Gå videre til innhold
Fords første varebil fyller 100 år!

Pressemelding -

Fords første varebil fyller 100 år!

I dag er det akkurat 100 år siden Ford lanserte sitt aller første nyttekjøretøy. Ford Model TT ble bygd på den ikoniske Model T, og er forløperen til dagens moderne varebiler, blant annet Transit.

Model TT var den første modellen Ford bygde som et nyttekjøretøy. Den var både lengre og sterkere enn Model T, og hadde plass til sjåføren og én passasjer.

Motoren ble dratt i gang med et sveivehåndtak foran på varebilen. Standard dekk var av helgummi, men for en mest mulig behagelig kjøretur kunne nyttekjøretøyet også leveres med luftdekk.

Mest solgte varebilmerke i Europa

I dag er Ford det bestselgende varebilmerket i Europa med en omfattende flåte som inkluderer både Transit, Transit Custom, Transit Connect, Transit Courier, Galaxy varebil og pickupen Ranger.

- Det er fascinerende at selv om dagens moderne nyttekjøretøy på mange måter har utviklet seg flere lysår siden Model TT, gjør de i prinsippet den samme jobben som den ble designet for å gjøre for 100 år siden, nemlig å levere en fleksibel løsning for frakt, sier sjefen for nyttekjøretøy i Ford Europa, Hans Schep.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no