Gå videre til innhold
​Transit 2T og Transit Custom utmerker seg i Euro NCAP-test av europeiske varebiler

Pressemelding -

​Transit 2T og Transit Custom utmerker seg i Euro NCAP-test av europeiske varebiler

Ford Transit 2T og Transit Custom er to av varebilene med best aktiv sikkerhet på det europeiske markedet. Det viser en stortest av en rekke populære varebiler i Europa foretatt av det uavhengige kollisjonstestprogrammet Euro NCAP.

I en helt ny satsing har Euro NCAP testet både effektiviteten og funksjonene til de aktive førerassistanseteknologiene på hele 19 av Europas mest solgte varebiler. De har vurdert den automatiske nødbremsfunksjonen når varebilen nærmer seg andre kjøretøy, fotgjengere eller syklister, filsentreringsteknologien, intelligent hastighetsbegrensning og førerovervåkingssystemene.

Mens Transit 2T mottok gull i klassen for sine tilgjengelige aktive sikkerhetssystemer, fikk Transit Custom sølv. Euro NCAP trakk spesielt frem Fords automatiske nødbremssystem med fotgjengeroppdagelse-teknologi som ledende i klassen.

– Nyttekjøretøy utstyrt med denne type aktive sikkerhetssystemer er viktig for å oppnå forbedret trafikksikkerhet for alle. Ford er det ledende nyttekjøretøymerket i Europa. Prestasjonene til Transit 2T og Transit Custom gjør oss trygge på at Ford lever opp til sine forpliktelser om å levere det siste innen førerassistanseteknologier til Transit-familien, og bidrar til å beskytte alle som ferdes på europeiske veier, sier Secretary General i Euro NCAP, Dr. Michiel van Ratingen

Kommer med en rekke aktive sikkerhets- og førerasisstanseteknologier

Både Transit 2T og Transit Custom kommer med en rekke aktive sikkerhets- og førerassistanseteknologier som intelligent adaptiv cruisekontroll med trafikkskiltgjenkjenning, filsentreringsteknologi, et system for å gi informasjon om hva som er i blindsonen og aktiv parkeringsassistent.

Testet alle varebilene med 50 % av maksimal lastekapasitet på testbane

Euro NCAP brukte de samme kriteriene for å sammenligne aktive sikkerhetsfunksjoner på de ulike varebilene. Alle bilene ble kjørt på en testbane og fylt opp med 50 % av sin maksimale last for å best mulig kunne representere en vanlig kjøretur.

Simulerings-testene undersøkte både systemene som skal varsle sjåføren og den faktiske nødbremsen når kjøretøyet nærmet seg en parkert bil eller saktegående trafikk. Også systemenes reaksjon på en bil rett foran som bråbremset ble vurdert. Euro NCAP vurderte også varebilenes respons når et barn kom løpende ut i veibanen og når syklister og fotgjengere krysset veibanen.

Økonomisk besparelse med færre reparasjoner, forsikring og mindre nedetid

I tillegg til å beskytte trafikanter og redde liv kan aktive sikkerhetssystemer bidra til at virksomheter sparer penger på dyre reparasjoner og forsikringer ved å unngå kollisjoner og andre trafikkuhell. I tillegg får bilene også mindre nedetid.

– Vi er svært glade for at Euro NCAP anerkjenner bredden av og effektiviteten til våre aktive sikkerhetsteknologier. Dette er systemer som beskytter både sjåfør og eventuelle passasjer i bilen enten ved å redusere omfanget eller fjerne sjansen for alvorlige skader. I tillegg reduseres også personskadene i trafikken og ikke minst tiden bilen tilbringer på verksted, sier Director, Safety Engineering i Ford Europa, Stuart Southgate. 

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 45.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 58.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 19 produksjonsenheter (hvorav 12 er heleide anlegg og 7 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no