Gå videre til innhold
De første Ford E-Transit på vei til norske kunder: Flere hundre nye vil komme til Norge i sommer

Pressemelding -

De første Ford E-Transit på vei til norske kunder: Flere hundre nye vil komme til Norge i sommer

Nå er de første Ford E-Transit i ferd med å bli levert ut til norske kunder. Bare i løpet av sommeren vil flere hundre av det nye helelektriske og klasseledende nyttekjøretøyet ha ankommet Norge.

Av de mer enn 5000 europeiske kundeordrene som var mottatt før første E-Transit rullet ut fra Fords fabrikk i Tyrkia like før påske, var en betydelig andel av disse kontraktene tegnet av norske kunder ifølge Ford Motor Norges administrerende direktør, Per Gunnar Berg.

– Det har vært en helt fantastisk pågang i Norge siden vi åpnet for bestilling av nye E-Transit, og en stor andel av de 5000 kundeordrene som er mottatt for Europa, er fra norske kunder. De første kundeutleveringene starter i juni og i løpet av de neste månedene vil flere hundre få levert sitt helt nye helelektriske nyttekjøretøy som leverer på et helt nytt nivå i segmentet – både når det gjelder kjøreopplevelser, nyttelast, rekkevidde og eierskapsopplevelse sier en strålende fornøyd administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Klasseledende helelektrisk versjon av verdens mest solgte varebil

Med sin klasseledende batteristørrelse, rekkevidde, effekt og det unike systemet Pro Power Ombord, som gjør bilen om til en energikilde for utstyr og verktøy, vil den helelektriske versjonen av verdens mest solgte varebil* levere enestående ytelser for bedriftskundene.

Du får også svært mye utstyr som standard som blant annet inkluderer det siste innen intelligente førerassistanseteknologier - som allerede har blitt premiert av EuroNCAP - og en rekke integrerte Ford Pro-løsninger som gir enda lavere drifts- og eierkostnader.

E-Transit er også svært konkurransedyktig priset med en frapris på 534.900 kroner.

Den nye modellen er selve spydspissen i den europeiske introduksjonen av Ford Pro, bilprodusentens nye globale satsing for å forbedre bedrifters produktivitet - med kjøretøy i verdensklasse - og det aller siste av produkter og tjenester.

For flere bilder, video og informasjon om nye Ford E-Transit: KLIKK HER

– Et kvantesprang for nyttekjøretøyeiere

– E-Transit er et kvantesprang for nyttekjøretøyeiere med sin helelektriske drivlinje, kompromissløse kapasitet og integrert støtte for Ford Pros økosystem. Den vil øke deres produktivitet på vei mot en fullstendig helelektrisk nyttekjøretøyflåte. Det er blitt et svært fristende tilbud for bedrifter over hele Europa, sier Hans Schep, general manager i Ford Pro Europa.

Lengste elektrisk rekkevidde i sin klasse, kommer i 25 varianter

Ford E-Transit er utviklet for å tilfredsstille behovene til en rekke forskjellige virksomheter. Med 68 kWh netto batterikapasitet som standard, vil den kunne levere en svært konkurransedyktig helelektrisk rekkevidde på opptil 317 km**, målt etter WLTP-målemetoden.

Den bakhjulsdrevne elektriske varebilen har et dreiemoment på hele 430 Nm, enten du velger 184 HK eller 269 HK-varianten, og en nyttelastkapasitet på opptil 1758*** kilo på varebilvarianten.

I Europa tilbyr Ford hele 25 forskjellige varianter av E-Transit – som varebil, dobbelkabinvarebil og chassis med påbyggingsmuligheter. Alle tilgjengelig i forskjellige lengder, takhøyder og lastekapasiteter med brutto kjøretøyvekt fra 3,5 - 4,25 tonn.

E-Transit vil også kunne bestilles med Fords unike løsning, Pro Power Ombord. Systemet gjør bilen om til en energikilde der utstyr og verktøy kan lades eller driftes med inntil 2,3 kW (2300 W).

Høyt utstyrsnivå som standard

Nye E-Transit kommer i to utstyrsvarianter – Base og Trend. Begge vil komme med et utstyrsnivå som er langt høyere enn dagens dieselvariant.

Base-utstyrsnivået vil for eksempel komme med elektronisk klimaanlegg, nøkkelløs start, oppvarmede seter, og oppvarmede elektriske sidespeil og oppvarmet frontrute.

E-Transit introduserer også SYNC4 med 12 tommers berøringsskjerm i Fords europeiske nyttekjøretøy. Den har dobbelt så mye datakraft som i SYNC3-systemet.

Med Trend-utstyrsnivå får du også Ford Connected Navigation System, som til enhver tid kan gi deg oppdatert trafikkinformasjon og planlegge den mest effektive ruten eller få liveinformasjon om tilgjengelighet av parkeringsplasser. Den kommer også med Range intelligent rekkevidde for å gi mer eksakt informasjon hvor langt du kan kjøre før du må lade.

Alle Transit-modellene kommer med FordPass Connect modem som standard. Det gjør at kundene kan nyttiggjøre seg av en rekke tjenester og programmer som gjør bruken av bilen enda mer kostnadseffektiv. Med Ford Power Up vil også nye E-Transit løpende bli oppdatert med ny og forbedret funksjonalitet og stadige forbedringer med OTA- (Over-The-Air) oppdateringer.

Premiert av EuroNCAP for sine avanserte førerassistanseteknologier

Nye helelektriske Ford E-Transit har allerede fått den høythengende utmerkelsen, «Gold Award», for sine avanserte førerassistanseteknologier fra det uavhengige kollisjonstestprogrammet Euro NCAP. De tilgjengelige teknologiene inkluderer antikollisjonssystem med fotgjengeroppdagelse, intelligent adaptiv cruisekontroll med trafikkskiltgjenkjenning, blindsoneassistent med varsel og hjelp ved filskifte og veikryss-assistent.

Flere førerassistanseteknologier som hjelper med å redusere uhell inkluderer også et 360 graders kamera, som gir deg full oversikt rundt bilen i et fugleperspektiv - på den 12 tommers store berøringsskjermen - og nødbremsassistent ved rygging eller når andre kjøretøy, fotgjengere eller syklister nærmer seg.

40 % lavere eierskapskostnader

Ved å velge en E-Transit fremfor en dieseldreven modell anslår Ford Pro at du i tillegg til store besparelser til drivstoff, får eierskapskostnader som er 40 % lavere****. Ifølge data fra Ford Pro er disse eierskapskostnadene lavere enn hos alle de direkte konkurrentene.

Ford Pro tilbyr klasseledende serviceintervaller med årlig service og ubegrenset kjørelengde. De har også 8 år, 160 000 kilometer garanti på den elektriske drivlinjen og et års veihjelp for elektriske biler som inkluderer nødlading.

* Basert på IHS Markit New Registrations data CY2014–CYE 2021, som er satt sammen fra myndigheter og andre kilder og inkluderer 95 % av det globale volumet av nye kjøretøy i mer enn 80 land – som rapportert i februar 2022. Transit familie-basert volum av «varebiler og chassis” og inkluderer Ford Transit og Transit Custom. Ekskluderer Transit Connect og Transit Courier.

**Rekkevidden og ladehastighet er basert på produsentens tester og kalkuleringer iht. WLTP-kjøresyklusen. Faktisk rekkevidde kan variere under skiftende forhold som eksterne elementer, kjøremønster, kjøretøyvedlikehold, alderen til litium-ion batteriet og lignende.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) er et globalt selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA som forplikter seg til å skape en bedre verden, hvor alle kan forflytte seg som de vil og følge sine drømmer. Selskapets Ford+ plan for vekst og verdiskapning, kombinerer eksisterende ressurser, nye muligheter og en «always-on» relasjon med kundene som vil berike deres opplevelser og øke kundelojaliteten. Ford utvikler, produserer, markedsfører og har service på sine tilkoblede, og i økende grad elektrifiserte, personbiler og nyttekjøretøy: Fords lastebiler, nyttekjøretøy, personbiler og Lincolns luksusbiler. Selskapet har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, tilkoblede tjenester og mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler og finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford har cirka 183.000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, deres produkter og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 41.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Leder an i front: Ford Pro øker produktiviteten for hele Europas nyttekjøretøyflåter

Leder an i front: Ford Pro øker produktiviteten for hele Europas nyttekjøretøyflåter

Ford Pro lanserte i dag en rekke innovative og digitale løsninger som skal øke produktiviteten til europeiske nyttekjøretøykunder ved å øke driftstid for bilene samtidig som driftskostnadene blir lavere.
Ford Pro ble formelt lansert på et arrangement i Barcelona i dag og er en ny global forretningsenhet som skal levere innovative digitale løsninger for økt produktivitet hos både små og store be

Ford Pro avduker sitt andre helelektriske nyttekjøretøy for europeiske kunder

Ford Pro avduker sitt andre helelektriske nyttekjøretøy for europeiske kunder

Ford Pro annonserte i dag at de vil avduke sitt neste nye helelektriske nyttekjøretøy 9. mai 2022.
Den nye forretningsenheten for Fords nyttekjøretøy – Ford Pro - informerte nylig at de skal introdusere ytterligere 4 nye helelektriske nyttekjøretøy før utgangen av 2024. Disse kommer i tillegg til den nye helelektriske Ford E-Transit, som hadde produksjonsstart like før påske.
Den nye annons

Ford blir med i datadelingsnettverk for mer bærekraftige og transparente leverandørkjeder

Ford blir med i datadelingsnettverk for mer bærekraftige og transparente leverandørkjeder

Ford skal nå bli med i to sentrale leverandørkjedesamarbeid som har som mål å sette nye industristandarder for datadeling mellom samarbeidspartnere og bærekraftvurdering av produksjonssteder.
Med Catena-X Automotive Network deles data hele tiden mellom deltakerne i nettverket for å bedre bærekraft og effektiviteten i hele leverandørkjeden for bilproduksjon. Det andre initiativet, Responsible Su

Ford med storstilt europeisk elbilsatsing: Lanserer hele 7 nye helelektriske bilmodeller før utgangen av 2024

Ford med storstilt europeisk elbilsatsing: Lanserer hele 7 nye helelektriske bilmodeller før utgangen av 2024

Før utgangen av 2024 skal Ford lansere hele 7 nye helelektriske person- og nyttekjøretøymodeller for det europeiske markedet. Det inkluderer blant annet en helelektrisk Ford Puma og en 5-seters mellomstor crossover med 500 kilometers elektrisk rekkevidde.
I tillegg introduserer de også en ny og sportslig helelektrisk crossover.
Salget av SUV-er og crossovere stod for hele 58 % av det total

Ford accelerating transformation: Forming distinct auto units to scale EVS, strengthen operations, unlock value

Ford accelerating transformation: Forming distinct auto units to scale EVS, strengthen operations, unlock value

Ford is continuing to transform its global automotive business, accelerating the development and scaling of breakthrough electric, connected vehicles, while leveraging its iconic nameplates to strengthen operating performance and take full advantage of engineering and industrial capabilities.
“This isn’t the first time Ford has reimagined the future and taken our own path,” said Ford Executive

Neste generasjon Ford Ranger Raptor: Sterkere, tøffere, raskere og smartere

Neste generasjon Ford Ranger Raptor: Sterkere, tøffere, raskere og smartere

Nye Ford Ranger Raptor er utviklet for å dominere under alle kjøreforhold, om det er til fjells, i ørkenen eller på landeveien. Med andre generasjon Ranger Raptor får du også en ekstrem-pickup som leverer terrengegenskaper på et helt nytt nivå.
Ford Performance har utviklet nye Ranger Raptor til å være den ultimate performance-varianten av nye Ranger – spesielt med tanke på de virkelige 4x4-en

Nye Ford E-Transit blir premiert av Euro NCAP for førerassistanseteknologier

Nye Ford E-Transit blir premiert av Euro NCAP for førerassistanseteknologier

Nye helelektriske Ford E-Transit har fått den høythengende utmerkelsen, «Gold Award», for sine førerassistanseteknologier fra det uavhengige kollisjonstestprogrammet Euro NCAP.
Den anerkjente utmerkelsen er tildelt E-Transit – som nå lanseres i Norge - på grunn av de mange avanserte førerassistanseteknologier den er utstyrt med.
Utmerkelsen ble tildelt etter en grundig analyse av alle tekno

Ford Transit Custom får topputmerkelse av Euro NCAP for sine førerassistanseteknologier

Ford Transit Custom får topputmerkelse av Euro NCAP for sine førerassistanseteknologier

Europas mest solgte 1-tonns varebil, Ford Transit Custom, har fått den høyeste oppnåelige utmerkelsen for sine avanserte førerassistanseteknologier av det uavhengige kollisjonstestprogrammet Euro NCAP.
Med den nye utmerkelsen er Ford den eneste nyttekjøretøyprodusenten som har den høyeste oppnåelige utmerkelsen – altså gull – for både 1-tonns og 2-tonns varebiler. I fjor fikk 2T Transit gull i

Nye Ford E-Transit med Norgespremiere på Oslo Motorshow: Setter en ny standard i klassen

Nye Ford E-Transit med Norgespremiere på Oslo Motorshow: Setter en ny standard i klassen

Fords nye helelektriske E-Transit fikk i dag sin Norgespremiere på Oslo Motorshow. Med en klasseledende kombinasjon av pris, plass, lastekapasitet og antall tilgjengelige varianter, har Ford stor tro på nok en elektrisk salgssuksess i Norge.
– Den er sterkere enn konkurrentene, har lengre elektrisk rekkevidde og kommer i hele 25 forskjellige varianter. I tillegg får du det siste av førerassista

Europa-lansering for nye E-Transit: Klasseledende varebil snart klar for bestilling

Europa-lansering for nye E-Transit: Klasseledende varebil snart klar for bestilling

Den produksjonsklare Ford E-Transit får sin europeiske debut på den internasjonale nyttekjøretøymessen i Birmingham i Storbritannia. Den helelektriske varebilen er klar for bestilling allerede fra oktober i år.
Med sin klasseledende batteristørrelse, rekkevidde, effekt og unike løsninger vil den helelektriske versjonen av verdens mest solgte varebil levere enestående ytelser. Du får også et høy

Ford Pro avduker nye helelektriske E-Transit Custom: Vil sette en ny standard i klassen

Ford Pro avduker nye helelektriske E-Transit Custom: Vil sette en ny standard i klassen

Ford tok i dag nok et stort og viktig skritt på veien mot en helelektrisk fremtid da Ford Pro avslørte de første detaljene om den nye helelektriske E-Transit Custom.

Kort tid etter at produksjonen av nye E-Transit startet i mars i år, annonserte Ford Pro ytterligere 4 nye helelektriske nyttekjøretøy som alle vil bli lansert innen 2024, og allerede idag trekkes duken av det første av disse 4

Ford tester tilkoblet teknologi som automatisk reduserer bilens fart i spesielle områder

Ford tester tilkoblet teknologi som automatisk reduserer bilens fart i spesielle områder

Ford tester nå en tilkoblet kjøretøyteknologi som en dag kan gjøre skilt med fartsgrenser overflødig. Systemet lager ved hjelp av geofencing usynlige geografiske grenser, og kan bidra til å gjøre veiene tryggere for alle typer trafikanter, spesielt i områder rundt skoler, sykehus og andre steder hvor det er lavere fartsgrense.
Fords Geofencing fartsbegrenser-system kan også hjelpe deg med å unn

Første norske E-Transit-overlevering: Fra venstre adm.dir Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg, daglig leder NorEngros Kjosavik, Gunnstein Kjosavik og adm. dir. Kverneland Bil, Helge Ellingsen

Her blir de tre første Ford Pro helektriske Ford E-Transit overlevert i Norge

Den første norske kunden er NorEngros Kjosavik, og i dag fikk selskapet de 3 nye elektriske varebilene sine. I løpet av de neste månedene blir hundrevis av nyttekjøretøyet E-Transit, som setter en helt ny standard i klassen, levert til norske kunder.
– Vi er veldig fornøyde med endelig å få tre helelektriske varebiler som kan klare våre lengste kjøreruter. På de varebilene vi har fra før har kj

Salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Espen Markussen, på prøvekjøringen av nye Transit Custom i München.

Svært god mottakelse for den norgesklare varebilbestselgeren Transit Custom

Allerede neste måned kommer de første nye variantene av Transit Custom til Norge. Så langt har interessen for den neste generasjonen av Europas mest solgte varebil i 1 tonns-segmentet vært svært bra.
– Vi gleder oss til å kunne tilby demokjøring av nye Transit Custom som har blitt bedre på alle måter – både når det gjelder plass, kapasitet, kjøreegenskaper og mye nytt utstyr. Den kommer nå også

Ford åpner for bestilling av nye Ford Transit Custom: Setter en ny standard i 1-tonns segmentet

Ford åpner for bestilling av nye Ford Transit Custom: Setter en ny standard i 1-tonns segmentet

Nå åpner Ford for bestilling av den helt nye Ford Transit Custom. Den helt nye modellen av Europas mest solgte varebil i 1-tonns segmentet, kan nå også fås med firehjulstrekk og maksimal hengerkapasitet på hele 2500 kilo.
– Med nye Transit Custom og den helelektriske varianten, E-Transit Custom, blir en av Europas og Norges aller mest populære varebiler enda bedre på alle måter – både når det g

Salgssuksessen E-Transit lanseres med enda lengre rekkevidde og raskere lading

Salgssuksessen E-Transit lanseres med enda lengre rekkevidde og raskere lading

I dag lanserte Ford Pro nyheten E-Transit med Extended Range-batteri.
Bare i fjor ble det solgt mer enn fem ganger flere E-Transit enn den neste konkurrenten på listen for Fords 20 viktigste europeiske markeder*. I Norge hadde den alene en markedsandel i 2023 på hele 75% i 2-tonns segmentet blant de helelelektriske nyttekjøretøyene. E-Transit med Standard Range-batteri har vært en bestselger he

Ford avduker nye helelektriske E-Transit Courier: Større, smartere og sprekere

Ford avduker nye helelektriske E-Transit Courier: Større, smartere og sprekere

Ford Pro avduket i dag den helt nye helelektriske varebilen E-Transit Courier. Med langt større lasterom, hurtiglading på opptil 100 kW og en rekke digitale tjenester for forbedret produktivitet setter E-Transit Courier en ny standard i klassen.
– Dette er en elektrisk varebil som vi vet det vil bli stor etterspørsel etter i Norge, spesielt i de store byene. Med plass til to europaller i laster

Ford Pro viser frem nye digitale løsninger for økt produktivitet på nyttekjøretøymessen i Hannover

Ford Pro viser frem nye digitale løsninger for økt produktivitet på nyttekjøretøymessen i Hannover

Ford Pro presenterte i dag nye løsninger for mer oppetid, service og produktivitet for europeiske nyttekjøretøykunder på den internasjonale transportmessen i Hannover ( IAA Transportation Show 2022).
Nye Ford E-Transit Custom fikk sin globale offentlige debut på den internasjonale nyttekjøretøymessen. Ford Pro presenterte samtidig flere detaljer om de andre variantene av neste generasjon Transi

Ford Pro og Deutsche DHL Group går sammen for mer global elektrifisert varelevering

Ford Pro og Deutsche DHL Group går sammen for mer global elektrifisert varelevering

Ford Pro og Deutsche Post DHL Group har underskrevet en intensjonsavtale for å øke bruken av elektrifiserte varebiler i den globale varetransporten. Med dette forplikter begge selskapene seg til å levere bærekraftige tjenester.
For å understreke det planlagte samarbeidet vil Ford Pro levere mer enn 2000 elektriske varebiler til Deutsche Post DHL Group i løpet av 2023. Dette vil forsterke det ve

Nye Ford E-Transit Custom: En helelektrisk revolusjon for europeiske bedrifter

Nye Ford E-Transit Custom: En helelektrisk revolusjon for europeiske bedrifter

Ford Pro introduserte i dag den nye helelektriske versjonen av Europas mest solgte varebil, E-Transit Custom. Den er utviklet fra bunnen av for å levere produktivitet på et helt nytt nivå for kunder i 1-tonns varebilsegmentet.
– Med E-Transit Custom redefinerer Ford Pro hva et nyttekjøretøy kan gjøre i en ny digital tidsalder. Våre kunder har gjort Transit Custom til det mest populære nyttekjør

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no