Gå videre til innhold
​Nye E-Transit testes under ekstreme forhold for å tåle tøff bruk i mange år

Pressemelding -

​Nye E-Transit testes under ekstreme forhold for å tåle tøff bruk i mange år

I løpet av 12 uker utsettes nye Ford E-Transit for knalltøffe tester tilsvarende 10 års bruk av den nye helelektriske versjonen av verdens mest solgte varebil.

– Vi tester alle våre varebiler under langt tøffere forhold enn det noen kunde vil klare å utsette dem for. I så måte er ikke E-Transit noe unntak. Dette gjør vi for å forsikre oss om at kundene trygt kan skifte til en helelektrisk varebil og at den er til å stole på, sier Andrew Mottram, Chief Program Engineer E-Transit, Commercial Vehicles i Ford Europa.

I en ny video viser Ford hvor hardt E-Transit blir testet for å levere – både under ekstreme værforhold og slitasje. Den kompromissløse testingen sørger for at den elektriske varebilen tåler like mye som dieselmodellene, og tilsvarer 240 000 kjørte kilometer eller rundt 10 år med tøff bruk.

Storstilt elektrifisering av nyttekjøretøy

E-Transit er en del av Fords gigantiske investering på 30 milliarder dollar i elektrifisering i løpet av 2025. I løpet av 2024 skal alle deres nyttekjøretøymodeller også være tilgjengelig som helelektriske og/eller ladbare hybrider. Ford forventer videre at hele 2/3 av nyttekjøretøysalget deres enten er ladbare hybrider eller helelektriske biler i løpet av 2030.

Den nye helelektriske varebilen har blitt testet under vinterforhold i Michigan i USA, det har blitt simulert ekstrem kulde og varme i Fords værfabrikk i Køln i Tyskland. Bilen er også satt på harde prøver med gigantiske veihull og dårlig underlag ved selskapets testanlegg i Lommel i Belgia.

Fra 40 plussgrader til 35 minusgrader i egen værfabrikk

Ved Ford sin værfabrikk gjenskapes værforholdene både i Sahara og Sibir. Ved hjelp av 28 spotlights med 4000 Watts pærer skapes det temperaturer på over 40 grader Celsius som nye E-Transit står i over en 14 dagers periode. Den nye helelektriske varebilen har en batteripakke hvor det benyttes en væskeavkjølingsteknologi for optimal ytelse under ekstreme værforhold.

E-Transit, som har en estimert elektrisk rekkevidde på opptil 350 kilometer etter WLTP-målemetoden, blir også utsatt for temperaturer ned mot -35 grader Celsius og kjørt hardt med full last oppover hele 2500 høydemeter.

Tusenvis av passeringer over veihull, fortauskanter og lange strekninger på svært dårlige veier er også tilbakelagt ved Fords testanlegg i Belgia.


Like bra plass som i Transit 2T

Batteriet i nye E-Transit er plassert i bunnen av kjøretøyet. For varebilen gjør det at lasterommet er på opptil hele 15,1 kubikkmeter. Det er det samme som den bakhjulsdrevne Transit 2T har i dag. Forventet lastekapasitet er 1616 kilo for varebilen og 1967 kilo for chassismodellene. *

Holdbarheten til batteripakken, den elektriske motoren og de unike bakfjærene ble testet ved å kjøre den nye modellen en rekke ganger gjennom gjørme- og saltbad, gjennom saltvannsspray og på simulerte vinterveier. I tillegg er komponentene testet omfattende for å unngå rust. Den elektriske motorens pålitelighet ble testet ved å la den gå kontinuerlig over en periode på hele 125 dager.

25 forskjellige varianter av E-Transit

I Europa vil Ford tilby hele 25 forskjellige varianter av den produksjonsklare E-Transit – som varebil, dobbelkabin og chassis med påbyggingsmuligheter. Alle tilgjengelig i forskjellige lengder, takhøyder og lastekapasiteter.

Norge er et av tre land hvor den nye helelektriske varebilen Ford E-Transit snart skal tas i bruk i et stort kundetestprosjekt som gjennomføres i Europa.

Se video fra testingen av nye Ford E-Transit her:

* Last- og lastekapasitet begrenses av vekt og vektfordeling

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no