Gå videre til innhold
Ford Focus ST er Europas mest solgte i sin klasse

Pressemelding -

Ford Focus ST er Europas mest solgte i sin klasse

Ford Focus ST var mest solgte bilmodell i sin klasse i Europa i de tre siste månedene av 2012 ifølge tall fra POLK, leverandør av blant annet salgstall for europeisk bilbransje. Tallene fra POLK viser at Focus ST solgte 44 % av alle biler i denne klassen, mot 33 % for VW Golf GTI og 12 % for Renault Megane Sport.

Totalsalget av Focus ST i denne perioden nådde 1.984 enheter, og den ledet statistikkene for sportslige kombikupéer i Norge, Danmark, Sverige, Finland, Storbritannia, Ungarn, Sveits og Nederland.

- Denne enestående kombinasjonen mellom ytelser og anvendelighet trekkes frem i en rekke fantastiske tester av Focus ST i europeiske media, forteller Steve Kimber, adm. dir. hos Ford Motor Norge. - Du må simpelthen kjøre den selv for å nyte reaksjonsviljen, motorytelsene og det sportslige understellet, sier Kimber, som uten blygsel forteller at han tilhører den hurtigvoksende gruppen av Focus ST-entusiaster.

3. generasjon Focus ST kom i salg i Europa sommeren 2012. Utstyrt med en 2,0-liters EcoBoost-motor med 250-hester er nye Focus ST er Fords første globale høyytelsesbilmodell – som nå er lansert i Europa, Nord-Amerika og kommer i salg i Asia/Stillehavsregionen senere i år.

Ford har solgt i alt 3.819 Focus ST i Europa siden lanseringen – 74% kombikupéer og 26% stasjonsvogner. Den mest populære fargen er Frozen White (41%), fulgt av Panther Black (28%) og den oppsiktsvekkende gul-orange Tangerine Scream (17%). I Norge er fordelingen mellom salget på 5-dørs og stasjonsvogn henholdsvis 60 og 40% og Spirit Blue (30%) og Panther Black (29%) de to 2 mest populære fargene – etterfulgt av Tangerine Scream og Frozen White.  

Nye Focus ST ble kåret til “Best Hot Hatch” av det britiske magasinet Auto Express mens magasinet Top Gear utropte stasjonsvognen til “Hot Hatch of the Year”. Det ledende bilbladet i Danmark, Bilmagasinet, har fastslått at Focus ST er den beste bilen i denne klassen.

Ford vil i løpet av våren utvide Ford ST-serien med en 182-hesters Fiesta ST, den raskeste produksjons-Fiestaen noensinne, som når 100 km/t fra 0 på 6,9 sekunder og har en toppfart på 220 km/t.   

# # #

*Data basert på informasjoner fra POLK. Tallene er basert på salgsresultatene i 34 europeiske land. For mer informasjon, besøk: www.polk.com.


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Ford starter produksjon av nye Fiesta ST. Raskeste produksjons-Fiesta klarer 0 til 100 på under 7 sekunder

Ford starter produksjon av nye Fiesta ST. Raskeste produksjons-Fiesta klarer 0 til 100 på under 7 sekunder

Ford har startet produksjonen av nye Ford Fiesta ST – den første produksjons-Fiesta som klarer 0 til 100 km/t på under 7 sekunder. Nye Fiesta ST er utviklet av Ford Team RS, den europeiske avdelingen av Fords globale team for høyytelsesbiler, og har en 1,6-liters EcoBoost bensinmotor, som når 0-100 km/t på 6,9 sekunder ved hjelp av 182 HK og 240 Nm dreiemoment. Topphastighet er 220 km/t.

Ford selger en Fiesta hvert 2. minutt: Ford Fiesta er mest solgte småbil i Europa.

Ford selger en Fiesta hvert 2. minutt: Ford Fiesta er mest solgte småbil i Europa.

Ford Fiesta var Europas mest solgte småbil i mars og i de tre første månedene av 2013 i henhold til ferske tall fra JATO Dynamics, verdens ledende leverandør av automotive data. Europeiske kunder kjøpte Fiesta i et tempo på en bil hvert 100. sekund basert på 41.600 i mars og 77.800 i løpet av de første tre månedene. Ifølge JATO er det 14.000 enheter mer enn dens nærmeste konkurrent.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no