Gå videre til innhold
Nytt system fra Ford finner bilen igjen om den blir stjålet

Pressemelding -

Nytt system fra Ford finner bilen igjen om den blir stjålet

Ford introduserer nå et helt nytt system i FordPass-appen som gjør at stjålne biler raskere skal komme til rette, og forhindrer eller reduserer skadeeffektene av et biltyveri.

Med «Stolen Vehicle Service» får du en advarsel fra FordPass-appen på din mobiltelefon dersom noen forsøker å stjele bilen din. Appen guider deg også slik at du får innrapportert biltyveriforsøket til politiet, og gir deg 24-timers telefonhjelp som inkluderer overvåkning av bilens bevegelser.

«Stolen Vehicle Services» bygger på funksjonaliteten i «tyverialarmen» SecuriAlert, og sender informasjonen fra bilen til din mobiltelefon ved hjelp av FordPass Connect.

– Med dette systemet blir du enda bedre ivaretatt mot konsekvensene av et biltyveri. Politiet får blant annet tilgang til bilens nøyaktige posisjon med vår 24-timers telefon- og trackingtjeneste. Det øker sjansen for at bilen blir funnet raskt igjen, sier Charles Nolan, manager of retail connectivity solutions hos Ford Enterprise Connectivity.

Mellom 2009 og 2018 ble det stjålet mer enn 500 000 biler i EU hvert eneste år. I Storbritannia har de fleste bilene som ble stjålet i denne perioden aldri kommet til rette igjen.

Introduseres i Ford Mustang Mach-E GT

Det helintegrerte systemet gjøres først tilgjengelig på den råeste og mest eksklusive varianten av en av Norges mest solgte biler de siste månedene, Mustang Mach-E GT. Deretter skal det implementeres i flere av Fords modeller.

«Stolen Vehicle Service» er en del av Ford Secure-abonnementspakken som vil være gratis i en prøveperiode på kompatible bilmodeller. Tilbudet vil først bli gjort tilgjengelig i Storbritannia og Irland i år og deretter rulles ut over hele Europa i 2022.

Hvis bileieren mottar en alarm via sin FordPass-app om at en uautorisert eller uventet handling har skjedd med bilen, er et trykk i appen nok til å rapportere den som stjålet. Appen vil deretter lede bileieren gjennom prosessen for å sikre og finne igjen kjøretøyet ved å rapportere dette til politiet.


Hjelper deg med anmeldelse og sporing av den stjålne bilen

Først finner appen frem telefonnummeret til den nærmeste politistasjonen - basert på hvor bileieren befinner seg - når de tar kontakt. FordPass-appen gir også bileier telefonnummeret til et kundesenter som kan sette bilen i «tyverimodus.» Det gjør at noen av bilens funksjoner ikke lengre blir tilgjengelig, samtidig kan dens posisjon følges, slik at politiet trygt kan hente den tilbake.

Systemet aktiveres av bileier via FordPass appen på mobiltelefonen og deres Ford-konto.

Når det er aktivert får du gjennom Securialert informasjon i appen når en alarm har gått og hvorfor den er utløst.

Hvis noen forsøker å åpne en dør med en nøkkel når systemet er aktivert – noe som vanligvis ikke ville utløst en vanlig alarm – så vil SecuriAlert sende en alarm. Dette kan være spesielt nyttig dersom noen forsøker å komme seg inn i en bil med en klonet eller stjålet nøkkel.

Du kan også se bilens sist kjente lokasjon i appen og kan selv se om den har blitt flyttet på. Alarmen kan også kanselleres fra appen om det er en falsk alarm.

Vil løpende bli oppdatert med nye tjenester

«Stolen Vehicle Services» er en av flere tilkoblede tjenester som Ford lanserer for å gi kundene sine både mer funksjonalitet og en bedre kundeopplevelse. Alle tjenestene er muliggjort med FordPass Connect.

Fords biler som har SYNC 4 vil få en gratis prøveperiode med Ford Secure, som også inkluderer Stolen Vehicle Services. Pakken vil også fortløpende få nye tjenester som Location Alerts – muligheten til å få et varsel når bilen beveger seg utenfor et på forhånd definert område, og Neighbourhood Alerts – en advarsel når ditt SecuriAlert-beskyttede kjøretøy er i et område hvor kriminelle opererer i nærheten av.

De nye tjenestene skjer gjennom trådløse Power-Up-oppdateringer på et senere tidspunkt.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Fords nye RoadSafe-konsept: Kan påvise steder med ekstra høy risiko for trafikkulykker

Fords nye RoadSafe-konsept: Kan påvise steder med ekstra høy risiko for trafikkulykker

Ford har nå utviklet det nye konseptet RoadSafe som skal advare sjåfører om steder hvor det er ekstra stor risiko for å bli innblandet i ulykker.
Det nye systemet testes nå i mer enn 200 biler i de Oxfordshire og London i England. Verktøyet bruker anonymiserte data fra kilder som tilkoblede biler, veisensorer og ulykkesrapporter for å identifisere hvor det er større risiko for at trafikkulykk

Ford med ny konseptbil – fjerner stress og gjør deg til en bedre sjåfør

Ford med ny konseptbil – fjerner stress og gjør deg til en bedre sjåfør

Med konseptbilen Mindfulness skal Ford fjerne stress og gjøre bilturen til en opplevelse. Stikkord er luftrenset kupé og seter som stimulerer pust og hjerterytme.

– Mindfulness hjelper mennesker til å bli mer fokuserte, roligere og klarere i tankene. Når du sitter bak rattet, kan mindfulness også hjelpe deg til å bli en bedre sjåfør. Du blir mer oppmerksom, reagerer raskere samtidig som du

Ford tar selvkjørende parkering til et nytt nivå: Bilen gjør hele parkeringsjobben selv

Ford tar selvkjørende parkering til et nytt nivå: Bilen gjør hele parkeringsjobben selv

Sammen med flere partnere skal Ford demonstrere hvordan du ved hjelp av FordPass-appen i fremtiden skal kunne etterlate bilen ved innkjøringen til parkeringshuset, la den kjøre inn selv, finne en ledig plass og parkere på egenhånd.
Som en av partnerne i et samarbeid med German Association of the Automobile Industry, har Ford gått sammen med teknologiselskaper, som Bosch, for å demonstrere mulig

Ford tester lyden av skritt og sykkelringeklokke for smartere førervarsling

Ford tester lyden av skritt og sykkelringeklokke for smartere førervarsling

Ved å sende ut en varsellyd til bilføreren fra det området rundt bilen hvor andre trafikanter eller fotgjengere befinner seg, håper Ford nå å ytterligere gjøre deres smarte førerassistanseteknologier enda bedre.
Lydene, som ligner en ringeklokke på en sykkel, lyden av skritt, eller en forbipasserende bil, avhengig av hva slags hindring det er snakk om, skal også gjøre det lettere for bilførere

Ford tester førerlys med projisering av informasjon på veibanen foran bilen

Ford tester førerlys med projisering av informasjon på veibanen foran bilen

Ford utvikler nå en ny frontlysteknologi som skal projisere både fartsgrenser og andre førervarsler på veibanen rett foran deg.
Informasjonen, som i dag ofte legges i et head-up display - nettopp for å unngå at føreren skal slippe å miste fokus på veibanen foran seg - skal nå også synes på veien.
– Den nye lysteknologien, som nå testes, kan ta dette til et helt nytt nivå. Det er et potensial

Ford Motor Norge med forsterket satsning på Mustang Mach-E: Økt produksjon og kortere ledetider, reduserte priser og kostnadsfritt dekkhotell

Ford Motor Norge med forsterket satsning på Mustang Mach-E: Økt produksjon og kortere ledetider, reduserte priser og kostnadsfritt dekkhotell

Nå blir det kortere ventetid på den populære helelektriske SUV-en Mustang Mach-E. Det skjer som følge av en markant planlagt produksjonsvekst i år, som også er mer kostnadseffektiv. Samtidig introduserer Ford Motor Norge en storsatsing på Mustang Mach-E som bl.a. inkluderer reduserte priser for å imøtegå de nye norske avgiftene, enklere bilhold for kundene og mer attraktiv og forutsigbar finansier

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no