storsatsing på Mustang Mach-E som bl.a. inkluderer reduserte priser for å imøtegå de nye norske avgiftene, enklere bilhold for kundene og mer attraktiv og forutsigbar finansier

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no