Gå videre til innhold
Nye Ford E-Transit blir premiert av Euro NCAP for førerassistanseteknologier

Pressemelding -

Nye Ford E-Transit blir premiert av Euro NCAP for førerassistanseteknologier

Nye helelektriske Ford E-Transit har fått den høythengende utmerkelsen, «Gold Award», for sine førerassistanseteknologier fra det uavhengige kollisjonstestprogrammet Euro NCAP.

Den anerkjente utmerkelsen er tildelt E-Transit – som nå lanseres i Norge - på grunn av de mange avanserte førerassistanseteknologier den er utstyrt med.

Utmerkelsen ble tildelt etter en grundig analyse av alle teknologiene, inklusive automatisk nødbrems når biler, syklister og fotgjengere nærmer seg, filsentreringsteknologien, trafikkskiltgjenkjenning og førerovervåkningssystemer.

Den eneste modellen i segmentet med to gullutmerkelser fra Euro NCAP

Med tildelingen av «Gold Award» til E-Transit - tilbyr Ford de to eneste bilmodellene i 2-tonns segmentet med Euro NCAPs «Gold Award» for førerassistanseteknologier. Den dieseldrevne 2-T Transit mottok samme utmerkelsen i desember 2020.

– Det å motta denne utmerkelsen fra Euro NCAP for E-Transit er selve beviset på hvordan Ford jobber målrettet for å øke sikkerheten i alle våre nyttekjøretøy. E-Transit sine avanserte førerassistanseteknologier hjelper til med å beskytte både sjåføren og andre trafikanter. Systemene bidrar også til maksimal oppetid for bilen, samtidig som utgifter til forsikring og skader etter ulykker holdes nede, sier director, Safety Engineering i Ford Europa, Stuart Southgate.

– Setter en helt ny standard blant elektriske nyttekjøretøy

Nye E-Transit - som kommer i hele 25 forskjellige varianter – som varebil, dobbelkabin og chassis med påbygningsmuligheter - har en helelektrisk rekkevidde på opptil 318 km. Den bakhjulsdrevne elektriske varebilen vil ha et dreiemoment på hele 430 Nm, enten du velger 184 HK eller 269 HK-varianten, og en nyttelastkapasitet på opptil 1758* kilo på varebilvarianten.

– Med denne utmerkelsen setter ikke bare E-Transit en helt ny standard for elektrisk rekkevidde, pris og praktiske bruksegenskaper i klassen for elektriske nyttekjøretøy, den er også ledende når det kommer til sikkerhet. E-Transit er som skapt for norske kunder som ønsker en miljøvennlig og sikker bil som kan tilpasses deres ønsker og behov, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Kommer med en rekke avanserte førerassistanseteknologier

Det nye helelektriske klasseledende nyttekjøretøyet, som i disse dager testes i daglig bruk blant utvalgte norske kunder, kommer med en rekke avanserte førerassistanseteknologier som antikollisjonssystem med fotgjengeroppdagelse, intelligent adaptiv cruisekontroll med trafikkskiltgjenkjenning, blindsoneassistent med varsel og hjelp ved filskifte, veikryss-assistent, et 360 graders kamera og nødbremsassistent ved rygging.

Ledende på sikkerhetsteknologier i varebilsegmentet

I sine tester simulerte Euro NCAP føreradvarslene og den aktive sikkerhetsteknologien når E-Transit nærmet seg parkerte biler eller saktegående trafikk. De undersøkte også hvordan bilen reagerte når en bil rett foran utførte en rask nedbremsing. Testingen til det uavhengige kollisjonstestprogrammet inkluderte også bilens reaksjonsevne når et barn plutselig kom løpende ut i veibanen, og syklister og fotgjengere som kom inn i, eller krysset veibanen.

Alle disse forskjellige situasjonene er reelle i de urbane miljøene hvor Ford forventer at de fleste E-Transit skal brukes.

E-Transits «Gold Award» viser lederskapet Ford har innenfor sikkerhetsteknologi i varebilsegmentet. Transit Custom vant også en tilsvarende utmerkelse tidligere. Det gjør Ford til den eneste bilprodusenten som har fått gullutmerkelsen i 1-tonns, 2-tonns og elektrisk varebil-segmentet.

* Maksimal lastekapasitet varierer og er basert på tilvalg og kjøretøykonfigurasjon. Førerens vekt er ikke inkludert.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) er et globalt selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA som forplikter seg til å skape en bedre verden, hvor alle kan forflytte seg som de vil og følge sine drømmer. Selskapets Ford+ plan for vekst og verdiskapning, kombinerer eksisterende ressurser, nye muligheter og en «always-on» relasjon med kundene som vil berike deres opplevelser og øke kundelojaliteten. Ford utvikler, produserer, markedsfører og har service på sine tilkoblede, og i økende grad elektrifiserte, personbiler og nyttekjøretøy: Fords lastebiler, nyttekjøretøy, personbiler og Lincolns luksusbiler. Selskapet har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, tilkoblede tjenester og mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler og finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford har cirka 183.000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, deres produkter og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 41.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Nye Ford E-Transit med Norgespremiere på Oslo Motorshow: Setter en ny standard i klassen

Nye Ford E-Transit med Norgespremiere på Oslo Motorshow: Setter en ny standard i klassen

Fords nye helelektriske E-Transit fikk i dag sin Norgespremiere på Oslo Motorshow. Med en klasseledende kombinasjon av pris, plass, lastekapasitet og antall tilgjengelige varianter, har Ford stor tro på nok en elektrisk salgssuksess i Norge.
– Den er sterkere enn konkurrentene, har lengre elektrisk rekkevidde og kommer i hele 25 forskjellige varianter. I tillegg får du det siste av førerassista

Europa-lansering for nye E-Transit: Klasseledende varebil snart klar for bestilling

Europa-lansering for nye E-Transit: Klasseledende varebil snart klar for bestilling

Den produksjonsklare Ford E-Transit får sin europeiske debut på den internasjonale nyttekjøretøymessen i Birmingham i Storbritannia. Den helelektriske varebilen er klar for bestilling allerede fra oktober i år.
Med sin klasseledende batteristørrelse, rekkevidde, effekt og unike løsninger vil den helelektriske versjonen av verdens mest solgte varebil levere enestående ytelser. Du får også et høy

Ford Transit Custom får topputmerkelse av Euro NCAP for sine førerassistanseteknologier

Ford Transit Custom får topputmerkelse av Euro NCAP for sine førerassistanseteknologier

Europas mest solgte 1-tonns varebil, Ford Transit Custom, har fått den høyeste oppnåelige utmerkelsen for sine avanserte førerassistanseteknologier av det uavhengige kollisjonstestprogrammet Euro NCAP.
Med den nye utmerkelsen er Ford den eneste nyttekjøretøyprodusenten som har den høyeste oppnåelige utmerkelsen – altså gull – for både 1-tonns og 2-tonns varebiler. I fjor fikk 2T Transit gull i

Ford åpner for bestilling av nye helelektriske E-Transit Custom: En ny standard i klassen

Ford åpner for bestilling av nye helelektriske E-Transit Custom: En ny standard i klassen

Med det siste av avanserte teknologier, lang elektrisk rekkevidde og svært god lastekapasitet vil Ford E-Transit Custom sette en ny standard i sitt segment. I dag åpnet Ford for bestilling av den nye helelektriske varianten av Europas mest solgte varebil.
– Med nye E-Transit Custom kan Ford endelig tilby kunder en helelektrisk varebil i 1-tonns segmentet. Bilen har en hengervekt på hele 2300

Salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Espen Markussen, på prøvekjøringen av nye Transit Custom i München.

Svært god mottakelse for den norgesklare varebilbestselgeren Transit Custom

Allerede neste måned kommer de første nye variantene av Transit Custom til Norge. Så langt har interessen for den neste generasjonen av Europas mest solgte varebil i 1 tonns-segmentet vært svært bra.
– Vi gleder oss til å kunne tilby demokjøring av nye Transit Custom som har blitt bedre på alle måter – både når det gjelder plass, kapasitet, kjøreegenskaper og mye nytt utstyr. Den kommer nå også

Ford åpner for bestilling av nye Ford Transit Custom: Setter en ny standard i 1-tonns segmentet

Ford åpner for bestilling av nye Ford Transit Custom: Setter en ny standard i 1-tonns segmentet

Nå åpner Ford for bestilling av den helt nye Ford Transit Custom. Den helt nye modellen av Europas mest solgte varebil i 1-tonns segmentet, kan nå også fås med firehjulstrekk og maksimal hengerkapasitet på hele 2500 kilo.
– Med nye Transit Custom og den helelektriske varianten, E-Transit Custom, blir en av Europas og Norges aller mest populære varebiler enda bedre på alle måter – både når det g

Ford tester tilkoblet teknologi som automatisk reduserer bilens fart i spesielle områder

Ford tester tilkoblet teknologi som automatisk reduserer bilens fart i spesielle områder

Ford tester nå en tilkoblet kjøretøyteknologi som en dag kan gjøre skilt med fartsgrenser overflødig. Systemet lager ved hjelp av geofencing usynlige geografiske grenser, og kan bidra til å gjøre veiene tryggere for alle typer trafikanter, spesielt i områder rundt skoler, sykehus og andre steder hvor det er lavere fartsgrense.
Fords Geofencing fartsbegrenser-system kan også hjelpe deg med å unn

Salgssuksessen E-Transit lanseres med enda lengre rekkevidde og raskere lading

Salgssuksessen E-Transit lanseres med enda lengre rekkevidde og raskere lading

I dag lanserte Ford Pro nyheten E-Transit med Extended Range-batteri.
Bare i fjor ble det solgt mer enn fem ganger flere E-Transit enn den neste konkurrenten på listen for Fords 20 viktigste europeiske markeder*. I Norge hadde den alene en markedsandel i 2023 på hele 75% i 2-tonns segmentet blant de helelelektriske nyttekjøretøyene. E-Transit med Standard Range-batteri har vært en bestselger he

Leder an i front: Ford Pro øker produktiviteten for hele Europas nyttekjøretøyflåter

Leder an i front: Ford Pro øker produktiviteten for hele Europas nyttekjøretøyflåter

Ford Pro lanserte i dag en rekke innovative og digitale løsninger som skal øke produktiviteten til europeiske nyttekjøretøykunder ved å øke driftstid for bilene samtidig som driftskostnadene blir lavere.
Ford Pro ble formelt lansert på et arrangement i Barcelona i dag og er en ny global forretningsenhet som skal levere innovative digitale løsninger for økt produktivitet hos både små og store be

Alle Ford nyttekjøretøy får nå kostnadsfri serviceavtale som standard

Alle Ford nyttekjøretøy får nå kostnadsfri serviceavtale som standard

Nå lanserer Ford Motor Motor Norge serviceavtale som standard ved kjøpe av alle nye Ford Pro nyttekjøretøy. Serviceavtalen gjelder i hele Norge og inkluderer alle rutineservicer, samt årlig kontroll de årene det ikke gjennomføres service.
Serviceavtalen, som gjelder nyttekjøretøy solgt i Norge, varer i 3 år/ 45 000 km, og kan gjennomføres hos alle de 79 Ford-autoriserte verkstedene i hele Norg

Første norske E-Transit-overlevering: Fra venstre adm.dir Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg, daglig leder NorEngros Kjosavik, Gunnstein Kjosavik og adm. dir. Kverneland Bil, Helge Ellingsen

Her blir de tre første Ford Pro helektriske Ford E-Transit overlevert i Norge

Den første norske kunden er NorEngros Kjosavik, og i dag fikk selskapet de 3 nye elektriske varebilene sine. I løpet av de neste månedene blir hundrevis av nyttekjøretøyet E-Transit, som setter en helt ny standard i klassen, levert til norske kunder.
– Vi er veldig fornøyde med endelig å få tre helelektriske varebiler som kan klare våre lengste kjøreruter. På de varebilene vi har fra før har kj

Ford avduker nye helelektriske E-Transit Courier: Større, smartere og sprekere

Ford avduker nye helelektriske E-Transit Courier: Større, smartere og sprekere

Ford Pro avduket i dag den helt nye helelektriske varebilen E-Transit Courier. Med langt større lasterom, hurtiglading på opptil 100 kW og en rekke digitale tjenester for forbedret produktivitet setter E-Transit Courier en ny standard i klassen.
– Dette er en elektrisk varebil som vi vet det vil bli stor etterspørsel etter i Norge, spesielt i de store byene. Med plass til to europaller i laster

Ford Pro avduker nye helelektriske E-Transit Custom: Vil sette en ny standard i klassen

Ford Pro avduker nye helelektriske E-Transit Custom: Vil sette en ny standard i klassen

Ford tok i dag nok et stort og viktig skritt på veien mot en helelektrisk fremtid da Ford Pro avslørte de første detaljene om den nye helelektriske E-Transit Custom.

Kort tid etter at produksjonen av nye E-Transit startet i mars i år, annonserte Ford Pro ytterligere 4 nye helelektriske nyttekjøretøy som alle vil bli lansert innen 2024, og allerede idag trekkes duken av det første av disse 4

Ny Ford-teknologi gir nyttekjøretøyeiere full kontroll på eget verktøy

Ny Ford-teknologi gir nyttekjøretøyeiere full kontroll på eget verktøy

Ford Pro har gjennomført et pilotprosjekt med en ny teknologi som gjør at du til enhver tid vet om du har fått med deg verktøy og annet utstyr tilbake i bilen etter endt arbeidsdag.
Testprosjektet ble gjennomført i Aachen i Tyskland, og det ble tatt i bruk bluetooth-teknologi og GPS-sporingsbrikker som plasseres i verktøykasser eller på utstyr. Disse ble deretter koblet opp mot bedriftens kjøre

Fords bærekraft- og menneskerettighetsrapport: Fokuserer på overgangen til en helelektrisk fremtid

Fords bærekraft- og menneskerettighetsrapport: Fokuserer på overgangen til en helelektrisk fremtid

Innen 2030 skal halvparten av Fords årlige salgsvolum være helelektriske biler. For 23. år på rad har selskapet nå publisert sin bærekraftrapport. For første gang kommer også en rapport hvor de setter søkelys på menneskerettigheter, råvarer og hvordan produktene blir produsert.
I rapporten «2022 Integrated Sustainability and Financial Report» er fokuset på selskapets overgang til å lede den ele

Nye Transit Custom med teknologi for å forhindre ulykker ved utstigning

Nye Transit Custom med teknologi for å forhindre ulykker ved utstigning

Hvert år skades mer enn 500 briter etter at noen har åpnet en bildør rett foran dem. Nå kommer nye Ford Transit Custom med en teknologi som skal forhindre denne formen for ulykker – som oftest går utover syklister og sparkesyklister.
Mens det i Norge ikke finnes noen eksakt statistikk på hvor mange syklister eller andre trafikanter som har blitt skadet etter at en bildør har blitt slått opp for

Ford Pro og Deutsche DHL Group går sammen for mer global elektrifisert varelevering

Ford Pro og Deutsche DHL Group går sammen for mer global elektrifisert varelevering

Ford Pro og Deutsche Post DHL Group har underskrevet en intensjonsavtale for å øke bruken av elektrifiserte varebiler i den globale varetransporten. Med dette forplikter begge selskapene seg til å levere bærekraftige tjenester.
For å understreke det planlagte samarbeidet vil Ford Pro levere mer enn 2000 elektriske varebiler til Deutsche Post DHL Group i løpet av 2023. Dette vil forsterke det ve

Nye Ford E-Transit Custom: En helelektrisk revolusjon for europeiske bedrifter

Nye Ford E-Transit Custom: En helelektrisk revolusjon for europeiske bedrifter

Ford Pro introduserte i dag den nye helelektriske versjonen av Europas mest solgte varebil, E-Transit Custom. Den er utviklet fra bunnen av for å levere produktivitet på et helt nytt nivå for kunder i 1-tonns varebilsegmentet.
– Med E-Transit Custom redefinerer Ford Pro hva et nyttekjøretøy kan gjøre i en ny digital tidsalder. Våre kunder har gjort Transit Custom til det mest populære nyttekjør

De første Ford E-Transit på vei til norske kunder: Flere hundre nye vil komme til Norge i sommer

De første Ford E-Transit på vei til norske kunder: Flere hundre nye vil komme til Norge i sommer

Nå er de første Ford E-Transit i ferd med å bli levert ut til norske kunder. Bare i løpet av sommeren vil flere hundre av det nye helelektriske og klasseledende nyttekjøretøyet ha ankommet Norge.
Av de mer enn 5000 europeiske kundeordrene som var mottatt før første E-Transit rullet ut fra Fords fabrikk i Tyrkia like før påske, var en betydelig andel av disse kontraktene tegnet av norske kunder

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no