Gå videre til innhold
Først i sitt slag: Her er nye Ford Ranger som dronebil!

Pressemelding -

Først i sitt slag: Her er nye Ford Ranger som dronebil!

Denne nye Ford Ranger Wildtrack kommer nå i en spesialbygd versjon som skal fungere som base for droner som skal undersøke det norske strømnettet.

Det var under en pressekonferanse i Halden med eSmart Systems at den ombygde Ford Ranger Wildtrack fikk sin verdenspremiere. Utbyggeren Lafinto, som Ford samarbeider med, har hatt som oppgave å bygge om pickupen til å fungere som base for droner - som sendes ut på oppdrag for å overvåke og melde tilbake feil og svakheter i det norske strømnettet.

Det er eSmart Systems i Halden, som står bak systemet.

- Vi valgte Ford Ranger som dronebil fordi det er den pickupen som har den beste kombinasjonen av nyttelast og fremkommelighet for denne type oppdrag. Dronebilen må kunne ta seg frem i tøft terreng og beholde sine kjøreegenskaper selv med mye last, sier direktør i eSmart Systems, Knut H. H. Johansen.

Vil lansere Fords dronebil i resten av Europa og USA

Det norske selskapet har blant annet kontorer både i USA, Storbritannia, Singapore og Tyskland, og planlegger nå å lansere Fords ombygde drone-pickup og eSmart Systems sine droner til å overvåke strømnettet også i en rekke andre land i Europa og USA.

Vil revolusjonere overvåkningen av strømnettet

- Pr. i dag brukes det millioner av kroner, hundrevis av mennesker og mange helikoptre for å overvåke vårt strømnett. Dette arbeidet blir nå revolusjonert med Ford Ranger dronebil med to droner, bildegjenkjenningssystemer og avansert programvare, sier en entusiastisk administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Den spesialbygde konseptbilen fra Ford er også utstyrt med avansert radiokommunikasjonsteknologi. På denne måten vil data kunne sendes mellom bilen og skyen, fra steder hvor dette ikke tidligere var mulig.

- En slik avtale vil bety et betydelig salg av vår Ford Ranger, både i Norge men også i resten av Europa. Vi er selvsagt også glad for at eSmart Systems med sitt valg bekrefter at Ranger er det beste pickup-kjøpet i klassen, sier Berg.

300-timers ombyggingsjobb for Rangeren

I skyen vil Connected Drone bruke intelligente systemer for å sile ut de bildene som er kritiske for energiselskapet å se.

- Vi har brukt drøyt 300 timer på å bygge om Fords pickup. Den har blitt hevet med 10 cm og det er montert ytterligere avansert utstyr på den, sier daglig leder i Lafinto, Eivind Wolff.

En spesialdrone som sørger for kommunikasjon er montert på taket, og en større inspeksjonsdrone anvender en egen operasjons- og landingsplattform på lasteplanet. 

- Begge dronene tar av og lander direkte på bilen. Operatørene sitter i bilen og styrer og overvåker droneflygningene. Med Ford Ranger kommer du også frem overalt, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Ford Motor Norge og Lafinto er med i et konsortium sammen med blant annet Kongsberg Gruppen, Telenor, Microsoft og Norut, som underleverandører til eSmart Systems.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no