Gå videre til innhold
Ford skal selge flere elektrifiserte biler enn diesel og bensin i 2022

Pressemelding -

Ford skal selge flere elektrifiserte biler enn diesel og bensin i 2022

Med et rekordstort utvalg av nye elektrifiserte modeller - som i dag hadde sin premiere på den store bilutstillingen i Frankfurt - forventer Ford å selge flere elektrifiserte biler enn konvensjonelle bensin- og dieselbiler allerede i 2022.

- Med tempoet vi ser i utviklingen av elektrifisering, vil vi øke antallet elektrifiserte modeller og drivlinjer betydelig. Kundene våre skal enkelt finne en bil som er perfekt for deres behov. Vi forventer at den største andelen av vårt personbilsalg vil være elektrifiserte modeller mot slutten av 2022, sier toppsjefen i Ford Europa, Stuart Rowley.

Tidligere i år informerte Ford om at hver eneste Ford-modell som selges i Europa også skal komme i en elektrifisert variant. Bare i år lanserer selskapet hele åtte elektrifiserte modeller. Før 2024 skal ytterligere 10 nye, elektrifiserte kjøretøy introduseres på det europeiske markedet.

For de siste bildene, videoene og mer informasjon fra bilutstillingen: KLIKK HER

1 million elektrifiserte Ford personbiler på europeiske veier innen 2022

Før slutten av 2022 forventer Ford å ha solgt 1 million elektrifiserte personbiler i Europa.

På Frankfurt-messen viste Ford frem flere av sine elektrifiserte nyheter:

Fords nye helelektriske Mustang-inspirerte SUV kommer i 2020. Den skal ha en rekordrekkevidde på opptil hele 600 km, målt etter den nye og strengere WLTP-målemetoden.

- Det finnes ikke en enkelt elektrifisert drivlinje som dekker alle våre kunders behov. Vår strategi er derfor å tilby det alternativet som best dekker kundens ønsker og behov, enten det er helelektrisk, ladbar hybrid, full hybrid, mild hybrid eller svært drivstoffgjerrige diesel og bensinbiler - vi kaller denne friheten til å velge «power of choice», sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

I tillegg til de nye modellene, viste Ford også frem den nye stasjonsvogna Mondeo Hybrid. Denne er allerede kommet på markedet i Norge.


Felles europeisk ladeløsning og tilgang til 118 000 ladepunkter

Ford annonserte også en ladeløsning som vil gjøre livet enklere for eiere av Fords elektrifiserte kjøretøy. Selskapet inngår partneravtaler med seks europeiske energileverandører for å tilby installasjon av hjemmeladestasjon for sine kunder. Med Fords hjemmelader vil ladetiden reduseres til en tredjedel av tiden for Fords ladbare hybridmodeller.

Fords partnere vil også gjøre installasjonen av hjemmeladere tilgjengelig gjennom Fords forhandlere i hele Europa.

Ford introduserer også en ny app for mobiltelefon og nettbrett. Med denne kan eiere av Fords ladbare hybridmodeller lett finne og navigere seg frem til ladestasjoner og betale for lading. Gjennom et partnerskap med NewMotion tilbyr Ford sine kunder tilgang til et enormt ladenettverk i hele Europa som består av mer enn 118 000 ladestasjoner i 30 land.

I kombinasjon med FordPass Connect innebygde modem i bilen kan eiere av ladbare hybridmodeller følge med på bilens ladestatus.

Ford er også en av eierne av IONITY-ladenettverket som har som mål å bygge 400 hurtigladestasjoner på viktige knutepunkter i hele Europa innen 2020. Med en ladekapasitet på 350 kW vil dette ladenettverket bety langt kortere ladetid for helelektriske biler.

Verdens første elbilakselerasjonssimulator

I Frankfurt har også Ford arrangert en «Go Electric»-opplevelse for de besøkende. Her er målet å lære de fremmøtte mer om den elektrifiserte teknologien og å finne løsningene som passer best for dem.

Her kan de besøkende blant annet prøve verdens første elbilakselerasjonssimulator og ved hjelp av kunstig virkelighet (AR) få illustrert hvordan Fords elektrifiserte drivlinjer, fra nye Pumas mild hybrid til den kommende Mustang-inspirerte helelektriske SUVen, fungerer.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Ford har 194 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca.50.000 ansatte ved sine heleide anlegg. De har rundt 64.000 ansatte når fellesforetak og ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 20 produksjonsenheter (hvorav 13 er heleide og 7 er ukonsoliderte joint venture fasiliteter.). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no