Pressemelding -
Nye Ford E-Transit med Norgespremiere på Oslo Motorshow: Setter en ny standard i klassen
Fords nye helelektriske E-Transit fikk i dag sin Norgespremiere på Oslo Motorshow. Med en klasseledende kombinasjon av pris, plass, lastekapasitet og antall tilgjengelige varianter, har Ford stor tro på nok en elektrisk salgssuksess i Norge.
– Den er sterkere enn konkurrentene, har lengre elektrisk rekkevidde og kommer i hele 25 forskjellige varianter. I tillegg får du det siste av førerassistanseteknologier, en meget konkurransedyktig pris og andre toppmoderne hjelpemidler som gjør arbeidshverdagen din enda lettere. Nye E-Transit setter en ny standard i klassen for elektriske nyttekjøretøy. Denne er som skapt for norske kunder som ønsker en mer miljøvennlig bilflåte, men som ikke vil la det gå på bekostning av bilens praktiske bruksegenskaper, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.
Fra 494 900 kroner
Med foreløpig pris fra 494 900 kroner får du et helelektrisk nyttekjøretøy som vil kunne gi den lengste rekkevidden i klassen, med opptil 317 km*, målt etter WLTP-metoden. Standard utnyttbar batterikapasitet er på 68 kWh.
Den bakhjulsdrevne elektriske varebilen vil få et dreiemoment på hele 430 Nm, enten du velger 184 HK eller 269 HK-varianten, og en nyttelastkapasitet på opptil 1758** kilo på varebilvarianten.
Nye E-Transit som i dag ble vist frem for første gang i Norge, under Oslo Motorshow på Norges Varemesse, Lillestrøm, er en prototype som de neste månedene skal testes i daglig bruk av blant andre Posten Norge. Dette skal gjøre den produksjonsklare varianten best mulig tilpasset norske kunders spesielle behov.
E-Transit i 25 forskjellige varianter
I Europa vil Ford tilby hele 25 forskjellige varianter av E-Transit – som varebil, 6-seters dobbelkabin og chassis med påbyggingsmuligheter. Alle tilgjengelig i forskjellige lengder, takhøyder og lastekapasiteter med brutto kjøretøyvekt fra 3,5 - 4,25 tonn.
- Ved kjøp av en Transit vet kundene at de også kjøper mer enn 50 års erfaring, et stort forhandlernettverk, sertifisert påbygger og et stort utvalg av digitale verktøy som virkelig vil utgjøre en forskjell i det daglige, sier Berg.
E-Transit kan også fås med «Pro Power Ombord». Systemet gjør om bilen til en energikilde der utstyr og verktøy kan lades eller driftes med inntil 2,3 kW (2300 W).
Det er første gangen et slikt system tilbys i markedet for lettere nyttekjøretøy i Europa.
Rask lading for en effektiv arbeidsdag
E-Transit kommer både med normallading (AC-vekselstrøm) og hurtiglading (DC-likestrøm) - med bilens ombordlader på 11,3 kW vil den kunne lades fra 0 til 100 % på litt over 8 timer. Med en ladeeffekt på opptil 115 kW fra en hurtiglader vil lading fra 15% til 80% ta rundt 34 minutter. ***
Høyt utstyrsnivå som standard
Når salget av nye E-Transit starter nå i høst vil kundene kunne velge mellom to utstyrsvarianter – Base og Trend. Begge vil være tilgjengelig med et utstyrsnivå som er langt høyere enn dagens dieselvariant.
Base-utstyrsnivået vil for eksempel komme med elektronisk klimaanlegg, SYNC4 med 12 tommers berøringsskjerm, nøkkelløs start, oppvarmede seter, og oppvarmede elektriske sidespeil, samt livstidsabonnement på FordPass Pro.
Med Trend-utstyrsnivå får du også cruisekontroll, parkeringssensorer foran og bak i tillegg til blindsoneassistent med varsel og oppbremsing for kryssende trafikk og filsentrering.
OTA-oppdateringer og mindre nedetid
Med Ford Power Up vil også nye E-Transit løpende bli oppdatert med ny og forbedret funksjonalitet og stadige forbedringer med OTA- (Over-The-Air) oppdateringer.
Ford anslår at vedlikeholds- og reparasjonsutgiftene på E-Transit vil være 40% lavere enn på en tilsvarende varebil med dieselmotor****. E-Transit har de laveste kostnadene på dette punktet, sammenlignet med konkurrentene i Storbritannia og Tyskland.
* Endelige tall vil bli publisert nærmere lansering. Rekkevidden og ladehastighet er basert på produsentens tester og kalkuleringer iht. WLTP-kjøresyklusen.
** Maksimal lastekapasitet varierer og er basert på tilvalg og kjøretøykonfigurasjon. Førerens vekt er ikke inkludert.
***Dine resultater kan variere både i forhold til topptider for lading, og batteriets ladetilstand.
**** Basert på 3 år/180 000 km. Sammenlignet planlagt og ikke planlagt vedlikehold for en batterielelektrisk varebil med en tilsvarende diesel-varebil.
Emner
Om Ford Motor Company
Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com
Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.
Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.