Gå videre til innhold
Ford lanserer ny Fiesta med unikt teknologiutstyr

Pressemelding -

Ford lanserer ny Fiesta med unikt teknologiutstyr

Ford avslørte i dag en dynamisk ny versjon av den populære Fiesta med et enda sprekere utseende og en rekke eksklusivt teknologisk utstyr.

Den nye Fiesta vil bli vist på morgendagens “Go Further” produktlansering i Amsterdam, der Ford Motor Companys administrerende direktør Alan Mullaly vil møte blant annet 2.500 europeiske forhandlere. 

Nye Fiesta kommer med avanserte teknologier, som kommunikasjonssystemet Ford SYNC, Active City Stop og Europa-debut for MyKey. Den vil også tilbys med den prisbelønte 1,0-liters EcoBoost bensinmotoren med forventet drivstofføkonomi som er best i sin klasse.

Fiesta har vært en av verdens mest populære småbiler i over 35 år, og den sportslige appellen til siste generasjon Fiesta skapte begeistring blant globale småbilkunder og bidro til modellens posisjon som verdens mest kjøpte småbil, sier Martin Smith, Ford of Europes leder for design. - Vi ville ta vare på de karaktertrekkene som har gjort bilen så populær, samtidig som vi ønsket å gi den et enda mer raffinert utseende, sier Smith.

Fiesta ble lansert i 1976, og er siden solgt i over 15 millioner eksemplarer rundt om i verden. Nye Fiestas utseende er inspirert av Fords nyeste globale formspråk og konseptbiler.

Fronten domineres av en trapesformet grill og særegne frontlys med kjørelys som bruker LED-teknologi, og forhøyninger på motorpanseret som gir et sportslig utseende. Den nye modellen kommer også med et interiør som er ytterligere ergonmisk og innbydende for kundene.

Fiesta følger opp Fords målsetting om at avansert teknologi gjøres tilgjengelig for et stort antall eiere for første gang – og vil gjøre modellen unik blant dens europeiske konkurrenter med blant annet Active City Stop, et system som hjelper sjåfører til å unngå sammenstøt i lave hastigheter.

Ford SYNC er et enestående kommunikasjonssystem, der sjåføren har stemmestyring over bruk av mobiltelefonen og bilens musikkanlegg. SYNC inkluderer Nødhjelpassistanse, som kobler bilen automatisk til den lokale redningstjenesten på riktig språk i det landet der bilen befinner seg i dersom den har vært involvert i en alvorlig trafikkulykke.

Nye Fiesta byr også på Europa-debut for MyKey, som vil gjøre det mulig for foreldre å sette begrensninger for barnas bruk av bilen og dermed bidra til tryggere kjøring. Systemet lar eieren blant annet konfigurere toppfart og volumet på stereoanlegget, sørger for at stereoanlegget ikke kan brukes dersom setebeltene ikke er fastspent og at bilens sikkerhetssystemer ikke kan deaktiveres.

1,0-liters EcoBoost bensinmotor er kåret til Årets Internasjonale Motor for 2012, og forventes å gi Fiesta klassens beste drivstofføkonomi.

Ford vil avsløre flere detaljer om den nye europeiske Fiesta-serien på den internasjonale bilutstillingen i Paris senere i september.

 

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no