Gå videre til innhold
​Fords nye helelektriske E-Transit: Lang rekkevidde, stor lastekapasitet og banebrytende teknologier

Pressemelding -

​Fords nye helelektriske E-Transit: Lang rekkevidde, stor lastekapasitet og banebrytende teknologier

Ford, verdens ledende nyttekjøretøymerke, avduker i dag nye E-Transit. Med en rekkevidde på opptil 350 km* og det siste av flåtestyringsverktøy og teknologier er målet å lede utviklingen innen den globale elektrifiseringen av nyttekjøretøy.

– Overgangen til nullutslippskjøretøy i nyttekjøretøymarkedet – og da spesielt det raskt voksende markedet for bud- og distribusjonstransport, er helt avgjørende for å nå Fords mål om å være karbonnøytrale i 2050. Ford er klar for å lede an i denne utviklingen. Dette er bra for miljøet, og en stor fordel for våre kunder. De får lavere driftskostnader og tilgang til en rekke tilkoblede teknologier som er nyttig for deres virksomhet, sier toppsjefen i Ford Motor Company, Jim Farley.

Med på laget i den storstilte satstingen har Ford mer enn 1800 nyttekjøretøy-forhandlere fordelt over hele verden - inkludert hele 1000 Transit-sentre i hele Europa. I Norge er det 73 forhandlere som selger nyttekjøretøy - hvor 30 av disse er spesialiserte Tansit-sentre. Med E-Transit vil kundene også ha fordelen av et samarbeid med hundrevis av sertifiserte ombyggere og påbyggere som i dag sørger for å skreddersy Transit etter kundenes behov.

For video, flere bilder og mer teknisk informasjon: KLIKK HER

E-Transit vil tilbys i hele 25 varianter

I Europa vil Ford tilby hele 25 forskjellige varianter av E-Transit – som varebil, dobbelkabin og chassis med påbyggingsmuligheter. Alle tilgjengelig i forskjellige lengder, takhøyder og lastekapasiteter.

De første eksemplarene av E-Transit vil ankomme Europa tidlig i 2022. Det er en del av Fords massive globale satsing på elektrifisering, hvor mer enn 11,5 milliarder dollar investeres i perioden frem mot 2022. Nye Mustang Mach-E kommer til Europa tidlig i 2021, mens den helelektriske pickupen F-150 ankommer de første forhandlerne i Nord-Amerika medio 2022.

Tilstrekkelig elektrisk rekkevidde for de aller fleste behov

Med en netto batterikapasitet på 67 kWh (brutto 75 kWh) får nye E-Transit en estimert elektrisk rekkevidde på 350 kilometer*, målt etter den nye og langt strengere WLTP-målemetoden. Dette er tilstrekkelig rekkevidde til daglig bruk og med kapasitet for å ivareta behov om nyttelast og varierende værforhold.

Nye E-Transit er ideell for bymiljøer og leveringer med høy nyttelast – så vel som lengre turer på landeveien.


Sterkest av alle elektriske varebiler i Europa

Den elektriske motoren leverer hele 269 HK og maksimalt dreiemoment er 430 Nm. Den bakhjulsdrevne elektriske varebilen vil med det være sterkest av alle elektriske varebiler som selges i Europa.

Den nye elektriske varebilen kommer med flere kjøremoduser. Et spesielt Øko-modus reduserer energiforbruket med opptil 8 – 10% når den kjøres uten last i motorveihastighet, ifølge data fra Ford.

Du kan også forhåndsvarme E-Transit mens den lader for optimal driftstemperatur på batteriet og i førermiljøet.

Reduserer servicekostnadene med opp mot 40 %

E-Transit vil ikke bare gjøre virksomheten mer bærekraftig. Den reduserer også utgiftene til service med rundt 40 %**, sammenlignet med en tilsvarende varebil med forbrenningsmotor. E-Transit er også klasseledende med hensyn til kun en service - uansett kilometer det første året.  

– Vi vet at mange norske kunder venter på E-Transit. Vi er derfor veldig fornøyde med å endelig kunne tilby en elektrisk varebil som på mange måter er noe helt nytt i dette segmentet. Når de kjøper en Transit vet kundene at de også kjøper mer enn 50 års erfaring, et stort forhandlernettverk, sertifisert påbygger og et økosystem med digitale verktøy som virkelig vil utgjøre en forskjell i det daglige, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Kan hurtiglades fra 15 til 80 % på 34 minutter

E-Transit kommer både med normallading (AC-vekselstrøm) og hurtiglading (DC-likestrøm) - med bilens ombordlader på 11,3 kW vil den kunne lades fra 0 til 100 % på 8,2 timer.*** Med en ladeeffekt på opptil 115 kW fra en hurtiglader vil lading fra 15 % til 80 % ta rundt 34 minutter.

E-Transit kan også fås med «Pro Power Ombord». Systemet gjør om bilen til en energikilde der utstyr og verktøy kan driftes med inntil 2,3 kW (2300 W). Det er første gangen et slikt system tilbys i markedet for lettere nyttekjøretøy i Europa.


Vil tilby en rekke avanserte flåtestyringsverktøy og løsninger

Den nye elektriske varebilen leveres også som standard med FordPass Connect-modem. Det gjør flåteeiere i stand til å kunne effektivisere bruken av kjøretøyene sine. Ford Telematics tilbyr også en rekke tjenester gjennom digitale løsninger for flåtestyring.

– Vi satser hardt på å gi våre flåtekunder digitale løsninger og programmer som gjør at de kan drive mest mulig effektivt, sier toppsjefen i Ford Motor Company, Jim Farley.

Samme lastevolum som i Transit 2T

Batteriet i nye E-Transit er plassert i bunnen av varebilen. Det gjør at lasterommet er på opptil hele 15,1 kubikkmeter. Det er det samme som den bakhjulsdrevne 2T Transit har i dag.

Den nye elektriske varebilen forventes å få en lastekapasitet på 1616 kilo for varebilen og 1967 kilo for chassis-modellene****

Får Fords nye SYNC 4-system

Nye E-Transit vil også være det første nyttekjøretøyet som kommer med det helt nye kommunikasjons- og underholdningssystemet SYNC 4. Som standard er bilen utstyrt med en 12 tommers berøringsskjerm, forbedret stemmegjenkjenningsteknologi og navigasjon ved bruk av skytjenester. Med SYNC OTA (over the air)-oppdateringer vil E-Transit også løpende kunne oppdateres med ny og forbedret funksjonalitet og stadige forbedringer.

Flåteeiere kan også ved hjelp av avanserte førerassistanseteknologier som trafikkskiltgjenkjenning og intelligent hastighetsbegrensning, sette begrensninger i kjøretøyet som sikrer at sjåføren overholder fartsgrenser og maksimerer rekkevidden.

E-Transit kommer med en rekke avanserte førerassistanseteknologier. Disse inkluderer blant annet blindsoneassistent med varsel og oppbremsing for kryssende trafikk og ved rygging ut av trange parkeringsplasser, filsentrering, nødbremsassistent, et 360 graders kamera med ‘’fugleperspektiv’’. Sammen med den adaptive cruisekontrollen kan disse systemene bidra til bedre sikkerhet og redusere risikoen for ulykker.

Starter med tester av E-Transit i Europa 2021

Etter flere suksessfylte samarbeid hvor flere europeiske byer brukte Transit Custom ladbar hybrid for blant annet å lære mest mulig om den praktiske bruken av denne, vil Ford gjennomføre lignende prosjekter med E-Transit i enkelte europeiske markeder. Disse starter i 2021 og målet er å få tilbakemeldinger fra kunder og å lære av dataene og tilbakemeldingene som blir innhentet for å utvikle en elektrisk varebil som i størst mulig grad dekker det behovet som kundene faktisk har.

Ford, som er den ledende aktøren innenfor nyttekjøretøy både i Europa og USA, har solgt varebiler i Transit-familien i hele 55 år og nyttekjøretøy siden 1905. E-Transit for Europa vil bli produsert på Ford Otosan Kocaeli fabrikken i Tyrkia, side om side med den prisvinnende modellen Transit Custom ladbar hybrid.

* Endelige tall vil bli publisert nærmere lansering. Rekkevidden og ladehastighet er basert på produsentens tester og kalkuleringer iht. WLTP-kjøresyklusen.

** Basert på 3 år/180 000 km. Sammenlignet planlagt og ikke planlagt vedlikehold for en batterielelektrisk varebil med en tilsvarende diesel varebil.

*** Ladehastigheten reduseres når batteriet nærmer seg fulladet. Resultatet kan variere basert på “peak charging time” og batteriets ladestatus.

**** Last- og lastekapasitet begrenses av vekt og vektfordeling

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 45.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 58.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 19 produksjonsenheter (hvorav 12 er heleide anlegg og 7 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Nye Ford E-Transit blir premiert av Euro NCAP for førerassistanseteknologier

Nye Ford E-Transit blir premiert av Euro NCAP for førerassistanseteknologier

Nye helelektriske Ford E-Transit har fått den høythengende utmerkelsen, «Gold Award», for sine førerassistanseteknologier fra det uavhengige kollisjonstestprogrammet Euro NCAP.
Den anerkjente utmerkelsen er tildelt E-Transit – som nå lanseres i Norge - på grunn av de mange avanserte førerassistanseteknologier den er utstyrt med.
Utmerkelsen ble tildelt etter en grundig analyse av alle tekno

Nye Ford E-Transit med Norgespremiere på Oslo Motorshow: Setter en ny standard i klassen

Nye Ford E-Transit med Norgespremiere på Oslo Motorshow: Setter en ny standard i klassen

Fords nye helelektriske E-Transit fikk i dag sin Norgespremiere på Oslo Motorshow. Med en klasseledende kombinasjon av pris, plass, lastekapasitet og antall tilgjengelige varianter, har Ford stor tro på nok en elektrisk salgssuksess i Norge.
– Den er sterkere enn konkurrentene, har lengre elektrisk rekkevidde og kommer i hele 25 forskjellige varianter. I tillegg får du det siste av førerassista

Europa-lansering for nye E-Transit: Klasseledende varebil snart klar for bestilling

Europa-lansering for nye E-Transit: Klasseledende varebil snart klar for bestilling

Den produksjonsklare Ford E-Transit får sin europeiske debut på den internasjonale nyttekjøretøymessen i Birmingham i Storbritannia. Den helelektriske varebilen er klar for bestilling allerede fra oktober i år.
Med sin klasseledende batteristørrelse, rekkevidde, effekt og unike løsninger vil den helelektriske versjonen av verdens mest solgte varebil levere enestående ytelser. Du får også et høy

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no