Gå videre til innhold
​Ford med storstilt elbilsatsing i Europa; Investerer 8,4 milliarder kroner i fornyet fabrikk i Køln

Pressemelding -

​Ford med storstilt elbilsatsing i Europa; Investerer 8,4 milliarder kroner i fornyet fabrikk i Køln

I løpet av første halvdel av 2026 skal 100% av Fords personbilbilmodeller i Europa kunne tilbys som helelektriske, eller ladbare hybrider. Alle nyttekjøretøymodeller skal i løpet av 2024 også være tilgjengelige som helelektriske eller ladbare hybrider.

I 2030 forventer Ford at alle personbiler de skal selge i Europa vil være helelektriske biler. Hele 2/3 av deres nyttekjøretøysalg forventes det at er enten helelektriske eller ladbare hybrider i 2030.

Denne nyheten kommer kun kort tid etter at Ford la frem resultater for fjerde kvartal som viser at de igjen går med overskudd i Europa, og presenterte en stor global investering i elektrifisering på hele 190 milliarder kroner frem mot 2025. Dette er nesten dobbelt så mye som tidligere kommunisert.

Investerer 1 milliard dollar i produksjon og utvikling i Køln

Ford investerer en milliard dollar (8,4 milliarder kroner) for å modernisere fabrikken i Køln. Dette er en av de største bilproduksjonsanleggene i Europa og hovedkvarteret til Ford Europa. Her skal Ford produsere sin første europeisk-produserte helelektriske personbil fra 2023. Det vurderes også om det skal produseres nok en helelektrisk modell ved fabrikken, som blir Fords første fabrikk av denne typen i Europa.

– Dagens store nyhet er en av de viktigste for Ford i Europa på over 90 år. Det viser vårt engasjement for Europa og at en fremtid med elektriske biler er selve kjernen i vår strategi for vekst, sier toppsjefen i Ford Europa, Stuart Rowley.

– Avgjørelsen om å legge utvikling og produksjon av elektriske biler til Køln er et viktig signal for alle som arbeider for Ford i Europa. Det gir ansatte forutsigbarhet, samtidig som de får være med å utforme den elektriske fremtiden, sier Chairman for General Works Council of Ford-Werke GmbH, Martin Hennig.

Helelektrisk fremtid i Europa

– Vi har jobbet med restrukturering av vår europeiske virksomhet, og mot slutten av fjoråret gikk vi igjen med overskudd. Vi er veldig fornøyde med å gå inn i neste fase av vår plan og akselerere mot en helelektrisk fremtid i Europa. Vi forventer å styrke oss videre i Europa på stø kurs mot målet om 6 % EBIT-margin som er et ledd i Fords globale snuoperasjon, sier Rowley.

Sentralt i den europeiske endringsprosessen som har pågått de to siste årene er en reduksjon i strukturelle kostnader på 1 milliard dollar som adresserer områder av Fords virksomhet som underpresterer. Videre innbefatter endringsprosessen mer målrettet modellportefølje, spesialisering innen nyttekjøretøy og personbil - samt viktige partnerskap for økt vekst og bedre lønnsomhet for hele forretningsdriften.

Økt satsting på Ford nyttekjøretøy og i et voksende nyttekjøretøymarked

For sjette året på rad ble Ford – også i 2020 - det mest solgte nyttekjøretøymerket i Europa. Fortsatt vekst i nyttekjøretøymarkedet betyr økt satsing på Ford nyttekjøretøy og de skal bl.a. tilby nye produkter og tjenester sammen med et omfattende samarbeid med sertifiserte ombyggere. Også Fords strategiske allianse med Volkswagen og partnerskapet med Ford Otosan skal sørge for kostnadseffektiv utvikling og produksjon.

Et økosystem av tilkoblede tjenester utviklet sammen med kundene for å forbedre kundeopplevelsen og kjøretøyeiernes næringsvirksomhet vil også bidra til økt vekst. Dette inkluderer blant annet produktivitetstjenester og informasjon om oppetid for opptil fem nyttekjøretøy i FordPass Pro. I tillegg kommer lanseringen av Ford Fleet Management, en løsning fra Ford og ALD Automotive for å tilby maksimal produktivitet for flåtekunder som ønsker skreddersydde tjenester og løsninger.

Ford og Google annonserte nylig et nytt partnerskap, i samarbeidskoalisjonen Team Upshift. Her utnyttes begge parters ekspertise for å skape enda bedre tilpassede brukertjenester og tilby nye datadrevne løsninger. Prosjektene kan omhandle alt fra å utvikle nye måter å kjøpe bil på til nye datadrevne eierskapsløsninger.

Starter med lanseringen av Mustang Mach-E

Med lanseringen av nye Mustang Mach-E starter ifølge Stuart Rowley en reise som skal skape en bærekraftig og lønnsom forretningsdrift for Ford i Europa.

– Vi vil tilby en eksepsjonell bredde av elektrifiserte kjøretøy, alt støttet av digitale tjenester og opplevelser som kundene vil ha. Sammen med vår ledende rolle innenfor salg av nyttekjøretøy vil dette legge grunnlaget for bærekraftig og lønnsom drift for Ford i Europa, sier Stuart Rowley, toppsjef i Ford Europa.

Ytterligere detaljer i Fords elektrifiseringsplan og omstruktureringen av Fords fasiliteter i Køln vil bli publisert de nærmeste månedene. 

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 45.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 58.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 19 produksjonsenheter (hvorav 12 er heleide anlegg og 7 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518
Per Gunnar Berg

Per Gunnar Berg

Adm. dir. Ford Motor Norge +47 - 994 01 201

Relatert innhold

Ford og ALD Automotive lanserer New Fleet Management Business i Europa for å øke salget av kommersielle kjøretøy og til næringsmarkedet.

Ford og ALD Automotive lanserer New Fleet Management Business i Europa for å øke salget av kommersielle kjøretøy og til næringsmarkedet.

Ford og ALD Automotive vil sammen tilby en ny integrert løsning for flåtefinansiering i Europa under navnet Ford Fleet Management Ford Fleet Management vil tilby en konkurransedyktig, integrert “one-stop shop” løsning til privat- og næringskunder i det Europeiske markedet. Produktene vil omfatte leasing og biladministrasjon, som vil redusere kundenes ressursbruk og kostnader. Formålet er å støtte

Ford accelerating transformation: Forming distinct auto units to scale EVS, strengthen operations, unlock value

Ford accelerating transformation: Forming distinct auto units to scale EVS, strengthen operations, unlock value

Ford is continuing to transform its global automotive business, accelerating the development and scaling of breakthrough electric, connected vehicles, while leveraging its iconic nameplates to strengthen operating performance and take full advantage of engineering and industrial capabilities.
“This isn’t the first time Ford has reimagined the future and taken our own path,” said Ford Executive

Ford åpner ny karbonnøytral elbilfabrikk i Køln: Skal bygge en ny generasjon elbiler til europeiske kunder

Ford åpner ny karbonnøytral elbilfabrikk i Køln: Skal bygge en ny generasjon elbiler til europeiske kunder

Ford åpnet i dag Cologne Electric Vehicle Center, et høyteknologisk produksjonsanlegg i Tyskland som skal bygge Fords neste generasjon elektriske biler til europeiske kunder.
Fords historiske bilfabrikk i Niehl i Køln ble grunnlagt i 1930, og har med en investering på 2 milliarder dollar blitt omgjort til en toppmoderne elbilfabrikk. Investeringen representerer en tillitserklæring til både tys

Nå starter masseproduksjon av nye helelektriske Ford Explorer i ny toppmoderne elbilbilfabrikk i Tyskland

Nå starter masseproduksjon av nye helelektriske Ford Explorer i ny toppmoderne elbilbilfabrikk i Tyskland

I dag startet Ford masseproduksjonen på deres første dedikerte elbilfabrikk i Europa. Det skjer etter at en investering på drøye 21 milliarder kroner har forvandlet et historisk produksjonsanlegg til en toppmoderne bilfabrikk for fremtiden.
Den nye helelektriske 5-seters SUV-en Ford Explorer er den første bilen som ruller av samlebåndet på Ford Cologne Electric Vehicle Center – og markerer ett

Ford med viktig avtale for å sikre leveranser av lavkarbonstål fremover

Ford med viktig avtale for å sikre leveranser av lavkarbonstål fremover

Ford Europa annonserte i dag ytterligere skritt for å sikre seg leveringer av lavkarbonstål til sine fremtidige produkter, og samtidig bidra til å nå deres mål om å være karbonnøytrale i 2035.
Selskapet går inn i en intensjonsavtale, også kalt Memorandum of Understandings (MoUs), med Salzgitter Flachstahl GmbH, Tata Steel Nederland B.V. og ThyssenKrupp Steel Europe AG for å sikre seg fremtidig

Ford-rapport: Europeere er villig til å fly mindre, spise mindre kjøtt og kjøpe mindre nye klær for å bekjempe klimaendringer

Ford-rapport: Europeere er villig til å fly mindre, spise mindre kjøtt og kjøpe mindre nye klær for å bekjempe klimaendringer

Ifølge en ny europeisk Ford-rapport føler hele ni av ti europeere en grad av personlig ansvar i kampen mot klimaforandringene. I Norge er flest villig til å redusere sine kjøp av nye klær for å bekjempe den menneskeskapte globale oppvarmingen.
I rapporten Climate Countdown, som er den siste av Fords kvartalsvise Go Electric-rapporter, oppgir i gjennomsnitt 90 % av de spurte - i de 8 europeiske

Ford planlegger å nesten doble produksjonen av F-150 Lightning etter svært stor etterspørsel

Ford planlegger å nesten doble produksjonen av F-150 Lightning etter svært stor etterspørsel

Ford Motor Company annonserte i dag at de planlegger å nesten doble produksjonen av F-150 Lightning – til 150 000 pickuper i året. Dette gjør de for å møte den svært store etterspørselen etter den første helelektriske versjonen av USAs mest solgte bil.
Allerede torsdag denne uken vil den første puljen av kunder som har lagt inn reservasjon, bli invitert til å bestille F-150 Lightning, som er

Ford med storstilt europeisk elbilsatsing: Lanserer hele 7 nye helelektriske bilmodeller før utgangen av 2024

Ford med storstilt europeisk elbilsatsing: Lanserer hele 7 nye helelektriske bilmodeller før utgangen av 2024

Før utgangen av 2024 skal Ford lansere hele 7 nye helelektriske person- og nyttekjøretøymodeller for det europeiske markedet. Det inkluderer blant annet en helelektrisk Ford Puma og en 5-seters mellomstor crossover med 500 kilometers elektrisk rekkevidde.
I tillegg introduserer de også en ny og sportslig helelektrisk crossover.
Salget av SUV-er og crossovere stod for hele 58 % av det total

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no