Gå videre til innhold
Ford Fiesta er den mest solgte bilen i Europa!

Pressemelding -

Ford Fiesta er den mest solgte bilen i Europa!

Den superpopulære småbilen Ford Fiesta har skjøvet VW Golf ned fra tronen og var i mars den mest solgte bilen i Europa.

Det går frem av en gjennomgang Ford har gjort av nybilsalget i de 20 største europeiske landene.

- Fiesta var igjen vår mest solgte modell i mars. Den sto da for hele 12% av det totale Ford-salget. Kundene fortsetter å bli tiltrukket av den særpregede stilen, de sterke og drivstoffgjerrige motorene og de klasseledende kjøreegenskapene. Mars var en fantastisk måned for Ford Europa, sier adm. dir. Ford Motor Norge Per Gunnar Berg.

Nesten 70% av salget i mars var av modeller med høyere utstyrsnivå. Rekordmange 1,93 millioner biler ble registrert totalt i Europa i mars. Dette er en vekst på hele 10,8% sammenliknet med den samme måneden i fjor. Europa har nå overtatt rollen som det nest største bilmarkedet i verden - som tidligere var USA - ifølge tall fra konsulentselskapet JATO Dynamics. Kina er det største.

Ford solgte 199 900 biler i Europa i mars. Det er en vekst på hele 14% sammenliknet med den samme perioden i fjor. Av disse var 156 200 personbiler. Dette er også en vekst på 16% sammenliknet med mars i fjor. Ford er nå det nest mest solgte bilmerke i Europa med en markedsandel på 9,2%.

Ny Fiesta på vei

En helt ny Ford Fiesta, allerede døpt verdens mest teknologisk avanserte småbil, vil til sommeren komme til Europa og Norge.

Neste generasjon Ford Fiesta bygges på en helt ny plattform, og vokser ca. 7 cm sammenlignet med dagens modell. Interiør og eksteriør vitner om en moderne bil med fokus på design, praktiske løsninger og en rekke valgmuligheter.

Fra 187 000 kroner

Fra 187 000 kr. kan du bestille nye Ford Fiesta med en helt ny 1.1-liters bensinmotor med 85 HK og utstyrsnivået Trend. Går du opp et utstyrsnivå, fra Trend til Titanium, får du en meget godt utstyrt bil til 212 000 kr. med den samme bensinmotoren. Inkludert da er blant annet Fords avanserte SYNC 3 infotainmentsystem med 6,5 " berøringsskjerm, sportsseter foran, automatiske fjernlys, trafikkskiltgjenkjenning, automatisk klimaanlegg, 16’’ aluminiumsfelger, akustisk frontrute som ytterligere reduserer støy i kupeen, cruisekontroll og LED kjørelys.

Til høsten vil den sportslige ST-Line og den luksuriøse Vignale-varianten av nye Fiesta komme. Priser på disse kommer nærmere sommeren. Senere kommer også crossover-varianten Fiesta Active og råtassen Fiesta ST.

Nytt eksklusivt lydanlegg fra B&O Play

Med det nye partnerskapet mellom Ford og Harman Kardon tilbys neste generasjon Fiesta, som den bilmodellen, med det eksklusive lydanlegget B&O Play. Høyttalere og kalibrering er skreddersydd, og har fantastisk lyd med sine 10 høyttalere, inkludert en senterhøytaler på toppen av instrumentpanelet og en subwoofer montert i bagasjerommet. Total effekt er hele 675 watt.

Forsalget av nye Ford Fiesta har allerede startet.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no