Gå videre til innhold
Åpner utlevering av nye Mustang Mach-E til kunder over hele Norge. Fv. informasjonsdirektør Anne Sønsteby, adm.dir i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg, Norges første Mustang Mach-E kunde Einar flåte og adm. dir i RøhneSelmer Kjetil Hagestande
Åpner utlevering av nye Mustang Mach-E til kunder over hele Norge. Fv. informasjonsdirektør Anne Sønsteby, adm.dir i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg, Norges første Mustang Mach-E kunde Einar flåte og adm. dir i RøhneSelmer Kjetil Hagestande

Pressemelding -

​Einar fra Oslo er den første i Norge som fikk sin nye Mustang Mach-E

Einar Flåte fra Oslo ble den første norske kunden som fikk sin nye helelektriske SUV, Ford Mustang Mach-E. I løpet av de neste månedene skal tusenvis av kunder få overlevert den svært ettertraktede nye elbilen.

– Dette har jeg gledet meg til! Mustang Mach-E er på mange måter en drømmebil for meg. Det første jeg likte var det tøffe og sporty utseende. Lang rekkevidde, firehjulstrekk er også viktig. Når Ford i tillegg setter den legendariske Mustang-logoen på en bil, betyr det også kvalitet og gode kjøreegenskaper, sier den svært fornøyde bileieren fra Oslo, Einar Flåte.

Han bestilte bilen, en First Edition Long range i carbonized grey special metallic, den første dagen det ble åpnet for bestilling, og fikk i dag endelig overrakt bilen.

– Jeg må medgi at det var et impulskjøp, men kjenner nå at jeg, selv om jeg nærmer meg 60, føler på en slags barnslig glede over ny bil, sier Flåte.

Tusenvis av kunder vil etter planen få Mustang Mach-E de neste månedene

Sist onsdag kom det et skip til Drammen med et stort antall kundesolgte Mustang Mach-E. I dag var administrerende direktør Per Gunnar Berg i Ford Motor Norge på plass hos Ford-forhandleren RøhneSelmer i Oslo, for selv å overlevere den første bilen til den første norske kunden.

– Dette er en stor dag for oss i Ford Norge. Mustang Mach-E representerer på mange måter det nye Ford, hvor elektriske biler som både ser bra ut, har lang rekkevidde og er utstyrt med det siste av teknologi skal være oppnåelige for folk flest. Dette vil tusenvis av norske kunder få merke de neste ukene og månedene, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge.

– Vi har nå svært mange biler som er kommet eller er på vei til Norge, og vet at det er mange kunder som har ventet tålmodig. Derfor er det flott nå og endelig være i gang og overrekke Einar Flåte den aller første kundeleverte bilen i Norge, sier administrerende direktør i RøhneSelmer, Kjetil Hagestande.

STOLT EIER: Einar Flåte fra Oslo med sin nye Mustang Mach-E First Edition

– Flere tusen vil få sin Mustang Mach-E i god tid før sommerferien

De bilene som allerede er i Norge, skal nå fordeles til forhandlere over hele landet. Deretter skal de klargjøres fortløpende før kundene kontaktes og får overlevert sin nye bil.

– Covid-19 situasjonen har dessverre gjort at dette har tatt lengre tid enn vi hadde ønsket. I løpet av mai og juni vil imidlertid et stort antall biler komme til Norge, og norske kunder vil få de utlevert i god tid før årets sommerferie, sier Ford Motor Norges administrerende direktør.

Priser fra 412 000 kroner

Den nye helelektriske SUV-en Mustang Mach-E er en helt unik kombinasjon av en elbil som byr på en rekordlang elektrisk rekkevidde på opptil 610 km, mulighet for firehjulstrekk, svært gunstige priser og det absolutt siste innen avansert teknologi. Dessuten er den svært romslig og fleksibel og fungerer perfekt som en familiebil.

  • For en godt utstyrt Mustang Mach-E med en rekkevidde på opptil 440 km (Standard Range) er prisen fra 412 000 kroner.
  • En Mustang Mach-E med den lengste rekkevidden på opptil 610 km og bakhjulstrekk vil koste fra 463 400 kroner.
  • Ønsker du firehjulstrekk og opptil 400 km rekkevidde vil Mustang Mach-E koste fra 482 000 kroner. For varianten med firehjulstrekk og rekkevidde på opptil hele 540 km vil prisen være fra 544 000 kroner.

Storstilt elektrifisering: Alle nye personbiler skal være helelektriske i 2030

Tidligere i år annonserte Ford at de skulle investere 22 milliarder dollar (rundt 190 milliarder kroner) globalt i elektrifisering. Dette var nesten dobbelt så mye som selskapets tidligere investeringsplan for elektriske kjøretøy.

I 2030 forventer Ford at alle personbiler de skal selge i Europa vil være helelektriske biler. Hele 2/3 av deres nyttekjøretøysalg forventes det at er enten helelektriske eller ladbare hybrider i 2030.

Se video fra overleveringen her:

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 58.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518
Per Gunnar Berg

Per Gunnar Berg

Adm. dir. Ford Motor Norge +47 - 994 01 201

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no