Gå videre til innhold
​Nå kan du lade nye Mustang Mach-E uten app, ladekort eller SMS

Pressemelding -

​Nå kan du lade nye Mustang Mach-E uten app, ladekort eller SMS

Som en av svært få norske elbilmodeller kan nye Ford Mustang Mach-E hurtiglades på IONITY-ladestasjoner med det svært brukervennlige og enkle Plug & Charge-ladesystemet.

– Ikke tenk på apper, ladekort eller SMS. Med Plug & Charge kjører du ganske enkelt din Mustang Mach-E inn på en IONITY-ladestasjon, plugger inn ladepistolen og hurtigladingen starter av seg selv. Enklere blir det ikke. Vi er selvsagt svært fornøyde med at vår nye helelektriske SUV er blant de aller første i Norge som tilbyr denne løsningen, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Det eneste du trenger å gjøre er å aktivere FordPass i bilen og det medfølgende ladekortet. Dette gjøres bare en gang, og skjer som regel ved overlevering av bilen. Pr. nå er det bare et annet bilmerke som tilbyr denne muligheten hos IONITY på det norske markedet.

- Når du stopper for å lade, er ofte det største ønske ditt å komme deg raskest mulig tilbake på veien. Det er derfor vår IONITY-ladeinfrastruktur har som mål å gjøre ladestoppen så enkel som mulig. I tillegg til selve ladehastigheten er den sømløse og bekymringsløse ladingen nøkkelen til denne opplevelsen. Vi jobber hele tiden sammen med våre partnere for å gjøre dette så enkelt som mulig. Med Plug & Charge kjører du enkelt opp til ladestasjonen, setter i ladekabelen og drar når du er ferdig. Alt annet er tatt hånd om, inkludert betaling, sier Dr. Susanne Koblitz, Head of Charging Technology hos IONITY, Europas ledende hurtigladenettverk.

Mest solgt i mai – stor interesse også i juni

Etter å ha blitt den klart mest solgte bilen i Norge i mai, er det ifølge Berg fortsatt svært stor interesse for elbilnyheten ute hos Fords 70 forhandlere som dekker hele Norge.

– Vi forventer at nye Mustang Mach-E også de neste månedene er blant de mest solgte bilene i Norge totalt sett. Interessen er overveldende og enorm. Det jobbes svært hardt ute hos våre forhandlere, både med kundeutleveringer av nye biler og et stort antall henvendelser, sier Ford Motor Norges administrerende direktør.

119 km på bare ti minutter

Med lading opptil 150 kW på en IONITY-stasjon kan nye Mustang Mach-E, med opptil 610 km rekkevidde og bakhjulstrekk, lade hele 119 km på bare ti minutter. Ford er en av eierne av IONITY-nettverket.

Pr. nå finnes det 21 IONITY-ladestasjoner i drift i Norge med til sammen 118 ladepunkter. Samtlige ligger sentralt plassert i tilknytning til de mest brukte hovedveiene. I Europa består ladenettverket nå av hele 354 stasjoner, men bygges ut i et hurtig tempo.

Alle norske kunder som bestiller nye Mustang Mach-E får mer enn 75% rabatt på lading det første året i IONITYs hurtigladernettverk. De som bestilte sin bil før 31. desember 2020 har to år med denne avtalen.

Mer nøyaktig gjengivelse av gjenværende elektrisk rekkevidde

Ved hjelp av «intelligent rekkevidde-teknologi» blir også estimatene på gjenværende elektriske rekkevidde enda mer nøyaktig på Mustang Mach-E. Systemet baserer seg blant annet på værdata, tidligere kjøreadferd, og informasjon fra valgt rute trådløst delt fra andre Mustang Mach-E som deler data.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no