Gå videre til innhold
Oda med storinnkjøp av Ford Transit varebiler: Viktig skritt på veien mot helelektrisk transport

Pressemelding -

Oda med storinnkjøp av Ford Transit varebiler: Viktig skritt på veien mot helelektrisk transport

Norges største matbutikk på nett, Oda, vokser og styrker bilparken med 49 spesialbygde Ford Transit 2T kjølebiler. Etter planen skal dette antallet dobles i løpet av de neste månedene.

– Vi forsetter å vokse i antall kunder og områder for levering. Da trenger vi flere biler av høy kvalitet og driftssikkerhet. Vår transport skal alltid være så effektiv, trygg og miljøvennlig som mulig. Med avtalen med Ford, kommer vi samtidig ett skritt videre mot vårt mål om null utslipp fra transport innen 2025, sier Christopher Buer Jonassen, ansvarlig for distribusjon i Oda.

De første 49 Transit 2T-varebilene er ombygd til komplette kjølebiler av Fords sertifiserte ombyggingspartner Lafinto, og er klare for å settes inn i drift. Planen er at dette antallet skal økes til det dobbelte i løpet av de neste månedene.

– For Ford er det svært gledelig at en så profesjonell og fremtidsrettet aktør som Oda velger vår Transit 2T når de kjøper nye varebiler. Driftskostnadene og ikke minst at du får mest varebil for pengene er blant de viktigste grunnene til at Transit 2T er den mest solgte varebilen i Europa – i sitt segment - de siste årene, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

I vår ble det kjent at Oda satser i Finland og Tyskland, men vil fortsette veksten også i Norge. Ford er også leverandør av de første varebilene til satsingen i Finland.

Planlegger overgang til elektriske varebiler som Ford E-Transit

Oda har ambisjon om null utslipp fra transport innen 2025, men styrker og fornyer nå bilparken med Transit 2T-biler.

– Vi har et klart mål om en helelektrisk bilpark innen 2025, men det har rett og slett ikke vært mulig å få el-varebiler til vår krevende bruk i dag. For oss er Transit 2T-varebilene et viktig løft for dagens kapasitet og bilpark, og kutter utslipp på veien. Så følger vi nøye med på når vi kan få Transiter til vårt bruk på strøm, sier Jonassen.

Ford er en totalleverandør av nyttekjøretøy og har produkter i alle segmenter. I løpet av 2024 skal alle deres nyttekjøretøymodeller også være tilgjengelig som helelektriske og/eller ladbare hybrider.

Neste år kommer Ford med E-Transit, en helelektrisk varebil med rekkevidde på opptil 350 kilometer. Den har akkurat den samme gode plassen og kan spesialbygges, for eksempel som kjølebil, som dagens Transit 2T.

E-Transit kan tilbys i hele 25 forskjellige varianter

I Europa vil Ford tilby hele 25 forskjellige varianter av E-Transit – som varebil, dobbelkabin og chassis med påbyggingsmuligheter. Alle vil også bli tilgjengelig i forskjellige lengder, takhøyder og lastekapasiteter.

– Potensiale for E-Transit, som på mange måter representerer noe helt nytt i dette segmentet, er helt enormt i Norge. Kombinasjonen av høy lastekapasitet, lang elektriske rekkevidde, mange varianter og en rekke nye digitale hjelpemidler som hjelper eieren med å få maksimalt ut av bilen sin, er unik i dette segmentet, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Ford-rapport: Europeere er villig til å fly mindre, spise mindre kjøtt og kjøpe mindre nye klær for å bekjempe klimaendringer

Ford-rapport: Europeere er villig til å fly mindre, spise mindre kjøtt og kjøpe mindre nye klær for å bekjempe klimaendringer

Ifølge en ny europeisk Ford-rapport føler hele ni av ti europeere en grad av personlig ansvar i kampen mot klimaforandringene. I Norge er flest villig til å redusere sine kjøp av nye klær for å bekjempe den menneskeskapte globale oppvarmingen.
I rapporten Climate Countdown, som er den siste av Fords kvartalsvise Go Electric-rapporter, oppgir i gjennomsnitt 90 % av de spurte - i de 8 europeiske

Ford Pro avduker sitt andre helelektriske nyttekjøretøy for europeiske kunder

Ford Pro avduker sitt andre helelektriske nyttekjøretøy for europeiske kunder

Ford Pro annonserte i dag at de vil avduke sitt neste nye helelektriske nyttekjøretøy 9. mai 2022.
Den nye forretningsenheten for Fords nyttekjøretøy – Ford Pro - informerte nylig at de skal introdusere ytterligere 4 nye helelektriske nyttekjøretøy før utgangen av 2024. Disse kommer i tillegg til den nye helelektriske Ford E-Transit, som hadde produksjonsstart like før påske.
Den nye annons

Leder an i front: Ford Pro øker produktiviteten for hele Europas nyttekjøretøyflåter

Leder an i front: Ford Pro øker produktiviteten for hele Europas nyttekjøretøyflåter

Ford Pro lanserte i dag en rekke innovative og digitale løsninger som skal øke produktiviteten til europeiske nyttekjøretøykunder ved å øke driftstid for bilene samtidig som driftskostnadene blir lavere.
Ford Pro ble formelt lansert på et arrangement i Barcelona i dag og er en ny global forretningsenhet som skal levere innovative digitale løsninger for økt produktivitet hos både små og store be

Europa-lansering for nye E-Transit: Klasseledende varebil snart klar for bestilling

Europa-lansering for nye E-Transit: Klasseledende varebil snart klar for bestilling

Den produksjonsklare Ford E-Transit får sin europeiske debut på den internasjonale nyttekjøretøymessen i Birmingham i Storbritannia. Den helelektriske varebilen er klar for bestilling allerede fra oktober i år.
Med sin klasseledende batteristørrelse, rekkevidde, effekt og unike løsninger vil den helelektriske versjonen av verdens mest solgte varebil levere enestående ytelser. Du får også et høy

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no