Gå videre til innhold
​Nye Ford Mustang Mach-E ble den mest solgte bilen i Norge i juli

Pressemelding -

​Nye Ford Mustang Mach-E ble den mest solgte bilen i Norge i juli

Med god margin ble Fords nye helelektriske SUV, Mustang Mach-E, også den mest solgte bilen i Norge i juli i år. Siden de første kundeutleveringene startet i mai, har elbilsuksessen vært å finne helt i toppen på de norske salgslistene hver måned.

Ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken ble det registrert 898 nye Mustang Mach-E i Norge i sommerferiemåneden juli. Det er 340 flere biler enn neste bilmodell på listen. Ford er også det mest solgte personbilmerket i juli.

– Vi er strålende fornøyde med salget av Mustang Mach-E så langt. Siden mai har det vært den mest solgte bilen i to av tre måneder. I juni hadde vi en fin andreplass. Det er også realistisk at vi skal være godt synlig på statistikken i månedene fremover, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Selv om Mustang Mach-E først ble utlevert i fra mai, har også bilen allerede rukket å bli den 5. mest solgte i Norge så langt i år.

Den nye helelektriske SUV-en Mustang Mach-E er en helt unik kombinasjon av en elbil som byr på en rekordlang elektrisk rekkevidde på opptil 610 km, mulighet for firehjulstrekk, svært gunstige priser, rask lading og det absolutt siste innen avansert teknologi. Dessuten er den svært romslig og fleksibel og fungerer perfekt som en familiebil.

Nye Mustang Mach-E er også en av få elbiler som kan hurtiglades på IONITY-ladestasjoner med Plug & Charge. Her plugger du inn ladepistolen og ladingen starter av seg selv, helt uten bruk av app, ladekort eller SMS.

– Vi merker at interessen har økt etter at stadig flere legger merke til den helelektriske ponnien ute på veien. Leveringssituasjonen er god og hvis du bestiller bil nå kan du forvente å få den levert i løpet av året for de aller fleste utstyrskombinasjoner. Vi har fortsatt en del kunder som venter på sin bil og jobber natt og dag for å få levert disse så raskt som mulig. Vi har hatt godt med leveringer gjennom juli og dette fortsetter i ukene fremover, sier Berg.

God mottakelse for den nylig lanserte råtassversjonen av Mustang Mach-E

I juli ble det også åpnet opp for bestilling av den råeste og mest eksklusive versjonen av den helelektriske SUV-en, Mustang Mach-E GT. Norge leder an med flest bestillinger av denne i hele Europa. Med opptil hele 487 HK og 860 Nm* i dreiemoment leverer nye Mustang Mach-E GT mer dreiemoment enn noen annen produksjonsmodell fra Ford i Europa. 0 - 100 km/t går unna på bare 3,7 sekunder. **

– Siden vi åpnet opp for bestilling av Mach-E GT har interessen for denne også vært helt overveldende. Her får du en bil med en akselerasjon som en supersportsbil og har samtidig god plass til 5 personer og bagasje, sier Ford Motor Norges administrerende direktør.

Priser fra 635 000 kroner for Mustang Mach-E GT

Prisen på nye Mustang Mach-E GT er fra 635 000 kroner. Leveringene estimeres å starte mot slutten av året/tidlig i 2022.

Mustang Mach-E GT har i praksis alt utstyr som standard, man velger kun farge og eventuelt panoramatak. Nye Mustang Mach-E GT kommer som standard med to elektriske motorer, firehjulstrekk, avanserte MagneRide® adaptive dempere som justerer seg etter valgt kjøremodus og et bremsesystem fra Brembo.

På de første volumene av Performance-bilen som blir tilgjengelig for bestilling er bilen allerede ferdig utstyrt med panoramatak og i fargene Grabber Blue, Cyber Orange og Dark Matter Grey. Disse topp utstyrte lanseringsmodellene koster derfor fra 658 000 kroner.

* Kalkulert høyeste ytelse av de elektriske motorene ved maksimal batterikraft. Dine resultater kan variere. 487 HK Performance boost levert i 5 sekunder.

** Basert på Fords egne tester med 1 fot rullende start.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no