Gå videre til innhold
Ford Fiesta vant drivstoffmaraton med 0,26 l/mil.

Pressemelding -

Ford Fiesta vant drivstoffmaraton med 0,26 l/mil.

Ford Fiesta ECOnetic skaffet seg en solid seier i det høyt respekterte mesterskapet i drivstofforbruk i Storbritannia, Fleet World MPG Marathon, der bilen kom inn med et gjennomsnittsforbruk på 0,26 l/mil.

Fiesta ECOnetic brukte bare 16,22 liter diesel på den 624 km lange kjøreturen på vanlige og langt fra snorrette veier, som er 21 % lavere enn bilens offisielle forbrukstall på 0,33 l/mil.

- Å forbedre det allerede imponerende offisielle forbruket med et slikt resultat viser klart hva mennesker kan oppnå med avansert teknologi for å bedre  drivstoffeffektiviteten, sier Steve Kimber, administrerende direktør for Ford Motor Norge.

Rekordresultatet ble oppnådd under 2012 ALD Automotive/Shell FuelSave MPG Marathon, som organiseres av det britiske flåteeiermagasinet Fleet World.

Sluttresultatet viste at Fiesta ECOnetic var den mest drivstoffeffektive modellen, med et forbruk som slo både Toyota Yaris Hybrid, Fiat Panda Multijet Easy, Volkswagen Golf Match Tdi 105 og Kia Rio 1.1 CRDi 1 Eco.

- Øko-kjøring kan føre til en betydelig reduksjon av drivstofforbruket for enhver bil, men å nå et nivå som dette krever en bil som virkelig er konstruert for jobben, noe Fiesta ECOnetic virkelig er, sier Kimber.

Fiesta ECOnetic Technology har en 1,6-liters TDCi dieselmotor som er optimert for å levere lave forbrukstall og et  CO2-tall på bare 87 g/km. Dette er Ford of Europes mest drivstofføkonomiske personbil noensinne.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no