Gå videre til innhold
Fiesta mest solgte småbilmodell i Europa, Ford nest mest solgte personbilmerke.

Pressemelding -

Fiesta mest solgte småbilmodell i Europa, Ford nest mest solgte personbilmerke.

Ford Fiesta gikk nok en gang til topps som Europas mest kjøpte småbil i september, i 3. kvartal og i årets ni første måneder i henhold til ferske tall fra JATO, Dynamics, verdens ledende leverandør av bilbransjedata.

I henhold til JATO Dynamics ble det solgt 31.468 Ford Fiesta i september, 66.603 i 3. kvartal og 238.345 enheter i årets ni første måneder - mer enn 27.000 flere biler enn dens nærmeste rival. I samme perioder var Fiesta Europas nest mest solgte bilmodell alle bilmodeller sett under ett.

- Tallene taler for seg selv, sier Steve Kimber, administrerende direktør for Ford Motor Norge. - Fiesta er en fantastisk bil og fortsetter å tiltrekke seg kunder over hele Europa.

I disse dager ankommer en ny Fiesta-generasjon salgslokalene til våre forhandlere. Nykommeren har enda mer avansert teknologi, inklusive den prisbelønte og meget populære 1,0-liters EcoBoost bensinmotoren.

I meldinger datert 18. oktober bekrefter både JATO Dynamics og den europeiske bilprodusentsammenslutningen ACEA at Ford er Europas nest mest solgte personbilmerke i september og i årets ni første måneder.

# # #

Melding til redaksjonen:

JATO Dynamics resultater er basert på informasjon levert av JATO Consult, selskapets egen konsulenttjeneste. Tallene er hentet fra 30 europeiske land. Mer informasjon finnes på www.jato.com.

ACEA organiserer Europas bilprodusenter. Mer informasjon finnes på www.acea.be.

Fords egne tall er vanligvis basert på de 19 hovedmarkedene i Europa. Ifølge disse ble det i september solgt 31.000 Fiestaer i september og i perioden januar til september 234.900 Fiestaer.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no