Gå videre til innhold
STOLT GJENG: Her er Ford-sjef Raj Nair og noen av de mange ansatte på Fords fabrikk i Canada sammen med den første versjonen av den nye supersportsbilen Ford GT.
STOLT GJENG: Her er Ford-sjef Raj Nair og noen av de mange ansatte på Fords fabrikk i Canada sammen med den første versjonen av den nye supersportsbilen Ford GT.

Pressemelding -

Produksjonen av supersportsbilen Ford GT er nå igang.

Det første eksemplaret av supersportsbilen Ford GT har nå rullet ut av den nye fabrikken i Ontario i Canada.

Ved starten av 2016 hadde vi primært to mål for vår nye supersportsbil Ford GT. Vi ville utmerke oss i Le Mans og starte å levere de første bilene innen utgangen av året i år. Vi har nå nådd begge disse målene, sier sjef for produktutvikling i Ford Motor Company, Raj Nair.

Han markerte det høytidelige øyeblikket med å kjøre den første bilen ut av fabrikken.

Mer enn 600 HK

Den mer enn 600 hestekrefters sterke supersportsbilen er bygget i karbon og byr på absolutt alt av det siste innen teknologi fra den amerikanske og legendariske sportsbilprodusenten. En effektiv 3.5-liters Ecoboost V6-motor sørger for kreftene i dette smykket av en bil.

Ford anslår bilens startpris før moms og avgifter til å være i overkant av 4,7 millioner norske kroner

For alle som har vært involvert i både design og utvikling av denne bilen er dette et øyeblikk som det er verdt å feire, sier Nair.

En bil leveres Norge neste år

Ford GT er summen av alt Ford er god på. Den samme lidenskapen for innovasjon kan ifølge Raj Nair oppleves i hele modellutvalget.

Allerede neste år får den første norske kunden supersportsbilen Ford GT til Norge. Den ekstreme millionbilen er kjøpt av en nordmann med sans for noe av det råeste bilverdenen kan by på akkurat nå.

Hele 6 506 personer søkte om å få kjøpe en av de første 500 bilene som ble lagt ut for salg.

I 2018 vil Ford igjen åpne en ny søknadsrunde for dem som er interessert. De heldige vil da få Ford GT produsert det fjerde produksjonsåret.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no