Gå videre til innhold
​Nå kommer nye Transit 2T med ny 10-trinns automat

Pressemelding -

​Nå kommer nye Transit 2T med ny 10-trinns automat

Ford har nå startet produksjonen av en ny 10-trinns automatgirkasse for den bakhjulsdrevne varianten av nye Transit 2T. Denne har svært god drivstoffeffektivitet*, enestående holdbarhet og kan trekke opptil 2 800 kilo.

– Vi er sikre på at Transit-sjåfører vil sette pris på den enestående kraftoverføringen vår klasseledende 10-trinns automatgirkasse gir. Den er enklere å kjøre, kan trekke svært mye og vil gjøre Transit 2T til et enda bedre valg for de tøffeste jobbene. Flåtekunder vil også dra nytte av holdbarheten og effektiviteten, sier salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Espen Markussen.

Den nye girkassen vil også være tilgjengelig på Fords ombygde chassis-varianter med skap og plan, i tillegg til den svært populære fabrikkbygde 17-seters minibussvarianten.

Brukes også i Ford Ranger og Mustang

10-trinns automatgirkassen er utviklet av Ford og blir i dag brukt i så ulike modeller som den prisvinnende pickupen Ford Ranger og sportsbilen Ford Mustang. Den er utviklet for å levere best mulig drivstofføkonomi for eierne ved å benytte seg av hele motorens register for til enhver tid å sørge for best mulig effektivitet.

Automatgirkassen er tilgjengelig på Transit 2T-varianter med bakhjulstrekk med Fords nye 170 HK 2-liters EcoBlue HDT dieselmotor, og har gjennomgått en rekke ytelses- og holdbarhetstester for å sørge for at den takler selv de tøffeste jobbene over tid.

Den nye girkassen er en del av en større fornyelse som Transit-familien har gjennomgått i løpet av 2019 og frem til nå. Sammen med den nåværende 6-trinns automatgirkassen som er tilgjengelig for Transit 2T-modeller med forhjulstrekk, elektrifisering, økt lastekapasitet og utstrakt bruk av oppkoblede løsninger, er Transit nå et enda mer attraktivt valg for flere.

5 år på toppen som Europas mest solgte nyttekjøretøymerke

I fjor var Fords beste salgsår for nyttekjøretøy på 25 år i Europa. Det var også Fords 5. år på rad som den største i Europa på salg av nyttekjøretøy. I Norge var Ford i fjor det nest mest solgte nyttekjøretøymerket.

Så langt i år har salget av Ford Transit 2T i Norge steget hele 46 % ifølge registreringstall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken.

20 patenterte teknologier i ny 10-trinns automatgirkasse

Den nye 10-trinns automatgirkassen gjør at den 170 HK sterke EcoBlue-motoren hele tiden jobber nærmere sitt ideelle effektivitetsnivå og leverer mer respons tilpasset skiftende kjøreforhold.

Datasimuleringer hjelper girkassen med å balansere girskiftene slik at de skjer akkurat når det er optimalt. En 10-trinns automatgirkasse gir også muligheter for høyere dreiemoment og ytelse.

Ved hjelp av Fords patenterte Casting-Integrated Direct Action Solenoid (CIDAS) får du raskere og jevnere girskifter. Automatgirkassen er også tilpasset kjørekarakteristikkene til 2T-Transit. Sammen med Auto Start-Stopp-teknologien og 20 andre patenterte teknologier skal de tilsammen gi deg best mulig drivstoffeffektivitet, bedre komfort og optimale kjøreegenskaper.

Den nye automatgirkassen har også gjennomgått mer enn 6 millioner km med prøvekjøring under de mest krevende forhold for å tåle de aller tøffeste belastninger når den tas i bruk.

4 600 forbedringer i nye Ford Transit 2T

Hele 4 600 små og store komponenter er oppgradert sammen med nye avanserte drivlinjer og avanserte førerassistanseteknologier i nye Ford Transit 2T. Det gjør at den kan frakte mer last og samtidig bruke mindre drivstoff. Den er også den første i segmentet som tilbys med mild hybrid-teknologi. 

*For Transit 10-trinns automatgir HDT kjøretøy med en referansemasse mellom 2380 kg og 2610 kg er forbruket iht. NEDC 0,73 l/mil og CO2-utslipp på 193 g/km.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 45.000 ansatte ved sine heleide anlegg. De har rundt 59.000 ansatte når fellesforetak og ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 19 produksjonsenheter (hvorav 12 er heleide og 7 er ukonsoliderte joint venture fasiliteter.). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no