Gå videre til innhold
Nye Ford E-Transit blir premiert av Euro NCAP for førerassistanseteknologier

Pressemelding -

Nye Ford E-Transit blir premiert av Euro NCAP for førerassistanseteknologier

Nye helelektriske Ford E-Transit har fått den høythengende utmerkelsen, «Gold Award», for sine førerassistanseteknologier fra det uavhengige kollisjonstestprogrammet Euro NCAP.

Den anerkjente utmerkelsen er tildelt E-Transit – som nå lanseres i Norge - på grunn av de mange avanserte førerassistanseteknologier den er utstyrt med.

Utmerkelsen ble tildelt etter en grundig analyse av alle teknologiene, inklusive automatisk nødbrems når biler, syklister og fotgjengere nærmer seg, filsentreringsteknologien, trafikkskiltgjenkjenning og førerovervåkningssystemer.

Den eneste modellen i segmentet med to gullutmerkelser fra Euro NCAP

Med tildelingen av «Gold Award» til E-Transit - tilbyr Ford de to eneste bilmodellene i 2-tonns segmentet med Euro NCAPs «Gold Award» for førerassistanseteknologier. Den dieseldrevne 2-T Transit mottok samme utmerkelsen i desember 2020.

– Det å motta denne utmerkelsen fra Euro NCAP for E-Transit er selve beviset på hvordan Ford jobber målrettet for å øke sikkerheten i alle våre nyttekjøretøy. E-Transit sine avanserte førerassistanseteknologier hjelper til med å beskytte både sjåføren og andre trafikanter. Systemene bidrar også til maksimal oppetid for bilen, samtidig som utgifter til forsikring og skader etter ulykker holdes nede, sier director, Safety Engineering i Ford Europa, Stuart Southgate.

– Setter en helt ny standard blant elektriske nyttekjøretøy

Nye E-Transit - som kommer i hele 25 forskjellige varianter – som varebil, dobbelkabin og chassis med påbygningsmuligheter - har en helelektrisk rekkevidde på opptil 318 km. Den bakhjulsdrevne elektriske varebilen vil ha et dreiemoment på hele 430 Nm, enten du velger 184 HK eller 269 HK-varianten, og en nyttelastkapasitet på opptil 1758* kilo på varebilvarianten.

– Med denne utmerkelsen setter ikke bare E-Transit en helt ny standard for elektrisk rekkevidde, pris og praktiske bruksegenskaper i klassen for elektriske nyttekjøretøy, den er også ledende når det kommer til sikkerhet. E-Transit er som skapt for norske kunder som ønsker en miljøvennlig og sikker bil som kan tilpasses deres ønsker og behov, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Kommer med en rekke avanserte førerassistanseteknologier

Det nye helelektriske klasseledende nyttekjøretøyet, som i disse dager testes i daglig bruk blant utvalgte norske kunder, kommer med en rekke avanserte førerassistanseteknologier som antikollisjonssystem med fotgjengeroppdagelse, intelligent adaptiv cruisekontroll med trafikkskiltgjenkjenning, blindsoneassistent med varsel og hjelp ved filskifte, veikryss-assistent, et 360 graders kamera og nødbremsassistent ved rygging.

Ledende på sikkerhetsteknologier i varebilsegmentet

I sine tester simulerte Euro NCAP føreradvarslene og den aktive sikkerhetsteknologien når E-Transit nærmet seg parkerte biler eller saktegående trafikk. De undersøkte også hvordan bilen reagerte når en bil rett foran utførte en rask nedbremsing. Testingen til det uavhengige kollisjonstestprogrammet inkluderte også bilens reaksjonsevne når et barn plutselig kom løpende ut i veibanen, og syklister og fotgjengere som kom inn i, eller krysset veibanen.

Alle disse forskjellige situasjonene er reelle i de urbane miljøene hvor Ford forventer at de fleste E-Transit skal brukes.

E-Transits «Gold Award» viser lederskapet Ford har innenfor sikkerhetsteknologi i varebilsegmentet. Transit Custom vant også en tilsvarende utmerkelse tidligere. Det gjør Ford til den eneste bilprodusenten som har fått gullutmerkelsen i 1-tonns, 2-tonns og elektrisk varebil-segmentet.

* Maksimal lastekapasitet varierer og er basert på tilvalg og kjøretøykonfigurasjon. Førerens vekt er ikke inkludert.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) er et globalt selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA som forplikter seg til å skape en bedre verden, hvor alle kan forflytte seg som de vil og følge sine drømmer. Selskapets Ford+ plan for vekst og verdiskapning, kombinerer eksisterende ressurser, nye muligheter og en «always-on» relasjon med kundene som vil berike deres opplevelser og øke kundelojaliteten. Ford utvikler, produserer, markedsfører og har service på sine tilkoblede, og i økende grad elektrifiserte, personbiler og nyttekjøretøy: Fords lastebiler, nyttekjøretøy, personbiler og Lincolns luksusbiler. Selskapet har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, tilkoblede tjenester og mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler og finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford har cirka 183.000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, deres produkter og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 41.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no