Gå videre til innhold
Ford setter nye ambisiøse mål for klimagasskutt frem mot 2035

Pressemelding -

Ford setter nye ambisiøse mål for klimagasskutt frem mot 2035

Ford skal redusere klimagassutslippene fra sine globale virksomheter med hele 76% fra 2017-nivå frem mot 2035. CO2-utslipp fra nye solgte kjøretøy skal også reduseres med 50% per kilometer, fra 2019-nivå, frem mot 2035.

Dette er bare første etappe mot å gjøre Ford helt karbonnøytrale innen 2050.

Det er i selskapets «2021 Integrated Sustainabiliity and Financial Report» de ambisiøse utslippskuttene ble offentliggjort. Ved å benytte seg av fremgangsmåten til «The Science Based Targets initiative (SBTi)*», har Ford satt seg delmål som er i overenskomst med det siste innenfor klimaforskning for å nå målene i Paris-avtalen.

For å oppnå denne utslippsreduksjonen er utviklingen av elektrifiserte kjøretøy helt avgjørende, ifølge rapporten. I 2030 forventer Ford at alle personbiler de skal selge i Europa vil være helelektriske. Alle nyttekjøretøymodeller fra Ford skal i løpet av 2024 også være tilgjengelige som helelektriske eller ladbare hybrider.

Helt sentralt i overgangen til elektriske biler er investeringen på 1 milliard dollar for å modernisere og oppgradere Fords fabrikk i Køln til å kunne produsere elektriske biler. Dette blir Fords første fabrikk av denne typen i Europa. Den neste generasjonen av Ford Transit Custom kommer også som helelelektrisk versjon, og vil bli produsert av Ford Otosan i Tyrkia.

– Vi skal lede an på veien mot å bli karbonnøytrale. Dette er det eneste rette å gjøre, både for våre kunder, for kloden og for Ford, sier Bob Holycross, Chief environment, sustainability and safety officer, Ford Motor Company.

Selskapets mål om karbonnøytralitet er i tråd med Paris-avtalen - som USA nylig igjen sluttet seg til - og som Ford støtter fullt ut. Rapporten beskriver klart hvordan Fords bærekrafts- og forretningsambisjoner henger sammen.

Fremtiden er elektrisk

Ford investerer nå tungt i elektriske biler, selvkjørende biler og å utvikle nye tjenester og løsninger for tilkoblede biler. Tidligere i år annonserte bilprodusenten at de skulle investere 22 milliarder dollar (rundt 190 milliarder kroner) globalt i elektriske biler til og med 2026.

Nye Mustang Mach-E kom til USA sent i 2020 og er nå klar for Europa. Den vil også lanseres i Kina senere i år.

Byggingen av det nye Rogue Electric Vehicle Center i Dearborn, USA, er allerede i gang. Her vil den nye helelektriske pickupen F-150 produseres. Disse investeringene vil sammen med en investering på 1 milliard dollar i Pretoria, Sør-Afrika, ytterligere bidra til å redusere Fords globale karbonavtrykk.

Fords karbonavtrykk redusert med 40% på 10 år

I løpet av de siste 10 årene har Ford redusert sitt karbonavtrykk med hele 40%. Dette har vært mulig blant annet ved å bedre energieffektivisering på Fords fabrikker og andre fasiliteter. Ford er også på god vei til å nå sitt mål om å bruke 100% lokale og fornybare energikilder ved alle sine fabrikker innen 2035.

Ford har også som mål å redusere bruken av ferskvann med 15% i 2025, sammenlignet med 2019. Denne bruken har allerede blitt redusert med 75% siden 2000. Ford slutter å bruke engangsplast og vil følge «reduce, reuse, recycle-modellen».

Arbeidstakerrettigheter, etikk og ansvarlig bruk av råmaterialer

Ford er opptatt av å respektere menneskerettigheter i hele leverandørkjeden. De er også den første amerikanske bilprodusenten som deltar i "Initiative for Responsible Mining Assurance (IRMA)" for å jobbe for mer ansvarlig bruk av råmaterialer fra gruvedrift i bilproduksjonen.

I Europa er Ford en ledende partner i “DRIVE Sustainability”. Dette er et initiativ blant bilprodusentene for å finne løsninger på alt fra miljøspørsmål til etikk og arbeidernes rettigheter, og gjelder for hele leverandørkjeden.

Deltatt i kampen mot COVID-19

Ford har i løpet av det siste året brukt mye av sine ressurser og ekspertise på utvikling og produksjon av medisinsk utstyr i kampen mot COVID-19.

Så langt har Ford produsert nesten 160 millioner ansiktsmasker, mer enn 20 millioner ansiktsvisirer, 50 000 respiratorer, 1,6 millioner smittefrakker og - i samarbeid med 3M - mer enn 32 000 avanserte og nyutviklede heldekkende beskyttelsesmasker med egen pustehjelp for helsepersonell.

– Vi skal fortsette å akselerere vår produksjon mot en elektrisk fremtid og nå vårt mål om å bli karbonnøytrale. Det siste året har lært oss hvor viktig det er å ta vare på både verden og hverandre. Det er på tide å handle - vi bygger fremtiden vår nå, sier Stuart Southgate, Director, Sustainability, Environmental and Safety Engineering, Ford of Europe.

Her kan du lese hele rapporten: sustainability.ford.com

* The Science Based Targets initiative er et samarbeid mellom CDP, the World Resources Institute, the World Wide Fund for Nature og United Nations Global Compact som hjelper virksomheter til å sette meningsfulle mål for å kutte i utslipp

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 58.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no