Følg Ford Motor Norge AS

En kjøpt hvert annet minutt: Ford Fiesta ble Europas mest kjøpte småbil i 2012

Pressemelding   •   jan 24, 2013 15:52 CET

Video angående saken trykk på vedlagte link: this link  

– Europeiske bilkjøpere kjøpte gjennomsnittlig en ny Ford Fiesta hvert annet minutt gjennom fjoråret. Det gjorde ifølge JATO Dynamics* modellen til Europas mest kjøpte småbil i 2012.

Ford solgte i fjor 953.174 biler på de 30 europeiske markedene som JATO overvåker, inklusive 306.405 Fiestaer, og mer enn 1,4 millioner biler i de 51 landene i Europa hvor Ford har virksomhet.

Fiesta var også verdens mest solgte småbil i de 9 første månedene av 2012, med over 560.000 Fiestaer solgt på verdensbasis.

- Fiesta hadde med andre ord et fantastisk år i 2012, sier adm.direktør Steve Kimber i Ford Motor Norge. - Bilen tilbyr rett og slett det bilkjøpere ønsker fra en liten bil; eleganse, kvalitet, kjøreglede, drivstoffeffektivitet og avansert teknologi.

Ford har solgt over 15 millioner Fiestaer på verdensbasis siden modellen kom i produksjon i 1976, og har vært den mest kjøpte småbilen i Europa i tre av de fire siste årene. I løpet av den perioden ble det solgt 1,7 millioner Fiestaer i Europa og 2,1 millioner globalt.

For tiden lanserer Ford en ny Fiesta-generasjon i Europa, blant annet med 1,0-liters EcoBoost bensinmotor som ble kåret til årets internasjonale motor i 2012. En ECOnetic-versjon drevet av en 1,6-liters Duratorq TDCi dieselmotor oppnår et CO2-tall på ekstremt lave 87 g/km.**

Nye Fiesta har også MyKey, en Ford-eksklusiv teknologi, der foreldre gjennom programmering av tenningsnøkkelen kan sette begrensninger for sine barns bruk av bil og dermed risikoeksponering.

En annen Ford-teknologi på nye Fiesta er Ford SYNC. I tillegg til å gi stemmestyring av sentrale funksjoner tar SYNC Nødhjelpassistanse automatisk kontakt med den lokale redningstjenesten på det språket i det landet der bilen befinner seg - dersom bilen involveres i en trafikkulykke.

Fiesta kan også leveres med Active City Stop, som kan hindre sammenstøt i lave hastigheter eller redusere virkningen av dem.

- Nye Fiesta er i disse dager på vei inn til Norge og vi har stor tro på at den vil være en svært attraktiv småbil for norske bilkjøpere avslutter Steve Kimber.

                                                  .........................................

Video angående saken trykk på vedlagte link: this link 

                                                 ..........................................

* JATO Dynamics resultater er basert på informasjon levert av JATO Consult, selskapets egen konsulenttjeneste og er basert på salgstall i 30 europeiske land. For mer informasjon, For mer info:.www.jato.com.

* Oppgitte tall for drivstofforbruk og CO2-utslipp er målt i henhold til tekniske krav og spesifikasjoner for EU-direktiv 715/2007. Resultatene kan skille seg fra forbrukstall fra andre deler av verden på grunn av forskjellige kjøresykluser og forskrifter.


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.