Gå videre til innhold
Nytt system fra Ford finner bilen igjen om den blir stjålet

Pressemelding -

Nytt system fra Ford finner bilen igjen om den blir stjålet

Ford introduserer nå et helt nytt system i FordPass-appen som gjør at stjålne biler raskere skal komme til rette, og forhindrer eller reduserer skadeeffektene av et biltyveri.

Med «Stolen Vehicle Service» får du en advarsel fra FordPass-appen på din mobiltelefon dersom noen forsøker å stjele bilen din. Appen guider deg også slik at du får innrapportert biltyveriforsøket til politiet, og gir deg 24-timers telefonhjelp som inkluderer overvåkning av bilens bevegelser.

«Stolen Vehicle Services» bygger på funksjonaliteten i «tyverialarmen» SecuriAlert, og sender informasjonen fra bilen til din mobiltelefon ved hjelp av FordPass Connect.

– Med dette systemet blir du enda bedre ivaretatt mot konsekvensene av et biltyveri. Politiet får blant annet tilgang til bilens nøyaktige posisjon med vår 24-timers telefon- og trackingtjeneste. Det øker sjansen for at bilen blir funnet raskt igjen, sier Charles Nolan, manager of retail connectivity solutions hos Ford Enterprise Connectivity.

Mellom 2009 og 2018 ble det stjålet mer enn 500 000 biler i EU hvert eneste år. I Storbritannia har de fleste bilene som ble stjålet i denne perioden aldri kommet til rette igjen.

Introduseres i Ford Mustang Mach-E GT

Det helintegrerte systemet gjøres først tilgjengelig på den råeste og mest eksklusive varianten av en av Norges mest solgte biler de siste månedene, Mustang Mach-E GT. Deretter skal det implementeres i flere av Fords modeller.

«Stolen Vehicle Service» er en del av Ford Secure-abonnementspakken som vil være gratis i en prøveperiode på kompatible bilmodeller. Tilbudet vil først bli gjort tilgjengelig i Storbritannia og Irland i år og deretter rulles ut over hele Europa i 2022.

Hvis bileieren mottar en alarm via sin FordPass-app om at en uautorisert eller uventet handling har skjedd med bilen, er et trykk i appen nok til å rapportere den som stjålet. Appen vil deretter lede bileieren gjennom prosessen for å sikre og finne igjen kjøretøyet ved å rapportere dette til politiet.


Hjelper deg med anmeldelse og sporing av den stjålne bilen

Først finner appen frem telefonnummeret til den nærmeste politistasjonen - basert på hvor bileieren befinner seg - når de tar kontakt. FordPass-appen gir også bileier telefonnummeret til et kundesenter som kan sette bilen i «tyverimodus.» Det gjør at noen av bilens funksjoner ikke lengre blir tilgjengelig, samtidig kan dens posisjon følges, slik at politiet trygt kan hente den tilbake.

Systemet aktiveres av bileier via FordPass appen på mobiltelefonen og deres Ford-konto.

Når det er aktivert får du gjennom Securialert informasjon i appen når en alarm har gått og hvorfor den er utløst.

Hvis noen forsøker å åpne en dør med en nøkkel når systemet er aktivert – noe som vanligvis ikke ville utløst en vanlig alarm – så vil SecuriAlert sende en alarm. Dette kan være spesielt nyttig dersom noen forsøker å komme seg inn i en bil med en klonet eller stjålet nøkkel.

Du kan også se bilens sist kjente lokasjon i appen og kan selv se om den har blitt flyttet på. Alarmen kan også kanselleres fra appen om det er en falsk alarm.

Vil løpende bli oppdatert med nye tjenester

«Stolen Vehicle Services» er en av flere tilkoblede tjenester som Ford lanserer for å gi kundene sine både mer funksjonalitet og en bedre kundeopplevelse. Alle tjenestene er muliggjort med FordPass Connect.

Fords biler som har SYNC 4 vil få en gratis prøveperiode med Ford Secure, som også inkluderer Stolen Vehicle Services. Pakken vil også fortløpende få nye tjenester som Location Alerts – muligheten til å få et varsel når bilen beveger seg utenfor et på forhånd definert område, og Neighbourhood Alerts – en advarsel når ditt SecuriAlert-beskyttede kjøretøy er i et område hvor kriminelle opererer i nærheten av.

De nye tjenestene skjer gjennom trådløse Power-Up-oppdateringer på et senere tidspunkt.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no