Gå videre til innhold
Ford satte salgsrekord på nyttekjøretøy i Norge i 2018

Pressemelding -

Ford satte salgsrekord på nyttekjøretøy i Norge i 2018

Aldri før har Ford solgt flere nyttekjøretøy i Norge enn i fjor. Med et salg på hele 5564 biler og økte markedsandeler styrker de stillingen som Norges nest mest solgte nyttekjøretøymerke.

- Vi har hatt fantastiske nyttekjøretøyresultater i 2018. Samtidig har vi klare ambisjoner om å øke markedsandelen i 2019. Vi kommer med mye nytt og spennende på nyttekjøretøy, og har allerede skrevet en rekke ordre på vår nye Performance-pickup, Ranger Raptor som kommer til Norge i juni. Også Transit Custom plug-in-hybrid, som vi lanserer til høsten, blir et veldig spennende produkt for Norge, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Fords markedsandel i det norske varebilmarkedet var i 2018 på 14,5% - noe som innbefattet en volumvekst på 3,8% fra året før. Med de mange nyhetene som kommer har Berg en klar forventning om at salget vil fortsette å øke de neste årene.

Mange Norges-aktuelle nyheter

Nye 2-tonns Transit kommer også med en 48 volt mild hybrid. Dette reduserer bilens driftskostnader opptil 8% ved mye start- og stoppkjøring - sammenliknet med dieselmotoren. Systemet lagrer bremseenergien i et 48 volts litium-ion batteri og bruker den lagrede energien til både å drive motoren og bilens elektriske anlegg.

Det er ikke bare i Norge Fords nyttekjøretøy gjør det bra. For fjerde året på rad ble Ford det mest solgte nyttekjøretøymerket i Europa. De har mer enn doblet salgsvolumet i løpet av denne perioden.

Effektiv flåtestyring

Med to nye nettbaserte løsninger vil Ford tilby sine bedriftskunder verktøy for effektiv flåtestyring, enten de kjører nye eller eldre Ford-modeller.

- Når våre kjøretøy ved hjelp av en modemteknologi er «online» hele tiden, åpner dette for en rekke nye og nettbaserte tjenester som skal hjelpe kundene med mest mulig effektiv bruk av bilene sine, holde driftskostnadene nede og samtidig ha full oversikt sier Berg.

Spesielt godt salg av Transit Custom og Ford Ranger

  • Spesielt salget av nye Ford Transit Custom har vært godt i Norge i 2018. Ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) økte Transit Custom-salget med 34,5 % i fjor.
  • Også Europas mest solgte pickup - Ford Ranger, har vært et viktig bidrag til fjorårets nyttekjøretøyrekord. Her økte salget fra et allerede rekordhøyt nivå med hele 7,2 % i 2018.

- Transit Custom er det klart beste valget i sitt segment når det gjelder å få mest mulig bil for pengene. Med den nye plug-in hybridvarianten som kommer senere i år ser vi gode muligheter for fortsatt vekst, fortsetter Berg.

2019 har også startet bra. Statistikk fra OFV viser at salget av Ford Transit Connect, Ford Transit Custom og Ranger fortsetter med en tosifret økning sammenliknet med fjoråret.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no