Gå videre til innhold
Ford Transit Custom får topputmerkelse av Euro NCAP for sine førerassistanseteknologier

Pressemelding -

Ford Transit Custom får topputmerkelse av Euro NCAP for sine førerassistanseteknologier

Europas mest solgte 1-tonns varebil, Ford Transit Custom, har fått den høyeste oppnåelige utmerkelsen for sine avanserte førerassistanseteknologier av det uavhengige kollisjonstestprogrammet Euro NCAP.

Med den nye utmerkelsen er Ford den eneste nyttekjøretøyprodusenten som har den høyeste oppnåelige utmerkelsen – altså gull – for både 1-tonns og 2-tonns varebiler. I fjor fikk 2T Transit gull i sin klasse. De er også den eneste bilprodusenten som har mer enn ett gull for sine varebiler. Transit 2T fikk også den høyeste score som noen gang er gitt til en bil som er testet.

– Sjåførens sikkerhet er viktigere enn noe annet både for oss og for våre kunder. Vi utvikler derfor våre nyttekjøretøy for å beskytte både de som bruker dem og for å unngå trafikkulykker. Vi er selvsagt svært fornøyd med å se at Euro NCAP anerkjenner Fords lederrolle innenfor nyttekjøretøysikkerhet, sier Hans Schep, general manager for nyttekjøretøy i Ford Europa.

Gull-utmerkelsen som Transit Custom nå mottok kommer som følge av en rekke ytterligere forbedrede sikkerhetsspesifikasjoner på den svært populære varebilen. En av disse var å innføre setebeltepåminnelsesteknologi som standard tidligere i år.

Nytt smart digitalt bakspeil og ny motor med 150 HK

Fra tidlig i 2022 vil også Transit Custom komme med et nytt smart digitalt bakspeil som gir deg dobbelt så god oversikt når du rygger som med et vanlig bakspeil. Det hjelper spesielt de som har varebil uten vindu bak eller fullastet bil.

Nyttekjøretøykundene kan nå også få innfestningsskinner med LED-belysning i varerommet som gjør sikring av lasten enklere. Et praktisk dobbeltgulv med skuffer under er også tilgjengelig både for biler med lang og kort hjulbase.

En stilig ny lakkfarge, Grey Matter, vil også bli tilgjengelig.

Ford introduserer også en ny 150 HK-variant av sin 2-liters EcoBlue dieselmotor for Transit Custom kombi og Tourneo Custom. Den nye motoren blir tilgjengelig i kombinasjon med en 6-trinns manuell girkasse eller en 6-trinns automatgirkasse. 

Sammen med søstermodellen, 8/9-seteren Tourneo Custom, er Transit Custom den mest solgte Ford-modellen i Europa i år, med hele 117 014 biler i løpet av de første ni månedene.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no