Gå videre til innhold
Ford GT kommer til Norge – en nordmann har fått innvilget kjøp
Ford GT kommer til Norge – en nordmann har fått innvilget kjøp

Pressemelding -

Ford GT kommer til Norge – en nordmann har fått innvilget kjøp

For mer informasjon og flere bilder av Ford GThttp://fordgt.fordpresskits.com/

---------------------------------------

Allerede neste år får den første norske kunden supersportsbilen Ford GT til Norge. Den ekstreme millionbilen er kjøpt av en nordmann med sans for noe av det råeste bilverdenen kan by på akkurat nå.

– Vi kan bekrefte at en svært bilinteressert nordmann har søkt om og fått innvilget sin søknad om å kjøpe vår stolthet, Ford GT. Den skal etter planen leveres neste sommer, sier administrerende direktør hos Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Den mer enn 600 hestekrefters sterke supersportsbilen er bygget i karbon og byr på absolutt alt av det siste innen teknologi fra den amerikanske og legendariske sportsbilprodusenten. En effektiv 3,5 liters Ecoboost V6-motor sørger for kreftene i dette smykket av en bil.

- Ford anslår bilens startpris før moms og avgifter fra i overkant av 4,7 millioner norske kroner, forklarer Fords administrerende direktør.

Trolig vil også enda en norsk kunde få mulighet til å kjøpe en bil produsert i 2018.

De som til slutt ender opp med ett eksklusivt eksemplar må nemlig søke om å få kjøpe bilen, blant annet fordi den produseres i et svært eksklusivt opplag.

– Ford har ikke laget GT for at den skal stå gjemt bort i en garasje som et investeringsobjekt. Den nye supersportsbilen skal bli sett, hørt og kjørt. Det er noe av grunnen til at vi har en søkeprosess for å få tilgang til å kjøpe bilen. Ford GT er summen av alt vi er gode til i Ford. Og det er den samme lidenskapen for innovasjon som kan ses i hele modellutvalget vårt, sier Per Gunnar Berg.

Den aerodynamiske dråpeformen til bilen gir minimal luftmotstand og maksimal kontakt med underlaget. Bilens bakkeklaring kan senkes ned til ekstremt lave fem centimeter. Spoileren bak på bilen vil endre form fortløpende for å optimere luftstrømmen for å oppnå best mulig veigrep.

Tidligere denne uken ble det kjent at Ford forlenger produksjonsperioden for den eksklusive bilen med to år. Bakgrunnen var nettopp den enorme etterspørselen etter at det en kort periode i vår ble åpnet for å søke om å kjøpe.

Hele 6 506 personer søkte om å få kjøpe en av de første 500 bilene som ble lagt ut for salg. Mer enn 200 000 har bygget sin egen versjon av drømmebilen på fordGT.com.

– Vi klarer rett og slett ikke å bygge mange nok biler til å tilfredsstille markedet. Vi ønsker å holde Ford GT eksklusivt, men har valgt å opprettholde produksjonen i to ekstra år for å tilfredsstille våre mest lojale Ford-ambassadører, sier Per Gunnar Berg.

I tillegg til de 500 bilene som skal produseres de neste to årene, vil det første av de to ekstra produksjonsårene, som har blitt annonsert, gå med til å prioritere biler til kunder fra de som står på venteliste fra første runde, men ikke har fått.

I 2018 vil Ford igjen åpne en ny søknadsrunde for dem som er interessert. De heldige vil da få Ford GT produsert det fjerde produksjonsåret.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518
Per Gunnar Berg

Per Gunnar Berg

Adm. dir. Ford Motor Norge +47 - 994 01 201

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no