Gå videre til innhold
Ford fortsetter sin plan mot full elektrifisering med økt produksjonskapasitet for batteripakker og produksjon av ny hybridmotor på sin fabrikk i Valencia

Pressemelding -

Ford fortsetter sin plan mot full elektrifisering med økt produksjonskapasitet for batteripakker og produksjon av ny hybridmotor på sin fabrikk i Valencia

Ford annonserte i dag at de - fra slutten av 2022 - vil produsere sin nye 2,5-liters Duratec hybridmotor på fabrikken i Valencia i Spania - og øke produksjonskapasiteten av batteripakker ved den samme fabrikken.

– I dag tok vi nok et steg mot en helelektrisk fremtid for våre personbiler. Vi har investert rundt 3 milliarder dollar ved fabrikken i Valencia siden 2011, og dagens nyhet viser vår plan om å fortsatt investere i Europa og ved denne fabrikken, sier Vice president, Manufacturing Ford of Europe, Kieran Cahill.

Mot slutten av 2022 vil motorfabrikken i Valencia produsere den nye 2,5-liters Duratec-hybridmotoren for Europa. Dette er motoren som i dag bl.a. finnes i Kuga ladbar hybrid og Kuga fullhybrid.

Den 2,5-liters Atkinson hybrid-motoren er den første i sitt slag som blir produsert av Ford i Europa. Det viser hvor viktig ladbare hybrider og hybrider er for Fords nåværende og fremtidige produktportefølje i Europa. 2,5-liters Duratec-hybridmotoren produseres i dag på Fords motorfabrikk i Mexico.

Øker kapasiteten for produksjon av batterier

Ford bekreftet også at de vil investere ytterligere 5,2 millioner euro for økt produksjonskapasitet av batteripakker på fabrikken i Valencia. Dette kommer i tillegg til en investering på 24 millioner euro som ble annonsert i januar 2020. Produksjon av batteripakker ble startet opp i september i fjor og den ekstra kapasiteten er nødvendig for å dekke den økende etterspørselen, både fra dagens og fremtidens elektrifiserte modeller.

Investerer rundt 190 milliarder kroner i elektrifisering

Tidligere i år annonserte Ford at de skulle investere 22 milliarder dollar (rundt 190 milliarder kroner) globalt i elektrifisering. Dette var nesten dobbelt så mye som selskapets tidligere investeringsplan for elektriske kjøretøy.

De investerer også en milliard dollar (rundt 8,5 milliarder kroner) for å modernisere fabrikken i Køln for å bygge Ford Cologne Electrification Center. Dette er en av de største bilproduksjonsanleggene i Europa, og hovedkvarteret til Ford Europa. Her skal Ford produsere sin første europeisk-produserte helelektriske personbil fra 2023. Det vurderes også om det skal produseres nok en helelektrisk modell på fabrikken.

Utvikler personbilporteføljen for å møte en helelektrisk fremtid

I midten av 2026 skal 100 % av Fords personbilbilmodeller i Europa tilbys som helelektriske eller ladbare hybrider. I 2030 forventer Ford at alle personbiler de skal selge i Europa vil være helelektriske.

Samtidig som Ford forbereder en helelektrisk fremtid for personbilen, så endrer også europeiske kunders preferanser seg. I 2020 var hele 39 % av Fords personbiler SUV-er eller crossovere. Dette er en økning på hele 8 % fra 2019. Andelen elektrifiserte drivlinjer fortsetter også å øke - hele 50 % av Kuga-salget er nå ladbar hybrid.

Som et resultat av endringer i kundenes ønsker og preferanser, vil Ford fase ut Mondeo fra slutten av mars neste år. Fords andre store crossovere og flerbruksbiler – som 7-seteren Ford Galaxy og Ford S-MAX - vil fortsatt bli produsert. Begge modellene ble nylig lansert som hybrid-versjoner.

Fortsatt sterk satsting på nye personbilmodeller

Ford Mondeo, som ble lansert i 1993, var den første av Fords modeller som ble kalt en «global» modell. Siden den ble lansert i Europa – og som en erstatter for Ford Sierra, har det blitt solgt rundt 5 millioner Ford Mondeo.

Ford vil fortsette å utvikle og fornye sin personbilportefølje i Europa og styrke sin posisjon med modeller som Kuga, Puma og Explorer ladbar hybrid. Selskapet har også introdusert en ny personbilmodell i Europa, den nye helelektriske SUV-en Mustang Mach-E – og vil inkludere Mustang Mach-E GT i slutten av 2021. 

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 58.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Ford accelerating transformation: Forming distinct auto units to scale EVS, strengthen operations, unlock value

Ford accelerating transformation: Forming distinct auto units to scale EVS, strengthen operations, unlock value

Ford is continuing to transform its global automotive business, accelerating the development and scaling of breakthrough electric, connected vehicles, while leveraging its iconic nameplates to strengthen operating performance and take full advantage of engineering and industrial capabilities.
“This isn’t the first time Ford has reimagined the future and taken our own path,” said Ford Executive

Ford-rapport: Europeere er villig til å fly mindre, spise mindre kjøtt og kjøpe mindre nye klær for å bekjempe klimaendringer

Ford-rapport: Europeere er villig til å fly mindre, spise mindre kjøtt og kjøpe mindre nye klær for å bekjempe klimaendringer

Ifølge en ny europeisk Ford-rapport føler hele ni av ti europeere en grad av personlig ansvar i kampen mot klimaforandringene. I Norge er flest villig til å redusere sine kjøp av nye klær for å bekjempe den menneskeskapte globale oppvarmingen.
I rapporten Climate Countdown, som er den siste av Fords kvartalsvise Go Electric-rapporter, oppgir i gjennomsnitt 90 % av de spurte - i de 8 europeiske

Ford planlegger å nesten doble produksjonen av F-150 Lightning etter svært stor etterspørsel

Ford planlegger å nesten doble produksjonen av F-150 Lightning etter svært stor etterspørsel

Ford Motor Company annonserte i dag at de planlegger å nesten doble produksjonen av F-150 Lightning – til 150 000 pickuper i året. Dette gjør de for å møte den svært store etterspørselen etter den første helelektriske versjonen av USAs mest solgte bil.
Allerede torsdag denne uken vil den første puljen av kunder som har lagt inn reservasjon, bli invitert til å bestille F-150 Lightning, som er

Fords bærekraft- og menneskerettighetsrapport: Fokuserer på overgangen til en helelektrisk fremtid

Fords bærekraft- og menneskerettighetsrapport: Fokuserer på overgangen til en helelektrisk fremtid

Innen 2030 skal halvparten av Fords årlige salgsvolum være helelektriske biler. For 23. år på rad har selskapet nå publisert sin bærekraftrapport. For første gang kommer også en rapport hvor de setter søkelys på menneskerettigheter, råvarer og hvordan produktene blir produsert.
I rapporten «2022 Integrated Sustainability and Financial Report» er fokuset på selskapets overgang til å lede den ele

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no