Gå videre til innhold
Nå er nye 2-tonns Ford Transit klar for bestilling

Pressemelding -

Nå er nye 2-tonns Ford Transit klar for bestilling

Hele 4600 små og store komponenter er oppgradert sammen med nye avanserte drivlinjer og avanserte førerassistanseteknologier. Det gjør at nye 2-tonns Ford Transit både kan frakte mer last og bruke mindre drivstoff.

- Den ikoniske Ford Transit setter nok engang standarden i klassen. Drifts- og eierskapskostnadene er redusert, og bilen er tilkoblet internett hele tiden for mest mulig effektiv bruk. Med den helt nye mild hybrid-teknologien vil driftskostnadene reduseres ytterligere, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Nye 2-tonns Transit bygger på den utgående modellen som har vært markedslederen i sitt segment i både Europa og Nord-Amerika. Så langt i 2019 har salget fortsatt å vokse i Europa. Bare i 2. kvartal økte den salget med hele 2,7%, til 68 800 biler, sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

Også i Norge har Ford de siste årene satt salgsrekord for nyttekjøretøy og befestet sin stilling som Norges nest største nyttekjøretøyaktør.

Priser fra 436 400 kroner

Her er noen priseksempler på de nye 2-tonns Transit-variantene som nå er tilgjengelig for bestilling:

  • Transit 2T, L2, 130 HK, mild hybrid: Fra 436 400 kroner
  • Transit 2T, L2, 185 HK 2-liter EcoBlue: Fra 442 750 kroner
  • Transit 2T, L2, 130 HK, 2-liters EcoBlue, AWD (4x4): 510 500 kroner

Kommer med mild hybrid og fornyet dieselmotor

Fords nye oppgraderte 2-liters EcoBlue-dieselmotor er blitt opptil 7% mer drivstoffeffektiv, målt etter den nye og strengere WLTP-testmetoden. Sammen med Fords 6-trinns manuelle girkasse har nye Transit et oppgitt blandet forbruk fra 0,69 l/mil (143 gr. CO2/km).

Motoren fås med 130 HK og 170 HK. Også en ny 185 HK-variant med dreiemoment på hele 415 Nm vil tilbys.

Nå introduserer Ford også en ny og unik teknologi for nyttekjøretøy som hjelper sjåføren å kjøre mer økonomisk. Med EcoGuide får du informasjon som gjør at du unngår unødvendig nedbremsing, selv når du ikke ser hindringer i veibanen.

Fords 6-girs automatgirkasse er tilgjengelig på biler med forhjulstrekk. Fra våren 2020 vil også en effektiv 10-trinns automatgirkasse være tilgjengelig i kombinasjon med bakhjulstrekk.

Nye 2-tonns Transit kommer også med klassens første mild hybridløsning. Med den nye EcoBlue hybrid-løsningen reduseres bilens driftskostnader opptil 8% ved mye start- og stoppkjøring - sammenliknet med dieselmotoren. Ved vanlig kjøring vil forbruket reduseres med 3% for hybridvarianten.

Systemet lagrer bremseenergien i et litium-ion batteri og bruker den lagrede energien til både å drive motoren og bilens elektriske anlegg.

For flere bilder og mer informasjon: KLIKK HER

Lavere egenvekt og økt nyttelast

Nye Ford Transit er også blant de beste i klassen på nyttelast. Takket være et sterkt fokus på å redusere kjøretøyets egenvekt har det vært mulig å øke nyttelasten med opptil 80 kilo.

I tillegg tilbys også FordPass Connect-modem til nye 2-tonns Transit. Dette gjør at flåtekunder kan optimalisere bruken og redusere de løpende driftskostnadene.

Senere i år vil Ford også lansere den helt nye FordPass Pro-appen. Denne er spesielt utviklet for eiere av mindre bedrifter med 1 til 5 biler. Appen gir eierne informasjonen og verktøyene de trenger for å sikre at kjøretøyene er klare for optimal bruk.

Egne kjøremodus og avanserte førerassistanseteknologier

For første gang får Transit egne kjøremodus for bedre å kunne ta seg frem under forskjellige kjøreforhold. Her kan du velge mellom «Øko-modus», «Glatt modus», «Søle/gjørme-modus» for biler med trekk på alle fire, eller en egen kjøremodus spesialtilpasset tilhenger med ekstra tung last.

Nye Transit har en rekke førerassistanseteknologier for å unngå ulykker eller redusere omfanget av dem. Disse inkluderer:

  • Blindsoneovervåkning med eget tilhengersystem.
  • Adaptiv cruisekontroll med en intelligent hastighetsbegrenser med trafikkskiltgjenkjenning - som hjelper sjåføren med å holde seg innenfor fartsgrensen.
  • Antikollisjonsvarsling med fotgjengeroppdagelse som nå også er i stand til å se fotgjengere i mørket når de er opplyst av bilens lys.

Andre teknologier som gjør arbeidshverdagen lettere:

  • Kamera både foran og bak som hjelper føreren med å få oversikt rundt bilen. Ryggekameraet er også plassert høyt på bilen for å gi god oversikt, også når du rygger med dørene oppe.
  • Parkeringsassistent som hjelper føreren med å finne parkeringsplass og parkere bilen.
  • Varsel for kryssende trafikk bak bilen når føreren rygger.
  • Ved hjelp av ett kraftig LED-lys over bakdørene på den nye 2-tonns Ford Transit blir også arbeidsområdet bak bilen lyst opp for å bedre arbeidsforholdene på mørke dager.


Ny både innvendig og utvendig

Nye 2-tonns Ford Transit har blitt ny både innvendig og utvendig. Mens front og støtfanger er endret for å redusere luftmotstanden, har den innvendig fått et nytt instrumentpanel og mange smarte oppbevaringsrom.

De nye setene med ekstra god polstring har gjennomgått Fords tøffe slitasjetester og tåler det aller meste. Også de andre materialene i interiøret er lagd for å tåle røff bruk.

Kunder av 2-tonns Transit kan fremdeles velge mellom mer enn 450 varianter som inkluderer forhjulsdreven bil, bakhjulstrekk og firehjulstrekk. De kan også velge mellom en rekke forskjellige karosserier og chassis.

Kundene kan også velge den topputstyrte Limited-serien med blant annet støtfangere foran i samme farge som bilen og 16-tommers aluminiumsfelger.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Ford har 194 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca.50.000 ansatte ved sine heleide anlegg. De har rundt 64.000 ansatte når fellesforetak og ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 20 produksjonsenheter (hvorav 13 er heleide og 7 er ukonsoliderte joint venture fasiliteter.). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no