Gå videre til innhold
Ford styrker sin posisjon som Europas mest solgte nyttekjøretøymerke

Pressemelding -

Ford styrker sin posisjon som Europas mest solgte nyttekjøretøymerke

Med et salg på hele 102 400 nyttekjøretøy i løpet av årets første tre måneder, styrket Ford sin posisjon som Europas største nyttekjøretøymerke. Også i Norge har Ford hatt en meget god start på 2019.

- Etter fjorårets rekordsalg er vi veldig fornøyd med å øke dette ytterligere med 13,2% i første kvartal. I løpet av våren kommer flere spennende nyttekjøretøynyheter som Ford Transit Custom ladbar hybrid, nye Ranger og råtassen Ranger Raptor. Disse har vi allerede hatt stor interesse for, og vi har stor tro på fortsatt sterk vekst i 2019, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Nyttekjøretøysalget i de 20 største og viktigste markedene i Europa økte med hele 9,3 %.Fords Transit-familien økte med 11,8 %, mens salget av Europas mest solgte pickup, Ford Ranger, økte med hele 15,6 % sammenliknet med første kvartal i 2018.

Transit Custom og Ranger øker mest i Norge

Også i Norge har disse to modellene vært blant Fords store salgsvinnere i årets første tre måneder. Mens salget av pickupen Ford Ranger har økt med 28 % sammenliknet med samme periode i fjor, økte Transit Custom salget med 43,8 %.

- Vi styrker vår posisjon som Norges nest største nyttekjøretøymerke. Dette er beviset på at vi leverer fantastiske produkter til konkurransedyktige priser. Det offentlige og det private næringsliv kjøper biler etter en nøye vurdering av kostnader opp mot komfort, sikkerhet, nytte og kjøreegenskaper. Det at de i økende grad velger Ford vitner om at vi leverer på disse punktene, sier Berg.

Salget av det største medlemmet i Transit-familien, 2-tonns Transit, har også økt med 2,4 % i første kvartal 2019 sammenlignet med tilsvarende periode i 2018. I begynnelsen av april viste Ford frem en prototype av den nye helelektriske varianten av denne på et arrangement i Amsterdam. Den elektriske varebilen skal settes i produksjon i 2021.

Også en mild hybridvariant vil bli tilgjengelig på 2-tonns Transit, Transit Custom og Tourneo Custom. 8-seteren Tourneo Custom kommer som ladbar hybrid med en rekkevidde på inntil 50 km (NEDC).

Spesialtilpasset FordPass Pro-app for småbedriftseiere

Senere i år lanserer Ford den helt nye FordPass Pro-appen. Denne er spesielt utviklet for småbedriftseiere med 1 til 5 biler. Denne smarttelefonappen gir eierne informasjonen og verktøyene de trenger for å sikre at kjøretøyene er klare for bruk.

Mobile servicebiler og fortsatt satsing for Transit-sentrene

Fords nettverk av Transit-sentre spiller en avgjørende rolle for å kunne gi kundene god service gjennom hele eierskapet.

De 32 Transit-sentrene i Norge er opptatt av maksimal driftstid på Ford nyttekjøretøy. Dette innebærer prioriterte hastereparasjoner, service mens du venter, utvidede åpningstider og rask levering av deler. Nye initiativ inkluderer mobile servicebiler og løsninger for å minimere tiden nyttekjøretøyene ikke er i drift.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no