Gå videre til innhold
Ford oppnår 6 Euro NCAP sikkerhetspriser og 5 stjerner i kollisjonstest for både nye Fiesta og nye Kuga

Pressemelding -

Ford oppnår 6 Euro NCAP sikkerhetspriser og 5 stjerner i kollisjonstest for både nye Fiesta og nye Kuga

Ford er den første bilprodusenten som har oppnådd seks av Euro NCAPs priser for avanserte sikkerhetsteknologier. De to siste er nå gitt for MyKey og Ford SYNC med Nødhjelpassistanse.

Ford oppnådde også de maksimale 5 stjernene for nye Kuga og Fiesta fra den uavhengige organisasjon som tester kollisjonssikkerheten på europeiske biler.

- MyKey og Ford SYNC med Nødhjelpassistanse er ikke bare nye teknologier for Ford i Europa, dette er teknologier som aldri tidligere har vært på biler i småbilklassen. Vi er også meget tilfredse over at Euro NCAP anerkjenner vår forpliktelse om å gjøre utstyr som dette tilgjengelig for stadig flere av våre kunder, sier Steve Kimber, adm. dir. for Ford Motor Norge.

Nye Fiestas MyKey gjør det mulig for foreldre å legge visse restriksjoner på deres barns bruk av familiens bil for å fremme tryggere kjøring. Med MyKey kan bilens toppfart og stereoanleggets lydnivå begrenses. Den kan også hindre deaktivering av sikkerhetsutstyr som elektronisk stabilitetskontroll og Active City Stop og bruk av stereoanlegget før bilbeltene er festet.

Ved en trafikkulykke der en kollisjonspute løses ut vil SYNC med Nødhjelpassistanse automatisk varsle den lokale redningstjenesten på det språket som snakkes i landet der bilen befinner seg. For å fortelle redningstjenesten hvor ulykken har skjedd brukes informasjon fra bilens GPS, kart og mobilt nettverk. SYNC med Nødhjelpassistanse er tilgjengelig i B-MAX, Fiesta, C-MAX, Grand C-MAX, Focus og nye Kuga.

Ford har tidligere fått Euro NCAP's pris for avansert sikkerhetsteknologi for Active City Stop – et sikkerhetssystem som hjelper sjåføren å unngå sammenstøt i lave hastigheter, føreroppmerkshomhetsovervåking, avstandsvarsling og filskiftevarsler.

 - Euro NCAPs pris for avanserte sikkerhetsteknologier anerkjenner sikkerhetsinnovasjoner av høyeste klasse, sier Michiel van Ratingen, Euro NCAPs generalsekretær. - Ford har demonstrert sin forpliktelse om å gjøre avansert sikkerhetsutstyr tilgjengelig på et bredt utvalg av sine kjøretøyer og fortjener fullt ut prisene, fastslår Ratingen.

 Nye Ford Kuga oppnådde 5 stjerner i Euro NCAP's kollisjonstest, med 88 % for total beskyttelse – den høyeste graderingen en mellomstor SUV noensinne har oppnådd; 94 % for beskyttelse av voksne og 86 % for beskyttelse av barn. Også nye Fiesta oppnådde 5 stjerner i kollisjonstesten, 83 % for total beskyttelse, 91 % for beskyttelse av voksne og 86 % for beskyttelse av barn.

 - Sikkerhet er kjernen i alt vi gjør, og de 5 stjernene viser klart våre bilers fremragende sikkerhetsegenskaper. Så arbeider også Fords ingeniører ekstremt hardt for at Ford skal være best på sikkerhet, sier Steve Kimber.

 

 

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no