Gå videre til innhold
Måtte øke produksjonen. I midten av 2017 måtte Ford øke produksjonen av  2T Transit, Transit Custom og Tourneo Custom for å møte den store etterspørselen etter Europas mest populære nyttekjøretøymerke.
Måtte øke produksjonen. I midten av 2017 måtte Ford øke produksjonen av 2T Transit, Transit Custom og Tourneo Custom for å møte den store etterspørselen etter Europas mest populære nyttekjøretøymerke.

Pressemelding -

Ford med rekordsalg av nyttekjøretøy i Norge og Europa

Ford har aldri solgt flere nyttekjøretøy enn de gjorde i fjor og er det nest største merket i Norge. For tredje år på rad er også Ford størst på nyttekjøretøy i Europa.

- Det er selvsagt svært gledelig at stadig flere bedrifter og privatkunder velger Ford når de skal kjøpe nyttekjøretøy. Veksten vi opplever skyldes at Ford har ett bredt sortiment av solide nyttekjøretøy, både med hensyn til komfort, funksjonalitet og kjøreegenskaper til konkurransedyktige priser. Med dette som utgangspunkt og de beste forhandlerne er vår målsetning en ytterligere vekst, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Ford solgte i alt 5366 nyttekjøretøy i Norge i 2017. Mest solgte modell er Transit Connect fulgt av Transit Custom.

Den tøffe Ford Ranger inntok også en sterk andreplass på listen over Norges mest solgte pickuper i 2017.

Fords klasseledende utvalg av nyttekjøretøy har også for tredje år på rad blitt det mest solgte merket i Europa og økte sitt salg med hele 7,2% fra 2016. Totalt ble det solgt hele 352 200 nyttekjøretøy i 2017.

I hele ni land, deriblant Norge, satte Ford salgsrekord.

Ranger og Transit Custom mest solgt i Europa

Samtlige 5 nyttekjøretøy fra Ford, både de fire i Transit-familien og Ford Ranger, opplevde økt salg i 2017 sammenlignet med året før. Både Ford Ranger og Transit Custom ble også Europas mest solgte i sine segmenter.

Ifølge Hans Scep, General manager Commercial Vehicles i Ford Europa har han allerede planen klar for hvordan merket skal vokse videre fra det rekordhøye nivået i 2017

Alle Fords nyttekjøretøy skal fornyes de neste 18 månedene

- Vi er i ferd med å fornye hele vår nyttekjøretøyportefølje i Europa. Dette vil skje i løpet av de neste 18 månedene. Dette vil da bli vårt største og beste nyttekjøretøyutvalg noensinne og spennende modeller med elektrifiserte drivlinjer vil også komme.

Ford har allerede vist frem nye Transit Custom, nye Transit Connect og nye Transit Courier – som er en del av denne produktekspansjonen. Også en Plug-in Hybrid-versjon av Transit Custom er allerede under utprøving sammen med flere næringsaktører i Londons gater.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no