Gå videre til innhold
Ford starter produksjon av nye Fiesta ST. Raskeste produksjons-Fiesta klarer 0 til 100 på under 7 sekunder

Pressemelding -

Ford starter produksjon av nye Fiesta ST. Raskeste produksjons-Fiesta klarer 0 til 100 på under 7 sekunder

Ford har startet produksjonen av nye Ford Fiesta ST – den første produksjons-Fiesta som klarer 0 til 100 km/t på under 7 sekunder.

Nye Fiesta ST er utviklet av Ford Team RS, den europeiske avdelingen av Fords globale team for høyytelsesbiler, og har en 1,6-liters EcoBoost bensinmotor, som når 0-100 km/t på 6,9 sekunder ved hjelp av 182 HK og 240 Nm dreiemoment. Likevel klarer bilen seg med bare 0,59 liter bensin pr. mil og slipper ut kun 138 g/km med CO2*. Topphastighet er 220 km/t.

Ford har også gitt Fiesta ST ny styring, nytt hjuloppheng og nye bremsekomponenter. En forbedret versjon av Fords dynamiske kurvekontroll og elektronisk stabilitetskontroll bidrar til en underholdende kjøreopplevelse som fullt ut innfrir de forventningene som skapes av bilens meget sportslige linjer.

- Nye Fiesta ST er en moderne høyytelsesbil som viderefører over 30 år med Fiesta-tradisjoner, og er et betydelig skritt fremover når det gjelder å kombinere et dynamisk chassis med en kraftig motor - som også har redusert drivstofforbruk og CO2-utslipp, sier Geir Haugaard, markedsdirektør hos Ford Motor Norge.

Haugaard opplyser for øvrig at veiledende utsalgspris for flaggskipet i Fiesta-serien er kr. 331.400.

Fiesta ST bygger på ikoniske Fiesta-modeller som XR2, XR2i, RS1800, RS Turbo og den første ST-generasjonen, Ford Focus ST170. Nykommeren drives av Fords turbomatede EcoBoost-motor som gir raskere akselerasjon og høyere toppfart enn forgjengeren.

Blant eksteriørdetaljene som vil bli lagt merke til er den unike ST-stylingen, den trapesformede grillen med bikubemønster og en sportslig diffuser bak. Fiesta ST har også for første gang Recaro-seter som standard.

Fiesta ST har også SYNC – Fords stemmeaktiverte kommunikasjonssystem med Nødhjelpsassistanse, som automatisk ringer redningstjenesten dersom bilen utsettes for en trafikkulykke som løser ut en kollisjonspute og forteller at det har skjedd en ulykke og hvor bilen befinner seg.

Video om produksjonsstart av nye Fiesta ST vedlagt; Fiesta ST video

# # #

* Oppgitte tall for drivstofforbruk og CO2-utslipp er målt i henhold til tekniske krav og spesifikasjoner for EU-direktiv 715/2007. Resultatene kan skille seg fra forbrukstall fra andre deler av verden på grunn av forskjellige kjøresykluser og forskrifter.


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no