Gå videre til innhold
Ford bekrefter helt ny Focus RS

Pressemelding -

Ford bekrefter helt ny Focus RS

Ford bekreftet i dag at de vil lansere en helt ny Focus RS – den ultimate høyytelsesversjonen av verdens mest kjøpte bilmodell. Selskapet opplyser at nye RS for første gang vil bli tilgjengelig globalt.

Ford annonserte også etableringen av et nytt team som skal utvikle selskapets høyytelsesmodeller.

- Sist Ford lanserte en Focus RS var i 2009, så en ny utgave er en viktig begivenhet både for oss og våre kunder, sier Steve Kimber, leder for den norske Ford-importøren.

- For å gjøre seg fortjent til RS-emblemet må den være en kompromissløs bil som kan levere eksepsjonelle resultater på banekjøring - i tillegg ha fremragende kjøreegenskaper på offentlig vei.

Etterspørselen etter biler som Focus RS vokser over hele verden. I Europa har denne klassen økt med 14% siden 2009 og i USA er veksten på imponerende 70%.

Ford Performance vil bidra til å utvikle mer enn 12 nye Ford høyytelsesmodeller innen 2020 – hver av dem konstruert for å gi en unik opplevelse for kresne kunder – og vil by på innovasjon og avansert teknologi innen aerodynamikk, vektreduksjon, elektronikk, drivlinjer, ytelser og drivstoffeffektivitet.

- Ford forplikter seg til å flytte grenser gjennom nyutvikling, og det gjelder også for denne type biler, fastslår Kimber. 

Avdelingen Ford Performance ledes av Dave Pericak, tidligere sjefsingeniør for den nye Mustang-generasjonen, som kommer i salg i Europa i 2015, for første gang i modellens 50-årige historie.

Nye Focus RS vil feste en gren til stamtreet som ble plantet i 1968, da Ford 15M RS ble lansert i Tyskland. Den første RS-modellen levert av Ford Europa var Escort RS1600 i 1970 og den første Focus RS-modellen ble lansert i 2002. .

Ytelser og racing er solid forankret i Fords DNA, da Henry Ford for 113 år siden vant Sweepstakes Racer foran Alexander Winton -  en lederskikkelse innen amerikansk racing på den tiden.  Som et resultat av denne oppsiktsvekkende seieren foran Detroits forretningelite lovde mange av dem å støtte Ford uansett hva slags bilprosjekt han planla - og 18 måneder senere var Ford Motor Company et faktum.

- Mye av det vi arbeider med i dag har de samme målsettingene som de som drev Henry Ford i 1901 – å måle våre produkter og teknologier mot de beste som finnes i verden, sier Kimber.

# # #

* Ford Focus er verdens mest solgte bilmodell i henhold til Fords analyse av nyeste Polk globale registreringsdata for 2013. Registreringen av Focus økte med 8,1% i 2013, det vil si 1.097.618 biler mot 1.014.965 i 2012, inklusive 317.110 biler solgt i Europa*.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Ford starter produksjon av nye Fiesta ST. Raskeste produksjons-Fiesta klarer 0 til 100 på under 7 sekunder

Ford starter produksjon av nye Fiesta ST. Raskeste produksjons-Fiesta klarer 0 til 100 på under 7 sekunder

Ford har startet produksjonen av nye Ford Fiesta ST – den første produksjons-Fiesta som klarer 0 til 100 km/t på under 7 sekunder. Nye Fiesta ST er utviklet av Ford Team RS, den europeiske avdelingen av Fords globale team for høyytelsesbiler, og har en 1,6-liters EcoBoost bensinmotor, som når 0-100 km/t på 6,9 sekunder ved hjelp av 182 HK og 240 Nm dreiemoment. Topphastighet er 220 km/t.

Ford Focus RS til kr. 710 000, går 0 til 100 km/t på 4,7 sekunder og har 266 km/t i toppfart

Ford Focus RS til kr. 710 000, går 0 til 100 km/t på 4,7 sekunder og har 266 km/t i toppfart

Ford benyttet åpningen av den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt til å avsløre detaljer om nye Focus RS. Blant annet vil denne bilen fra Ford akselerere fra 0 til 100 km/t på 4,7 sekunder og er dermed tidenes hurtigst-akselererende RS-modell, noe denne videoen viser. Ved hjelp av den spesialkonstruerte 350-hesters 2.3-liters EcoBoost-motoren får Focus RS en toppfart på 266 km/t.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no