Gå videre til innhold
​Ford med ny gigantinvestering i elektrifisering og egen batteriutvikling

Pressemelding -

​Ford med ny gigantinvestering i elektrifisering og egen batteriutvikling

Ford utvider og akselererer nå sin allerede kraftige satsing på global elektrifisering, inkludert batteriutvikling, til mer enn 250 milliarder kroner innen 2025.

Det annonsert bilprodusenten på sin kapitalmarkedsdag denne uken.

Ford annonserte tidligere i år at de ville investere 22 milliarder dollar på elektrifiserte kjøretøy i perioden. Denne planlagte investeringen er nå økt med hele 8 milliarder kroner (66 milliarder norske kroner).

I alt forventer de at hele 40 % av deres globale bilsalg skal være helelektrisk i løpet av 2030.

Investeringen skal også brukes på batteriteknologi slik at Ford kan utvikle og produsere sine egne batterier. Det inkluderer utviklingen av solid-state batterier (faststoffbatterier) som både vil være billigere å produsere og gi lang rekkevidde, men også andre typer batterier for nyttekjøretøy.

Med Fords nye strategiske fokus, Ford +, som ble introdusert på selskapets kapitalmarkedsdag, leder Ford an i revolusjonen som nå forandrer både person- og nyttekjøretøytransport.

Ford blir også den første bilprodusenten som med Ford Pro leverer en global, helhetlig og dedikert løsning som har som mål å sørge for at nyttekjøretøykundene har 100% oppetid, reduserte driftskostnader og økt produktivitet.

– Dette er vår største mulighet for å vokse og skape merverdi siden Henry Ford og T-Forden ble til. Vi skal gripe den muligheten med begge hender og levere konkurransedyktige priser, skape en enda sterkere lojalitet og gi enda mer valuta for pengene til alle våre kunder, sier toppsjefen i Ford Motor Company, Jim Farley.

Ved hjelp av OTA-oppdateringer - som skjer døgnet rundt - skal også biler som er tilkoblet, hele tiden bli bedre og potensielle feil kan utbedres før feilen inntreffer. I dag er det 1 million biler fra Ford som kan motta denne type oppdateringer. I løpet av 2028 er dette tallet forventet å stige til 33 millioner.

For mer informasjon fra kapitalsmarkedsdagen:

Les hele den engelske pressemeldingen om Ford+ her

Les hele den engelske pressemeldingen om Ford Pro her

Se video om Ford+ her: 

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518
Per Gunnar Berg

Per Gunnar Berg

Adm. dir. Ford Motor Norge +47 - 994 01 201

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no