Gå videre til innhold
Her produseres det en ny Fiesta hvert 68. sekund!

Pressemelding -

Her produseres det en ny Fiesta hvert 68. sekund!

Nå har produksjonen av den nye Ford Fiesta endelig startet. Fra fabrikken i Køln i Tyskland vil det rulle ett nytt eksemplar av verdens mest teknologisk avanserte småbil av samlebåndet hvert 68. sekund.

- Vi har tatt den ikoniske småbilens morsomme og kjøreglade egenskaper til et helt nytt nivå. Vi vil by på et større utvalg Fiesta-varianter, og med avanserte teknologier og sikkerhetssystemer som vi bare kunne drømme om på en småbil bare for noen år siden, sier toppsjefen i Ford Europa Jim Farley.

Milliardinvestering har gitt en av verdens mest effektive bilfabrikker

Ford har investert hele 293 millioner euro tilsvarende mer enn 2,7 milliarder norske kroner, i fabrikken i Køln hvor den nye småbilfavoritten skal produseres. Dette er allerede anerkjent som en av verdens mest effektive bilfabrikker.

Nye Fiesta som Trend og Titanium kommer til sommeren. Deretter vil den sporty ST-Line versjonen og den luksuriøse Vignale-varianten bli tilgjengelig for salg i løpet av høsten. Neste år kommer den mer crossover-aktige Fiesta Active og den superspreke Fiesta ST på markedet.

Fra 187 000 kroner

Nye Ford Fiesta bygges på en helt ny plattform, og vokser ca. 7 cm sammenlignet med dagens modell.

Fra 187 000 kroner kan du bestille nye Ford Fiesta med en helt ny 1.1-liters bensinmotor med 85 HK og utstyrsnivået Trend. Går du opp et utstyrsnivå, fra Trend til Titanium, får du en meget godt utstyrt bil til 212 000 kroner med den samme bensinmotoren. Inkludert da er blant annet Fords avanserte SYNC 3 infotainmentsystem med 6,5 " berøringsskjerm, sportsseter foran, automatiske fjernlys, trafikkskiltgjenkjenning, automatisk klimaanlegg, 16’’ aluminiumsfelger, akustisk frontrute som ytterligere reduserer støy i kupeen, cruisekontroll og LED kjørelys.

Nytt eksklusivt stereoanlegg fra B&O

Med det nye partnerskapet mellom Ford og Harman Kardon tilbys nye Fiesta, som den første Ford-modellen, med det eksklusive bilstereoanlegget B&O Play. Høyttalere og kalibrering er skreddersydd, og har fantastisk lyd med sine 10 høyttalere, inkludert en senterhøytaler på toppen av instrumentpanelet og en subwoofer montert i bagasjerommet. Total effekt er hele 675 watt.

Ford Fiesta skjøv i mars måned VW Golf ned fra tronen og var da den mest solgte bilen i Europa.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no