Gå videre til innhold
Ford Mustang ble verdens mest solgte sportsbil i fjor

Pressemelding -

Ford Mustang ble verdens mest solgte sportsbil i fjor

Ford Mustang har vært den mest solgte sportsbilen i USA de siste 50 årene, og nå har resten av verden også trykket ikonet til sitt bryst. I fjor ble det ikke solgt mer av noen sportsbil i verden enn den vaskekte amerikanske sportsbilen.

Mer enn 150 000 Mustanger ble solgt globalt i 2016, en vekst på 6% fra året før. Salget utenfor USA er mer enn doblet i samme periode, til 45 000 biler. Av disse ble 15 335 Mustanger solgt i Europa. Den er blant annet den mest solgte sportsbilen i Sverige, Frankrike, Polen, Tsjekkia, Ungarn, Romania, Finland og Hellas. Dette går frem av en analyse Ford har foretatt av den globale registreringsstatistikken fra IHS Markit.

Suksessen fortsetter i år

- Fra nord i Skandinavia til Middelhavet i sør har Ford Mustang toppet de nasjonale salgslistene i en rekke land i hele Europa. De europeiske kundene fortsetter å spille en viktig rolle i den globale suksessen til Ford Mustang. Det ser også ut til å fortsette. Bare i løpet av årets tre første måneder har vi solgt 3 600 biler i Europa, sier ansvarlig for marked, salg og servicemarkedet i Ford Europa, Roelant de Waard.

Mustangs rekordsalg kommer mye takket være veldig bra salgstall i store markeder. I verdens største bilmarked Kina, inntok også ikonet plassen som den mest solgte sportsbilen i fjor. Bilen er nå tilgjengelig i hele 140 land over hele verden.

Mest likt på Facebook også

Mustang er også den mest populære bilmodellen på Facebook med sine 8,4 millioner følgere. Ikonet er tilgjengelig med både en kraftige 5-liters V8-motoren med 421 HK og den mer drivstoffeffektive 2.3-liters EcoBoost-motoren med 317 HK.

To nye spesialmodeller lansert nylig

Ford lanserte også nylig to spesialutgaver av Ford Mustang med unikt design og eksklusivt utstyr:

Ford Mustang Black Shadow Edition som blant annet byr på eksklusive 19-tommers sorte aluminiumsfelger med unike, sorte eksteriørdetaljer.

Den vil være tilgjengelig med 5-liters motor fra våren 2017, og kommer i fargene Platinum White, Triple Yellow, Race Red og Grabber Blue. Blant de unike stylingelementene er en svart ponny-logo på GT-grillen, fremtredende sorte striper langs det bulende panseret og på tvers av sidene og 5-liters emblemet på forskjermene. Denne spesialutgaven leveres med et eksklusivt Shaker Pro bilstereoanlegg med 12 høyttalere og 8-tommers subwoofer.

Grabber-fargene hyller ikonets historie

Den karakteristiske og mer klassiske Ford Mustang Blue Edition er en hyllest til ikonets historie, både med de i øyenfallende «Grabber-fargene» og sporty signaturstriper. Grabber-fargene er oppkalt etter sin evne til å vekke (grab) oppmerksomhet og ble først introdusert på Shelby GT350 og GT500 modeller i 1969.

Blue Edition leveres både med en 317 HK-motor og 421 HK. I tillegg til den lekre fargen vil sorte striper på panser og tak, samt sorte 19-tommers aluminiumsfelger gjøre sitt til at denne bilen garantert står ut i mengden.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no