Gå videre til innhold
Erwin Hymer Group og Ford enige om et strategisk partnerskap

Pressemelding -

Erwin Hymer Group og Ford enige om et strategisk partnerskap

Ford-Werke GmbH og Erwin Hymer Group (EHG) annonserte i dag en rammeavtale for levering av Ford Transit og Ford Transit Custom som utgangspunkt for kundeklare bobiler.

Ford og EHG ble også enige om et strategisk partnerskap med felles syn på fremtidige kundebehov, regulatoriske bestemmelser, utslippskrav, elektrifisering, digitalisering, tilkoblede kjøretøy og integrering av førerassistanseteknologier. Ford, som er Europas ledende produsent av lette nyttekjøretøy, vil også samarbeide med EHG om produktutvikling.

Avtalen vil gjøre at begge selskapene kan dra nytte av markedet for denne type ferie- og fritidskjøretøy som har vokst kraftig i løpet av de siste åtte årene. Det vil skape nye muligheter for Ford, samtidig som EHG – som er den europeiske markedslederen i bobilmarkedet – får en bredere leverandørbase og en forbedret evne til å levere. Denne har vært begrenset som følge av halvlederutfordringene. EHG er også en del av Thor Industries – verdens største produsent av bobiler- som også ser på Fords produksjon av Transit-modellene i Nord-Amerika og Kina som en fordel.

Fra urbane campingbiler til store bobiler

Den nye leverandøravtalen inkluderer både Ford Transit 2T-varebiler, chassis og Transit Custom kombivarebiler for konvertering til EHG-merker i kategoriene campingbiler, delintegrerte bobiler og bobiler med alkove. Ford vil produsere bilene på sin fabrikk i Kocaeli i Tyrkia og levere fra 2022 til 2024. Ford investerer også i en utvidelse av produksjonskapasiteten på fabrikken og styrker sin organisasjon ved flere europeiske og tyske avdelinger.

EHG forventer en sterk vekst i etterspørselen etter 1T-campingbiler basert på Transit Custom. Campingbiler med pop-up telt på taket – tilgjengelig på biler med både kort og lang akselavstand – har blitt stadig mer populære siden disse gir kundene muligheten til å benytte seg av bilen på steder som har høydebegrensninger, som for eksempel parkeringshus og ferger.

Et partnerskap med arv

Dagens avtale er ikke den første forretningsavtalen mellom Ford og EHG. Allerede tidlig på 1980-tallet ble Ford Transit brukt som base for Hymercar – den første Hymer-campingbilen. I 2004 ble også Ford og Hymer enige om å bruke Ford som halvintegrerte- og helintegrerte bobiler i tillegg til bobiler med alkove.

– De to Ford Transit-modellene Transit Custom og 2T Transit overbeviste oss som et utgangspunkt og base for våre bobiler. Kundene våre vil spesielt sette pris på brukervennligheten, de innovative førerassistanseteknologiene og det attraktive designet. Ford har også en klar strategi om å utvikle sin nyttekjøretøy-virksomhet i Europa. Det mener vi er helt avgjørende for å videreutvikle vårt langsiktige partnerskap, sier Martin Brandt, CEO i Erwin Hymer Group.

– Hos Ford har vi mange års erfaring med - og en stor lidenskap for bobiler. Vi er også glade for at vår Transit 2T og Transit Custom – spesielt de nye Active- og Trail-modellene – appellerte til Erwin Hymer Group. Vi vil nå levere til nok en sterk og innovativ partner innenfor et av Europas raskest voksende kjøretøysegment, sier deputy chairman of the Management Board hos Ford-Werke GmbH, Hans-Jörg Klein.

Yngre kjøpere bak etterspørselsvekst og innovasjon

Den typiske kjøperen av bobiler er i endring og skaper nye utfordringer og vekstmuligheter for produsentene. Mens 45 % av alle nye bobilregistreringer i Tyskland i 2020 ble foretatt av kjøpere mellom 55 og 64 år, er det også blitt stadig mer populært blant yngre kjøpere. Det har ført til nye og mer moderne designløsninger og mer utstyr. De unge kjøperne, som inkluderer både single og familier, vil alle ha mer fleksible liv hvor bobilen både kan være et mobilt hjemmekontor og et permanent hjem.

Ford-Werke GmbH

Ford-Werke GmbH is a German vehicle manufacturer and mobility provider based in Cologne. The company employs more than 20,000 people in Cologne, Saarlouis and Aachen. Since it was founded in 1925, Ford-Werke factories have produced more than 47 million vehicles. Further information is provided at http://www.media.ford.com

Kontakt:

Isfried Hennen
Ford-Werke GmbH
0221/90-17518

ihennen1@ford.com

Erwin Hymer Group

The Erwin Hymer Group is a 100 percent subsidiary of THOR Industries, one of the world's leading manufacturers of recreational vehicles with more than 31,000 employees worldwide. The Erwin Hymer Group unites motorhome and caravan manufacturers as well as motorhome and caravan accessory specialists, hire and financing services under one roof. The motorhome and caravan brands Buccaneer, Bürstner, Carado, Crosscamp, Compass, Dethleffs, Elddis, Eriba, Etrusco, Hymer, Laika, LMC, Niesmann+Bischoff, Sunlight and Xplore, the motorhome rental companies Crossrent, McRent and rent easy, and also the chassis specialist Goldschmitt, the accessories specialist Movera and the touring portal Freeontour all belong to the Erwin Hymer Group. Further information is provided at www.erwinhymergroup.com.

Kontakt:

Erwin Hymer Group SE

Corporate Communications

Theresa Hübschle

Holzstraße 19 | 88339 Bad Waldsee

+49 (0) 7524 999-9504

theresa.huebschle@erwinhymergroup.com

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no