Gå videre til innhold
Se rallycross-Bakkerud og Frp-Hoksrud kjøre bil og sende SMS  samtidig

Pressemelding -

Se rallycross-Bakkerud og Frp-Hoksrud kjøre bil og sende SMS samtidig

Både en av verdens beste rallycross-utøvere, Andreas Bakkerud, og Fremskrittspartiets Bård Hoksrud hadde store problemer med å holde seg innenfor kjeglene da Ford og If inviterte til lansering av opplæringsprogrammet Ford Driving Skills For Life.

- Du merker at du var veldig ukonsentrert. Det viser at det er viktig å ikke bruke mobiltelefonen eller være ukonsentrert på andre områder når man kjører bil, sa en overrasket Bård Hoksrud (Frp) etter en kjøretur litt utenom det vanlige.

Ford lanserte i går Ford Driving Skills For Life i Norge. Det unike kjøreprogrammet har gått sin seiersgang verden rundt og mer enn 1 million unge sjåfører mellom 18 og 24 år har enten gjennomført opplæringsprogrammet med Fords proffe instruktører på et arrangement eller gjennomført kurset via Online Academy.

Både Bakkerud og Hoksrud fikk prøve en av øvelsene i kjøreprogrammet - å kjøre bil samtidig som du blir bedt om å sende SMS med mobiltelefonen.

Nysgjerrig: Med deg på HER


Allerede flere påmeldte

- Hos Ford har alltid sikkerhet vært det aller viktigste. Det vises blant annet ved at ingen andre bilmerker i dag har like mange 5-stjerners toppratinger i Euro NCAP som Ford. Det er dessverre altfor mange unge sjåfører som omkommer fordi de mangler erfaring bak rattet. Målet er å lære deltagerne å bli bedre og sikrere sjåfører. Det er gledelig å se at allerede i dag har flere unge meldt seg på vårt opplæringsprogram. Det tyder på at vi gjør både noe viktig og riktig, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Dobbelt så mange unge som eldre sender SMS når de kjører bil

Sammen med If vil Ford tilby hele 350 unge sjåfører en dag med morsom og lærerik kjøreopplæring på Rudskogen den 13. eller 14. oktober til høsten. Der får de blant annet selv erfare hvor farlig det er å kjøre mens du fikler med mobiltelefonen.

Ifølge en fersk If-undersøkelse* er det nemlig nesten dobbelt så mange unge som eldre som sender SMS, surfer eller gjør andre ting med mobilen mens de kjører bil. Mens 2 av 10 nordmenn oppgir at de gjør dette, er andelen i aldersgruppen 18-29 år hele 39%.

Ifølge en gransking av norske dødsulykker mellom 2011 og 2015 som Transportøkonomiske Institutt (TØI) har foretatt, skyldes mellom 2 og 4% av dødsulykkene uoppmerksomhet i forbindelse med bruk av mobiltelefon.

TIlbyr både online-opplæring og kjøreprogram på Rudskogen

Ford Driving Skills For Life-programmet utfordrer de unge på alt fra fart, til distraksjon. De får også prøve utstyr som simulerere både narkotikabruk, promille og bakrus.

Målet med programmet er å utvikle ferdigheter til å gjenkjenne farer, håndtere bilen, vurdere avstand og hastighet.

Det er også opprettet en egen hjemmeside, hvor de unge kan gjennomføre deler av programmet digitalt. Det består av både videoer, besvaring av spørsmål og gjerne utføre øvelsene i praksis etterpå.

- Dette bør folk søke på. Du lærer masse om bilkontroll og pushe egne grenser. Det er moro og lærerikt og det er alltid kult å kjøre bil, er rallycross-esset og ambassadør for Ford Driving Skills for Life Andreas Bakkerud sitt råd til de mange unge - som kan få kurset helt gratis!

For påmelding og mer informasjon om Ford Driving Skills For Life se her

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no