Følg Ford Motor Norge AS

Ny Ford GT superbil med 600 HK redefinerer aerodynamikk, EcoBoost og lav vekt

Pressemelding   •   jan 13, 2015 11:41 CET

For mer informasjon om Ford GT, nyheter fra den internasjonale bilutstillingen i Detroit og flere bilder, se www.ford.media.com

-----------------------

Fords publikumsmagnet på årets internasjonale bilutstilling i Detroit er utvilsomt Ford GT, en ultra høyytelses superbil som også gjør jobben som teknologisk utstillingsvindu for blant annet en ny 3.5-liters V6 EcoBoost®-motor, aerodynamikk og lav vekt ved hjelp av blant annet karbonfiber, et av verdens sterkeste materialer i forhold til masse.

Fords nye superbil har bakhjulsdrift, midtmontert motor og et slankt, aerodynamisk 2-dørs coupékarosseri med regulerbar hekkspoiler. Kreftene kommer fra den råeste EcoBoost-produksjonsmotoren noensinne – en V6 som utvikler over 600 HK. Motoren har to turboer og er koblet til en 7-trinns girkasse med to clutcher for tilnærmet umiddelbar girsjalting og dermed eksepsjonell førerkontroll.

Ford GT utnytter i stor grad lettvektmaterialer som karbonfiber og aluminium – noe som merkes på utrolige akselerasjonstider og overlegne kjøreegenskaper. Så er det heller ikke mange innovasjoner som gir så vidtfavnende ytelses- og effektivitetsgevinster som redusert vekt. Alt fra akselerasjon, kjøreegenskaper, bremsing, sikkerhet og effektivitet kan forbedres gjennom bruk av avanserte lettvektmaterialer. Ford GT vil ha et av de beste ytelse til vekt forholdet i en produksjonsbil noensinne.

- GT er den ultimate superbilen for entusiaster, sier Raj Nair, Fords sjef for global produktutvikling. – Hva mer er; den har med seg teknologier som kan tas i bruk på et bredt spekter av Fords biler i årene fremover.

- Vi vet at entusiastene vil juble over nye Ford GT, men det bør også andre Ford-kunder gjøre med tanke på hva denne bilen får å si for kommende, masseproduserte Ford-modeller, sier Nair.

Ford GT settes i produksjon neste år og kommer i salg i forbindelse med markeringen av 50-årsdagen for modellens 1, 2, og 3. plass i 24-timersløpet på Le Mans i 1966.

Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.