Gå videre til innhold
Ford leverer den første av 40 helelektriske E-Transit til Oda

Pressemelding -

Ford leverer den første av 40 helelektriske E-Transit til Oda

Norges største matbutikk på nett, Oda, har nå fått overlevert den første av i alt 40 spesialtilpassede helelektriske Ford E-Transit kjølebiler.

Den første E-Transit skapbilen er skreddersydd ODA sitt behov for skap- og kjøleløsninger tilpasset et helelektrisk nyttekjøretøy, og skal nå gjennomgå en testperiode for å optimalisere alle deler av distribusjonen.

– At Oda nå velger helelektrisk og velger nye E-Transit som kjølebil illustrerer tydelig at E-Transit er et helelektrisk nyttekjøretøy som kan spesialtilpasses de aller fleste bruksområder. Den unike kombinasjonen av at den er tilgjengelig i hele 25 varianter, har høy lastekapasitet og lang elektrisk rekkevidde har på kort tid gjort dette til et svært populært helelektrisk valg, sier salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Espen Markussen.

Nå starter en testperiode hvor E-Transit kjølebilen, spesialbygd av Lafinto, skal settes inn i vanlig drift. Perioden skal gjøre Oda i stand til å tilpasse sine arbeidsrutiner til en helelektrisk fremtid, og på sikt - ytterligere optimalisere E-Transit for sine behov.

– For å gjøre overgangen til en helelektrisk bilpark mest mulig sømløs, er det viktig å få på plass infrastrukturen og nye rutiner. Det gjelder for lading, for forhåndskjøling av kjølerom når den står til lading, og ved behov – planlegging av kjøreruter slik at E-Transit også raskt kan lades opp i løpet av arbeidsdagen. Med en ladeeffekt på opptil 115 kW hurtiglades den fra 15 til 80 % på 34 minutter, sier Markussen.

Oda: Ambisjon om fossilfri matlevering innen 2025

Oda tilbyr et bredt utvalg av dagligvarer levert rett på døra. Selskapet vokser i sin kategori raskest i hele Norden. Det at denne veksten er miljøvennlig og bærekraftig er ifølge flåtesjef Stian Stramrud svært viktig.

– Oda har som ambisjon at vi skal ha fossilfri matlevering innen 2025. Den første E-Transit kjølebilen er et viktig skritt på veien mot det målet. Ford E-Transit er et klasseledende elektrisk nyttekjøretøy som både kan skreddersys til våre spesielle behov, og som passer godt inn i vår ambisjon og strategi for fremtiden. Nå er vi virkelig i gang med en helelektrisk omstilling. Vi ser frem til å tilby våre kunder levering på døren med elektriske kjølebiler, sier Stramrud.

Opptil 317 km rekkevidde og nyttelast på opptil 1684 kilo

Ford E-Transit har en helelektrisk rekkevidde på opptil 317 km, målt etter WLTP-målemetoden. Den bakhjulsdrevne elektriske varebilen har et dreiemoment på hele 430 Nm, enten du velger 184 HK eller 269 HK-varianten, og en nyttelastkapasitet på opptil 1684 kilo på varebilvarianten.

I Europa tilbyr Ford 25 ulike varianter av E-Transit: varebil, dobbelkabin varebil og chassis med påbyggingsmuligheter. Alle tilgjengelig i forskjellige lengder, takhøyder og lastekapasiteter med brutto kjøretøyvekt fra 3,5 - 4,25 tonn.

Flåtestyringsverktøy for å få maksimalt ut av hver enkel E-Transit

Ford E-Transit passer også sømløst inn i Ford Pro sitt omfattende digitale system av produktivitetsforbedrende og kostnadsbesparende løsninger.

– Nye E-Transit kan fås med nye digitale flåtestyringsverktøy som hjelper eieren med å øke produktiviteten og få maksimalt ut av hvert enkelt kjøretøy i flåten sin – om det er energibruk, ladebehov eller behov for fremtidig service. Dette gjør det enklere å utnytte alle bilene bedre, øke driftstiden og redusere driftskostnadene, sier Ford Motor Norges salgssjef for nyttekjøretøy, Espen Markussen.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) er et globalt selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA som forplikter seg til å skape en bedre verden, hvor alle kan forflytte seg som de vil og følge sine drømmer. Selskapets Ford+ plan for vekst og verdiskapning, kombinerer eksisterende ressurser, nye muligheter og en «always-on» relasjon med kundene som vil berike deres opplevelser og øke kundelojaliteten. Ford utvikler, produserer, markedsfører og har service på sine tilkoblede, og i økende grad elektrifiserte, personbiler og nyttekjøretøy: Fords lastebiler, nyttekjøretøy, personbiler og Lincolns luksusbiler. Selskapet har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, tilkoblede tjenester og mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler og finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford har cirka 183.000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, deres produkter og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 35.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 54.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 8 er heleide anlegg og 6 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

All informasjon i denne pressemeldingen er gjeldende for det tidspunktet den er publisert på. Informasjonen kan, i likhet med spesifikasjoner og funksjoner i pressemeldingen, endres over tid, og variere fra marked til marked. Ford Motor Norge forplikter seg ikke til å oppdatere denne type utsagn i den enkelte pressemelding.


Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no