Følg Ford Motor Norge AS

Ford starter produksjonen av nye Fiesta; Europas mest solgte småbil er blitt dristigere, mer raffinert og lavere drivstoff-forbruk.

Pressemelding   •   nov 12, 2012 23:34 CET

Ford har startet produksjonen av nye Fiesta, og den nyeste versjonen av Europas mest kjøpte småbil vil om kort tid være på plass hos Ford-forhandlerne i Norge.

Den nye versjonen av Fiesta kommer med en rekke nye og avanserte teknologier og et banebrytende drivlinjeprogram.

- Nye Fiesta har syv drivlinjer - både bensin- og dieseldrevne – som alle har CO2-utslipp på under 100 gram pr. km, opplyser markedsdirektør Geir Hauggård hos Ford Motor Norge.

Ford har solgt over 15 millioner Fiestaer på verdensbasis siden modellen ble lansert i 1976. Over 235.000 er solgt i Europa i løpet av de ni første månedene av 2012, noe som gjør den til Europas mest kjøpte småbil*.

Sammen med et dristig nytt eksteriør og et interiør som har ivaretatt både ergonomi, komfort og funksjonalitet lanserer nye Fiesta Ford MyKey i Europa – en eksklusiv Ford-teknologi som lar foreldre stimulere til tryggere kjøring ved å begrense de unge bilførerens eksponering mot risiko bak rattet .

Nye Fiesta har også det stemmeaktiverte kommunikasjonssystemet SYNC, som automatisk kontakter den lokale redningstjenesten i det landet hvor bilen er involvert i en ulykke, i tillegg til sikkerhetsteknologien Active City Stop - som hjelper sjåføren til å unngå sammenstøt eller redusere eventuell skade ved sammenstøt i lave hastigheter

Nye Fiesta vil snart være på plass i utstillingslokalene til norske Ford-forhandlere, blant annet med den 3-sylindrede 1,0-liters EcoBoost bensinmotoren som nylig ble kåret til «Årets internasjonale motor 2012». En ny Fiesta ECOnetic, 1,6-liters Duratorq TDCi dieselmotor oppnår et imponerende CO2-utslipp på 87 g/km**.

# # #

* JATO Dynamics resultater er basert på informasjon levert av JATO Consult fra 30 europeiske land.

For mer informasjon, besøk www.jato.com

http://www.jato.com

*Oppgitte tall for drivstofforbruk og CO2-utslipp er målt i henhold til EU-direktiv 715/2007. Resultatene kan skille seg fra forbrukstall fra andre deler av verden på grunn av forskjellige kjøresykluser og forskrifter.

Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.